От Динамо Загреб се извиниха на феновете си

18:27
От Динамо Загреб се извиниха на феновете си
Ръководството на Динамо Загреб се опита да намали до известна степен напрежението по оста клуб-фенове.

Шефовете на хърватския гранд се извиниха на привържениците си, след като им забраниха да пътуват до България за мача с Лудогорец.

Клубът излезе днес с извинение на своя сайт, което гласи: "Динамо изказва истинско съжаление и се извинява на всички фенове, които планираха да пътуват за България и да подкрепят отбора по време на новия му поход в Шампионската лига, но ние бяхме принудени да вземем тази отчаяна и ние смятаме правилна мярка – мач без фенове".

От Динамо добавиха: "Клубът трябваше да вземе това решение след инцидентите в Словения и Австрия. Както се знае, след честите хулигански безредици, Динамо е под заплахата при повторен инцидент да бъде наказан с изхвърляне от европейските клубни турнири. Ние знаем много добре, че губим истинските си фенове, които обичат Динамо и футбола, но ние трябваше да направи нещо срещу тези, които не ни мислят доброто. Сигурни сме, че феновете ни ще приемат това решение, защото нямахме друг избор. Извиняваме се на всички, които подадоха молба да пътуват за България".

"Модрите" завършиха извинението със следните думи: "Надяваме се да преобладава здравия разум, в името на клуба, всички граждани на Загреб и Хърватия, а вторият мач у дома да премине без инциденти и с пълната подкрепа на нашата агитка".

През последните години Динамо Загреб отнесе редица наказания, заради своите феновете, които се наричат "Bad Blue Boys".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация