Tрансферен дневник - 11 юли: ПСЖ надцаква Реал за Модрич, Хълк не преговаря с Челси

18:02
Tрансферен дневник - 11 юли: ПСЖ надцаква Реал за Модрич, Хълк не преговаря с Челси
Вижте акцентите за 11 юли, вторник:

Полузащитникът Илиас Кириакидис разтрогна по взаимно съгласие договора си с гръцкия клуб Ерготелис и вероятно ще подпише договор с Локомотив (Пловдив), съобщават медиите в южната съседка. Кириакидис е роден през 1985-а година, играе като вътрешен халф и беше с черно-белите по време на лагера им в Австрия. Той е петият футболист на жълто-черните от остров Крит, който напуска заради нестабилната финансова ситуация в клуба. Преди него си тръгнаха бразилците Жуниор, Бето, Олисе, както и
Фракулакис.

"Кириакидис има предложения от два отбора от гръцката Суперлига. Той вероятно обаче ще избере Локомотив (Пловдив), тъй като този тим се е класирал за участие в Лига Европа, а и вероятно там ще се наложи по-лесно", твърдят гръцките медии.

Бившият национал по времето на Пламен Марков - Кирил Котев подписа с Локо (Пловдив) за една година вчера, съобщава вестник "24 часа". Бившият национал, който е шампион с бяло-черните през 2004 година, обаче не е напълно възстановен и вероятно няма да се появи в игра за мача за Суперкупата на България днес.

Славия е на път да се подсили с още двама футболисти. Белите, които завъртяха около 10 играчи на проби от началото на лятната подготовка, чакат нов бразилец. Става въпрос за бивш футболист на испанския Атлетико Мадрид, съобщава "7 дни спорт".

Сериозно име, с добра визитка, определено има качества - обявиха от клуба. Белите обаче категорично отказаха да назоват името на кариоката.

В същото време дългоочакваният котдивоарец Хамед Коне пристигна. Той кацна в София в понеделник късно вечерта. Двамата чужденци ще изкарат проби при белите по време на втория подготвителен лагер в Банско. Едва тогава треньорът Мартин Кушев ще прецени дали да им предложи договори, пише още "7 дни спорт".

Реал Мадрид не се отказва за поредна година да взриви трансферния пазар. Според "Дейли Мирър" белите са твърдо решени да закупят Силва. Дори, според изданието, Моуриньо е убеден, че Давид ще предпочете Мадрид пред Манчестър. От Реал са готови да извадят 35 милиона лири за Силва, а Сити обмислят оферта.

Междувременно се готви трансфер на Кака от белите в Милан за 20 милиона. Дали наистина ще се стигне до тези сделки предстои да разберем.

Байер Леверкузен привлече 20-годишния защитник от школата на Реал Мадрид - Даниел Карвахал, който подписа 5-годишен договор с германския футболен клуб в сряда. Двата отбора не обявиха трансферната сума, платена от страна на "аспирините" за правата на испанския младежки национал.

"Успяхме да заздравим сериозно позицията на десния бек с този трансфер. Даниел Карвахал е изграден футболист, но също така има огромно количество неразвит потенциал", заяви президентът на германския отбор Волфганг Холцхойзер.

Пари Сен-Жермен може да направи един от най-впечатляващите трансфери през това лято, като купи нападателя на Атлетико Мадрид за сумата от 50 милиона евро, съобщава радио "RMC".

Парижани вече се подсилиха със звездата на Наполи Езекиел Лавеци и сега търсят друг голаджия от световна класа, за да се представят на ниво в Шампионската лига.

Интер е на път да продаде още една от звездите си. Става въпрос за Уесли Снайдер, който е желан от Анжи Махачкала, съобщава "Газета Дело Спорт".

Клубът от Дагестан готви оферта от 25 милиона евро за Снайдер и това предложение трудно ще бъде отхвърлено от боса на Интер Масимо Морати. Както е известно, нерадзурите се разделиха със Самуел Ето`о, след като Анжи плати 20 милиона евро за камерунеца. Ако Снайдер се съгласи да отиде в Анжи, той ще получава по 15 милиона евро годишна заплата.

През миналия сезон собственикът на клуба от Махачкала Сюлейман Керимов пак направи опит да привлече Снайдер, но тогава холандецът остана в Интер, тъй като искаше да играе в Шампионската лига. През следващия сезон нерадзурите са аут от най-престижния турнир и това може да повлияе на решението на плеймейкъра.

►Сампдория привлече бившия футболист на Милан Макси Лопес. Моряците ще платят 2,5 милиона евро на Катания, за да вземат нападателя под наем през този сезон, а по договор се задължават да привлекат аржентинеца за сумата от 6 милиона евро през лятото на 2013 година.

Аржентинцът игра под наем в Милан през миналата пролет, но шефовете на росонерите решиха да не се възползват от правото си да го купят от сицилианците. Новаците от Торино също искаха да вземат Лопес, но в крайна сметка той е предпочел офертата на Сампдория.

►Манчестър Юнайтед рискува скоро да загуби Дани Уелбек, като причината е, че футболистът все още не е приел офертата на клуба за нов договор, съобщава "Сън". Настоящият контракт на нападателя изтича през юни 2013 година, като още от началото на 2012 от Юнайтед са предложили възможност на Уелбек да се обвърже за дълго с клуба.

Представителите на играча не са доволни от финансовите измерения на предложението. В момента Уелбек, който през миналия сезон бе твърд титуляр, взима 15 хиляди паунда седмично. Ръководството на Юнайтед слага на масата оферта, при която играчът ще взима по 40 бона седмично. Крис Уелбек, който е брат на Дани и негов агент, настоява червените дяволи да вдигнат заплатата до 60 хиляди паунда седмично.

През април се очакваше двете страни да стигнат до споразумени, но поради това неразбирателство до сделка не се стигна. Наскоро отново е имало среща, чиято цел е била да се поднови договора на Уелбек, но никой не е искал да отстъпи от първоначалната си позиция. Както е известно, Юнайтед вече изгуби Пол Погба и Езекиел Фрайърс, като причината бе, че и двамата получиха по-добри финансови условия в новите си клубове.

Уест Хям и Фулъм ще се конкурират с Милан за подписа на Анди Керъл, съобщава "Дейли Мейл". Вчера мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс разкри, че е готов да пусне Керъл под наем през следващия сезон.

Наставникът на чуковете Сам Алардайс се надява да склони колегата си Роджърс за сделка, при която бившият нападател на Ливърпул отива на "Ъптън парк" като преотстъпен, а през следващото лято от Уест Хям се задължават да го купят за 15 милиона паунда.

Фулъм иска да купи Керъл още сега, а Клинт Демпси ще бъде използван като разменна монета. Договорът на американеца с котиджърс изтича през следващата година и той не иска да преподписва. Сериозен е и интересът от страна на Милан, които търсят заместник на Ибрахимович, ако шведът се контузи или е наказан в определен период от сезона.

Хамбургер продаде Хосе Паоло Гереро на Коринтианс, съобщава официалният сайт на немския тим. Носителят на Копа Либертадорес е платил пет милиона евро за перуанското острие. Гереро ще прибира по четири милиона евро на година в новия си тим. Днес нападателят преминава медицински прегледи в Сао Пауло.

Барселона ще се насочи към полузащитника на Нюкясъл и френския национален отбор Йоан Кабай, ако не успее да привлече Хави Мартинес от Атлетик Билбао, информира "Сън".

Според новината на "Mundo Deportivo" пък каталунците са стартирали офанзива за привличането на звездата на свраките. Кабай е бил гласен за заместник на напусналия Сейду Кейта.

Нападателят на Порто Хълк отрече да е преговарял с Челси.  "Не водя трансферни преговори с Челси или някой друг отбор. В момента съм съсредоточен изцяло върху предстоящите мачове от Олимпиадата. Вече повече от 4 години нося екипа на Порто и все още има договор с клуба. С тези въпроси се занимава мениджърът ми", сподели Хълк пред "Lancanet".

Отборът на Лил възнамерява да приюти още един ненужен на "Стамфорд Бридж". Мастифите се интересуват от португалския десен бек Жозе Босингва, който в момента е свободен агент, след като в края на миналия сезон бе освободен от Челси, информира "RMC".

Пари Сен Жермен може да отмъкне Лука Модрич от ръцете на испанския шампион Реал Мадрид. Според информацията на "Дейли Мейл", френският гранд се е включил в битката за подписа на халфа на Тотнъм. Твърди се, че офертата на парижани за хърватския национал ще е в размер на 40 млн. евро.

Левият краен бранител на Уест Бромич Албиън Ники Шори се завърна в Рединг. Бившият английски национал подписа договор за 1 година с опция за удължаване с още 1. 31-годишният защитник носеше екипа на кралските поданици през периода 2001-2008.

Изпадналият от елита на испанския футбол тим на Виляреал преотстъпи Джонатан де Гузман на Суонзи. През миналия сезон атакуващият халф не успя да оправдае очакванията, след като реализира само 1 гол в общо 26 мача на Жълтата подводница.

Втородивизионният английски тим Уотфорд привлече в състава си под наем двама чешки футболисти. Златните момчета се подсилиха с услугите на нападателя на Удинезе Матей Видра и левия защитник на Гранада Даниел Пудил, който може да играе и като крило.

Съотборникът на Николай Михайлов от Твенте Емир Байрами премина под наем в редиците на Монако. През миналия сезон швецкият национал записа 38 мача с екипа на червените и успя да отбележи 7 попадания.

Динамо Москва си осигури услугите на атакуващия халф на ПСВ Айндховен Отман Бакал. За последно бившият холандски национал игра като преотстъпен в тима на Фейенорд, където регистрира 10 гола в общо 31 мача.

През следващия сезон нападателят на Волфсбург Джовани Сио ще носи екипа на Аугсбург. 23-годишният французин, който през изминалия зимен трансферен прозорец пристигна на "Фолксваген-Арена" от швейцарския Сион, не успя да впечатли наставника на вълците Феликс Магат и в резултат на това бе пратен под наем в баварския тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gogata99
12.07.2012 09:50

Офф тоя Брендан Роджърс ще постъпи много глупаво ако продаде Керъл или го прати под неам а вземе тоя парцал Фабио Борини*wonder*

Martinho85
11.07.2012 23:38

Модрич в ПСЖ,пълна глупост...Аман от жълтини,а Уинър и другите сайтове да се уточнят един другиго,а не да се лъжат относно въпроса Реал Модрич ли искат или Силва,че един като пусне жълта статия и всички други го следват и я пишат,да я има...Кабай е супер играч,ама на Барса не им трябва,по-добре да се дават още мачове за игра на Тиаго Алкантара,а и един куп млади юноши на Барса чакат своя шанс,а тези техни таланти за кратко време стават супер играчи,тъй че по-добре да гледат отново продуктивната си школа,а не да хвърлят излишни пари за Кабай!

nicko49
11.07.2012 18:51

До коментар [@comment 1122860] от [@user demetrio]:

Таарабт е играч, който е лоялен на КПР. Остави ги медиите... само искат да си вдигат рейтинга. *smile*

Deco_Sneijder
11.07.2012 18:43

Слаб трансферен тефтер днеска, няма някоя гръмка новина *sad*

Sir_Roberto
11.07.2012 18:24

Тази Година Сити нямали да купи играчи ? пффф

nicko49
11.07.2012 18:49

Човек какво искаш повече?? Имаме страхотен състав, в който дори най-дълбоката резерва е равна на твърдия титуляр. *thumb_up* Само съжалявам, че не налагаме юноши, защото когато гледам мачовете на младежите просто виждам един истински футбол... Така, че недей да се притесняваш... Гуидети се върна, Джеко и Джонсън може би ще останат и Манчини подписа за 5 години, а и да не забравяме прекрасният сезон изигран от Владимир Вайс в Еспаньол... *smile* Отбора си е ОК и отново ще е сред първите... *smile* Успех! *beer*

football952
11.07.2012 18:27

То вие не се ли накупувахте последните 3/4 лета ? Не остана какво да се купува , а и вие нямате нужда от нови играчи . Сега вече само трябва да се подобрявате и да надграждате от постигнатото през последните 2 сезона .