Трансферен дневник, 10 юли - Английски грандове на лов за таланти в Средиземноморието

18:21
Трансферен дневник, 10 юли - Английски грандове на лов за таланти в Средиземноморието
Вижте най-интересното от случилото се на трансферната борса днес:

Металург Донецк се отказа от Жуниор Мораеш, съобщава "Тема Спорт". Вчера по обяд в ЦСКА пристигна писмо от украинците, с което те отказват да изпълнят условията на червените. Армейците държат да получат 1.65 милиона евро веднага и на един транш.

► До края на седмицата ще се знае със сигурност дали Спас Делев се връща в ЦСКА, съобщи мениджърът на футболиста Николай Жейнов, пише "Тема Спорт".

► Христо Златински и Юнес Бенжалюн остават в Локомотив Пловдив, информира "Тема Спорт". Халфът е подписал нов едногодишен договор със смърфовете, а защитникът не успя да си уреди трансфер в чужбина и се завръща на "Лаута".

► Още двама чужденци пристигнаха на проби в Берое, разкрива "Меридиан мач". Това са крайния бранител Брадли Диало, който за последно е играл в Олдъм. Втория футболист е Халит Лехзал – може да бъде използван като халф или нападател.

► Трансферът на Борис Галчев в Динамо Букурещ все още не е сигурен, съобщава "Меридиан мач". Румънският клуб ще избира между халфа на ЦСКА и друг футболист – Пол Кодря.

► Мишел Платини ще се присъедини към ЦСКА утре, информира "7 дни спорт". Бразилецът е уверил Стойчо Младенов, че отново иска да играе при червените.

Жоао Педро Перейра Силва официално стана футболист на Левски.

Португалецът подписа договор със сините, след като ръководството на клуба окончателно се разбра за условията с досегашния му отбор Евертън.

Жоао Силва ще бъде собственост на Левски в следващите три години. По непотвърдени данни сините ще платят 300 хиляди евро на мърсисайдци по трансфера. Със сигурност Силва ще бъде и един от най-скъпоплатените футболисти на Левски, като феновете на сините се надяват той да се превърне в новия Гара Дембеле.

Полузащитникът Чавдар Янков ще подпише със Славия и поне до зимата ще играе в родния си клуб.

"До 3-4 дни ще подпиша договор. Искам да вляза във форма и да помогна на отбора. Не съм играл от много време - сигурно 8-9 месеца. Колективът на Славия е добър. Дано няма контузии и всички в тима да бъдем живи и здрави. Целта ни е да влезем в евротурнирите или в призовата тройка", заяви бившият национал след победата на белите с 2:0 срещу Видима-Раковски в приятелски мач.

Славия най-вероятно ще преотстъпи вратаря Стефано Кунчев на Локомотив Пловдив и младежкият национал ще играе при черно-белите до зимата. Миналата седмица Кунчев изкара проби във втородивизионния германски Динамо Дрезден, но не беше одобрен и се върна в София.

Ръководството на Ювентус е започнало преговори по привличането на звездата на Фиорентина Стеван Йоветич, съобщава "Goal.com". Генералнният директор на торинци Джузепе Марота вече е осъществил контакт с колегите си от Флоренция, за да обсъди евентуална сделка. Позицията на шефовете на виола е твърда. Те отсякоха, че ще се разделя с черногореца само при предложение от 30 милиона евро или по-висока сума.

В същото време обаче, Фиорентина се интересува от две от резервите на Юве. Става въпрос за Микеле Пациенца и Симоне Падоин. След напускането на Рикардо Монтоливо виола търси спешно да подсили халфовата си линия. От друга страна, Юве взе Квандо Асамоа и Маурисио Исла, което означава, че клубът ще се опита да редуцира бройката на вътрешните си халфове.

Затова и Марота ще опита да изкуши Фиорентина с оферта от 13 милиона евро плюс правата на Падоин и Пациенца. Офанзивата на Юве към Йоветич почти сигурно означава, че шампионите на Италия са се отказали от възможността да вземат Робин Ван Перси от Арсенал.

Мениджърът на Ливърпул - Брендън Роджърс, призна, че нападателят Анди Керъл може да бъде преотстъпен на друг отбор през започващия след месец сезон.

"Винаги някой от футболистите може да бъде даден под наем. Няма да лъжа никого. Едно евентуално преотстъпване може да се окаже важно във финансово отношение за клуба. Анди винаги е бил свързван с други клубове. Той знае какво точно иска, но все още няма официални оферти за него. По-добре да премине в друг клуб този сезон, но да играе по-често", заяви Роджърс пред вестник Дейли Телеграф.

Както е известно, Керъл е желан от Милан, като се очаква в близките дни ръководството на росонерите да направи своя ход по привличането на футболиста.

Нападателят на Интер Диего Милито иска да остане в клуба до края на договора си. Аржентинският национал има още две години от контракта си с нерадзурите.

"Искам да остана в Интер. Когато усещаш любов на някое място ти се иска да останеш там. Щастлив съм тук, не знам дали някога пак ще успея да изпитам такава обич, каквато ми дават феновете на Интер. Надявам се да остана тук до 2014 година", каза Милито, който се присъедини към гранда от Милано през 2009 година от Дженоа.

Челси е на път да осъществи поредната си звездна покупка през това лято. Лондончани са много близо до финализиране на сделката за бразилската перла от Интернасионал Оскар дос Сантос Ембоада Жуниор, съобщават медиите на Острова.

Мениджърът на 20-годишния футболист Жулиано Бертолучи потвърди появилите се информации като добави, че от Тотнъм също са се свързали с клиента му. Жуниор обаче проявил по-голямо желание да облече екипа на тима от "Стамфорд Бридж".

Според "Дейли Мейл" и "Terra.com", Оскар дос Сантос ще се присъедини към Челси срещу сумата от 25 милиона евро.

Елжеро Елиа вече официално е футболист на Вердер, съобщи Ювентус на официалния си сайт. Трансферната сума за крилото е 5,5 милиона евро, като ако през следващия сезон бременци се класират за Шампионската лига, Старата госпожа ще получи още два милиона евро. Договорът на холандския национал с Вердер е до 2016-ата година.

Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо насочи вниманието си към централния защитник на Ливърпул Даниел Агер, след като не успя да си осигури Дъглас Майкон.

► "Искам да играя в отбор с амбиции", сподели нападателят на Чезена Адриан Муту. Румънецът е постигнал договорка с ръководството на клуба да бъде пуснат, ако пристигне добра оферта за него.

"Все още няма нищо конкретно за моето бъдеще. Дали ще играя в Италия или извън страната, това не ме тревожи. Разговарях с ръководството на Чезена и стигнахме до решение да бъда продаден, ако офертата задоволява и клуба. В момента тренирам с клуба, но искам да играя в конкурентоспособен тим", каза Муту.

► Бившият нападател на Челси Дидие Дрогба ще бъде представен официално като футболист на Шанхай Шенхуа пред феновете и журналистите в събота. Той ще облече фланелката на новия си тим преди шампионатния мач срещу Пекин Гуоан, в който няма да вземе участие. Очаква се Дрогба да дебютира в края на юли срещу Манчестър Юнайтед. 34-годишният Дрогба подписа на 20 юни контракт за две години и половина с амбициозния и богат китайски клуб, който заема крайно незадоволителната 13-а позиция от 16 отбора след 16-ия кръг.

► Бившият футболист на Левски Даниел Младенов е трансферна цел на Панетоликос, съобщават гръцките медии. Отборът, известен с прякора си канарчетата, през миналия сезон изпадна от Суперлигата на Гърция. Сега тимът търси нови попълнения, с които да се върне в гръцкия елит.

Както е известно, в последните дни се появиха информации, че Младенов може да подпише с Левадиакос, но изглежда до сделка не се е стигнало и поради това от ръководството на Панетоликос са решили да направят своя ход. Медиите в южната ни съседка твърдят, че футболистът не е особено ентусиазиран от възможността да играе във втория ешалон на Гърция и все още обмисля предложението на канарчетата.

► Суонзи официално привлече Хосе Мануел Флорес - Чико. Лебедите ще платят 2 млн. паунда на Дженоа за правата на 25-годишния централен защитник, който днес парафира за 3 години.

► Нападателят на Байер Леверкузен Николай Йоргенсен се завърна в родината си, след като стана ясно, че през следващия сезон ще играе под наем в тима на Копенхаген.

Датският талант все още не успява да демонстрира нужната форма, за да си осигури титулярно място в състава на аспирините. През втората част на миналата кампания Йоргенсен бе преотстъпен на Кайзерслаутерн, който изпадна от Бундеслигата.

► Бившият футболист на ПСВ Айндховен и Челси Матея Кежман ще се завърне в Сартид Смедерево. За последно 33-годишният голмайстор, чиято кариера тръгна надолу след трансфер в лондонския гранд, игра в първенството на Хонг Конг.

► Отборът на Челси продължава да се вихри на трансферния пазар. Този път сините се се насочили към десния бранител на Марсилия Сесар Аспиликуета, информират френските медии.

Лондончани планирали да запълнят мястото на Жосе Босингва именно с испанския краен защитник. Според появилите се слухове, от ръководството на английския тим са заделили близо 19 млн. евро за правата на Аспиликуета.

► Защитникът на египетския елитен тим Харас Ел Ходоод Ислам Рамадан, известен още като Мило, е новото откритие на Арсен Венгер, съобщава "Сън". Според информацията на британския таблоид, 21-годишният талант е бил в трансферния списък на френския мениджър, който е бил притеснен от конкуренцията на Спортинг Лисабон, Бенфика и Лион.

► Фабио Борини може да се окаже първото ново попълнение на Ливърпул под ръководството на Брендън Роджърс, тръби "BBC". Червените са се договорили с нападателя на Рома. Скоро се очаква трансферът да бъде официално финализиран срещу сумата от 8 млн. паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Martinho85
10.07.2012 23:26

Тоя Борини е подводен камък,не мисля,че ще свърши работа на Пуул,а Интер е крайно време да си намерят един качествен нападател-голаджия......От както се махна Ето`о такъв няма,а пак казвам,че Челси вземат ли Оскар няма да съжаляват!

Pechenqgata
10.07.2012 21:05

Всеки ден едно и също... няма един сигорен трансфер... само някви тъпи предположения... по добре не ги пишете

scouser_pool
10.07.2012 22:12

Прав си , но нали трябва да има нещо да се чете , за да има посетители и да върви сайта...те и без това , 80% от читателите съм забелязал , че се хващат на всичко и почват да си правят даже заключения кой е лош , кой е продажник и т.н.Но така или иначе , това не е вина на Уинър , обикновено има няколко източника и Уинър просто вземат информация оттам , рядко лъжат!

zdravko_ivanov
10.07.2012 20:48

И между другото никакви новини около Хълк. Последното, което четох е, че той иска в Челси, а ПСЖ предлагали повече на Порто..

johnterry26
10.07.2012 20:55

Порто са алчни некадърници не гледат къде иска играчът да се развива ами гледат на тях да им е добре егоисти са португалски цигани с извинение сега да не ме съди някой за расизъм.

zdravko_ivanov
10.07.2012 20:47

Щом се ще се отправя оферта и към Аспиликуета значи работата със сигурния Майкон е на зле. Все пак, ако вземем някой млад ще е по-добре, но пък 19 млн. ми се виждат прекалено много. За този пост най-добре май ще е или Майкон (като през това време продължава да се търси някой талант) или Ван дер Вил. И 25млн. за Оскар са твърде много. След, като явно няма да е Модрич по-добре да не е този, а да се пробват за Моутиньо.

Juan_Mata10
10.07.2012 19:48

За Аспилкуента ли къв беше съм съгласен,но тоя Оскар е пълна глупост да даваме 25 млн за някъв смешник

Deco_Sneijder
10.07.2012 19:16

На Ливърпул им трябва един завършен нападател но и не много скъп, по скоро изгряваща звезда като Ола Тойвонен, Муса Дембеле...Спас Делев*lol**lol* шегувам се с 3-тия разбира се *smile*...A трансфера на Оскар в Челси, ако стане ще е пълна глупост...халфове си имаме Мейрелеш,Лампард,Ориол,Есиен,Микел,Рамиреш,Макекрън...Оскар няма да има място за изява и ще е даден някъде под наем..и може би ще бъде изпуснат както стана с Мансиен,Матич и Гьокхан Торе...надявам се Кевин Де Бруйн също да се наложи, защото е млад и добър, но като цяло на Челси им трябва само 1 централен нападател,нещо от сорта Хълк (дано го привлечем) Кавани...на Ювентус не виждам защо им е Йоветич при наличието на Матри,Бориело,Куалиарела,Пепе и Джиакирени...имат прекалено много футболисти трябва да продадат доста иначе много ще станат излишни.

Martinho85
10.07.2012 23:34

Това с Пуул съм съгласен,но относно Оскар не-гледал ли си му мачове на това момче,страшен талант е....Ке намери място и още как,даже би могъл да измести много от играчите ви,Лампард е на възраст,Мейрейлеш е дърво,макар че върши много мръсна работа в средата,Есиен с тези контузии последно време никакъв го няма и не е във форма,МакКекън е млад и талантлив,но трябва да поиграе според мен 1-2 сезона под наем,така че Оскар може дори да ви стане основен играч,само ме притеснява характера,че на тея бразилци и португалци с годините им нарастват и капризите,а за Йоветич-той е с поне половин класа над всички тези изброени нападатели в ЮВе, а някои от тези ,които каза играят крила,не точно нападатели! До Хуан Мата-Оскар си заслужава парите,реална цена е това-защо да не стане като Кр.Роналдо,и за него така се говореше,като се взе/вярно по-евтино но.../,но после не съжаляваха феновете на Юнайтед,защо да няма неговата съдба....А бековете ви говореше се преди време и за Дебюши,който не е лош и ако не вземете Майкон или Аспикулиета и ако няистина е имала такъв ваш интерес,хубаво ще да е Ди Матео да го поднови

Petkovv_9
10.07.2012 18:46

Дано трансфера на Фабио Борини да не се осъществи,трябват ни завършени и доказани футболисти за да се върнем в топ 4.

scouser_pool
10.07.2012 19:00

Изглежда ще стане до 1,2 дена!Не е типична звезда , но е много ефективен!Добре се пласира , играе с глава , има добро първо докосване , и се движи и се освобождава от защитници добре и е на 21 години!Не съм го гледал много , но се доверявам на Роджърс , имам добро предчувствие за него...а и в момента не знам как искаш да вземем завършени и доказани футболисти , като не играем в ШЛ вече няколко сезона и повечето звезди не биха дошли , а и миналата година разляхме 100 млн. главно за дървета , собтсвениците няма да си позволят отново такъв риск , дали са ни 30 млн. за 3,4 трансфера...

johnterry26
10.07.2012 18:41

Не знам но ако Ливърпул продадат Агер на Реал много ще си чукат главата в стената после.