Трансферен дневник - 9 юли: Байерн се нареди на опашката за маестрото на адзурите

18:33
Трансферен дневник - 9 юли: Байерн се нареди на опашката за маестрото на адзурите
Днес Андреа Пирло оглавява трансферните новини. Вижте най-интересното от 9 юли:

Днес ще стане ясно дали ЦСКА ще привлече аржентинския нападател Гуидо ди Вани, съобщава "Тема Спорт". Ако трансферът пропадне, червените ще задействат другите две опции, които имат. Единият вариант е Венсант Басет от Нант, а другият – 24-годишен испанец със солидна визитка.

►Халфът на ЦСКА Борис Галчев замина за Букурещ днес, информира "Тема Спорт". Там той ще мине медицински прегледи в Динамо. Ако Галчев мине тестовете и подпише, като част от сделката при червените ще се завърне Мишел Платини.

►Собственикът на Локомотив Пловдив Константин Динев е отказал офертата на ЦСКА за десния защитник Джереми Родригес, разкрива "Тема Спорт". Червените са предложили 50 хиляди евро за него.

►Президентът на Славия Венци Стефанов потвърди новината, че белите може да се подсилят с Атанас Курдов и Фелипе да Коща, пише в страниците на "Тема Спорт".

►Левски договори личните условия на 22-годишния нападател Жоао Педро Перейра Силва, съобщава "7 дни спорт". Бившият младежки национал на Португалия е готов да подпише със сините за няколко години. Според информациите Силва ще прибира 200 000 евро годишно.

►Лудогорец желае да привлече в състава си Христо Златински, информира "7 дни спорт". Футболистът в момента е свободен агент, а към него интерес проявяват и немски клубове.

►Лудогорец следи отблизо ситуацията с крилото на Мерсин Спас Делев, пише "7 дни спорт". Нисичкият футболист може да играе на няколко поста и идеално се вписва в схемата на Ивайло Петев. Делев има предложение и от бившия си клуб ЦСКА.

►Георги Миланов почти сигурно ще напусне Литекс след 12 месеца, съобщи "7 дни спорт". Той има предварителен договор с холандския гранд ПСВ Айндховен.

►Контузия е причината за пропадналия трансфер на Александър Тунчев в Лудогорец, известява "7 дни спорт".

►Националът Христо Златински е пред договор с Арис Лимасол. Футболистът е предложен на кипърския клуб от Станимир Стоилов, информира "Меридиан мач".

►Литекс е на път да продаде Николай Бодуров и Георги Миланов в комплект за 2 милиона евро. Холандия и Русия са възможните дестинации пред двамата футболисти, съобщава "Меридиан мач".

►Английски и руски клубове са харесали вратаря на Славия Стефано Кунчев, пише "Меридиан мач".

Според медии на Острова и Пиринеите Реал Мадрид вече има конкретна визия за трансфера на Лука Модрич. В информациите се твърди, че белите ще предложат 35 милиона евро на шпорите за хърватина и смятат, че сумата е напълно достатъчна. Преди да отправят офертата обаче от "Бернабеу" искат да намерят нови отбори за 5 от играчите на Реал. Във въпросния черен списък влизат Кака, Хамит Алтинтоп, Ласана Диара, Рикардо Карвальо и Фернандо Гаго.

Продажбата на тези футболисти или поне постигането на договорка за трансфер на част от споменатите играчи, ще доведе до стартиране на сделката между мадридчани и Тотнъм. Интерес към Лука имат и английски грандове, но в Реал са убедени, че Модрич ще предпочете именно белите, а за шпорите е по-изгодно да не подсилват конкуренцията на Острова.

От Фиорентина официално са поискали нападателят на Арсенал Маруан Шамак.

"Фиорентина поиска информация за възможностите да го привлече и направи оферта", призна мениджърът на топчиите Арсен Венгер.

Малийският полузащитник Сейду Кейта мотивира с финансови причини решението си да напусне Барселона. Вчера халфът премина в китайския Далиен Аербин, където ще бъде съотборник на Мартин Камбуров.

"Барса не можа да ми предложи желаните от мен финансови условия. Вярвам в Бога и мисля, че така е решила съдбата. Тръгвам си, но мога да кажа само благодарствени думи по адрес на Барса. Дадох на клуба всичко, на което съм способен. Ако не бяха данъчните проблеми (данъците се увеличиха от 23 на 43%), бих останал тук. Играх в най-добрия отбор в света и исках да остана. Все пак, част от моето сърце ще остане в Барселона. Четирите години, които проведох тук, бяха фантастични", призна малиецът.

32-годишният халф подписа договор с Далиен за две години и половина, който влиза в сила на 15 юли.

19-годишният български национал Радослав Кирилов може да продължи кариерата си във Виртус Ланчано. Новият член на Серия "Б", който за първи път в историята си ще играе на толкова високо ниво, преговаря с Киево за подписа на халфа, като според спортният директор на Ланчано Лука Леоне осъществяването на трансфера е въпрос на време.

Байер Леверкузен отхвърли оферта на стойност 20 милиона евро от Челси за Андре Шурле. 21-годишният нападател се смята за един от най-големите таланти в Германия. Той вече има 16 участия с Бундестима и бе част от отбора на Евро 2012. Изпълнителният директор на Леверкузен Волфганг Холцхаузер призна, че за футболиста е пристигнала солидна оферта от Англия.

"Представиха ни съвсем конкретна оферта от Челси за Андре на стойност 20 милиона евро. В крайна сметка избрахме Андре. Той е много ценен за нас. Освен това е казвал ясно, че иска да остане тук", заяви шефът в немския тим.

Пари Сен Жермен отправи оферта към Ювентус за полузащитника Андреа Пирло на стойност 10 милиона евро, която бе отхвърлена.
Според информациите, Байерн Мюнхен също иска да привлече полузащитника. Шефовете на баварците обаче категорично опровергаха слуховете, че са потърсили контакт с Юве.

Бразилският талант Пауло Гансо вече е изиграл последния си мач за Сантос Сао Пауло, съобщи агентът му Делсир Сонда. Атакуващият халф е спряган за трансфер в Манчестър Юнайтед и Милан. Най-вероятно обаче полузащитникът ще премине в Интернасионал, тъй като не иска да рискува мястото си в националния тим преди Мондиал 2014.

"Това е ясно, Гансо няма да играе повече за Сантос. И да, може да премине в Интернасионал. Преговарям със Сантос, за да купя целите му права. Гансо е натъжен от клуба. Те развиха проект за Неймар, но забравиха за Гансо. Той иска да напусне, но да остане в Бразилия поне още една година", сподели Сонда.

Мениджърът на Сантос Муриси Рамальо пък сподели: "Никой не би искал да загуби Гансо, но той трябва да реши къде иска да играе. Искаме да се представи добре на Олимпиадата и да се върне при нас".

►Сент Етиен си осигури подписа на Франсоа Клерк, който пристига на "Жофроа Гишар" със свободен трансфер от Ница. Контрактът на опитния бранител със зелените е за период от 3 години.

►Атакуващият халф на Нюкясъл Петер Льовенкрандс ще продължи кариерата си във втородивизионния Бирмингам. Днес 32-годишният датчанинът ще мине медицински прегледи и ще подпише договор с новия си клуб.

►Хъл Сити привлече в състава си стража на гръцкия Арис Елдин Якупович. Контрактът на швейцареца с тигрите е за два сезона. Той се присъедини към предсезонната подготовка на английския тим, който е на лагер в Португалия.

►Елжеро Елия е на крачка от завръщане в немската Бундеслига. Днес крилото на Ювентус премина медицински прегледи във Вердер Бремен и до броени часове се очаква да сложи подписа си върху четиригодишен договор.

►Вратарят на ПСВ Айндховен и швецкия национален отбор Андреас Исаксон парафира със завърналия се в елита на турския футбол Касъмпаша за 3 години. Така 30-годишният страж стана съотборник на Георги Сърмов и Николай Димитров.

►Отборът на Аугсбург се подсили с услугите на двама футболисти. Баварският тим закупи правата на Аристид Бансе и Андреас Отъл, който бе освободен от Херта Берлин в края на миналия сезон.

Бразилският национал Пауло Енрике Гансо е най-новата трансферна цел на Манчестър Юнайтед, съобщават медиите в Англия. 22-годишният нападател ще напусне настоящия си клуб Сантос (Бразилия), след като отказа да поднови договора си.

Реал Мадрид и Барселона също проявиха интерес към Гансо, който заяви, че иска да играе в някой от водещите европейски клубове.

Робин ван Преси от Арсенал, Лука Модрич от Тотнъм и Жоао Моутиньо от Порто са останалите трансферни цели на Юнайтед през лятната пауза. "Червените дяволи" се нуждаят от поне още един полузащитник, за да подсилят състава си за новия сезон.

Руският футболен клуб Динамо Москва привлече хърватския национал Гордън Шилденфелд от германския Айнтрахт Франкфурт, съобщи вестник Франкфуртер Рунсхау. 27-годишният защитник ще премине медицински прегледи в Москва и утре ще подпише договор с Динамо. Трансферната сума е около 2,5 милиона евро.

►Катарският СК Леквия финализира трансфера на Исиар Диа от Фенербахче. Роденият във Франция сенегалски полузащитник ще премине обстойни медицински прегледи, след които ще парафира с новия си тим. Канарчетата ще вземат 4 млн. евро от продажбата на Диа.

►Маестрото на Ювентус и италианския национален отбор Андреа Пирло продължава да е един от най-желаните футболисти на трансферния пазар. Според информацията на "La Gazzetta dello Sport", немският колос Байерн Мюнхен е готов да предложи 10 млн. евро за правата на 33-годишния полузащитник на Старата госпожа, който изживява втора младост през тази година.

Халид Легзал се присъединиха към подготвителния лагер на "зелено-белите" в Смолян, съобщиха от клуба.

"Днес те тренираха при по-облекчен режим. Останалите футболисти на Берое работиха по силов комплекс и игра с топка", коментира Ивко Ганчев - старши треньор на Берое.

Роденият на 20 юли 1990 г. защитник Брадли Диало пристига от Олдъм Атлетик. Халид Легзал, който е роден на 9 август 1988 г., е полузащитник, като последно е играл за алжирския клуб МС Оран.

Спортно-техническото ръководство на Берое предвижда двете нови попълнения да се включат още утре в контролата с Пирин (Гоце Делчев).

"След провеждането на контролните срещи, утре с Пирин и в четвъртък с Миньор, ще имаме яснота кои от футболистите, дошли на проби, ще останат в Берое", посочи Ивко Ганчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Martinho85
10.07.2012 00:22

Явно тази година най-коментираният трансфер ще е този на Модрич,не минава ден без който неговото име да не се коментира,да отива в Реал и да се свършва,тея дълги саги мен лично ме дразнят....Лудогорец пък ако вземат Златински ще направят голям удар,говореше и за Тунчев,но там нещо нещата пропаднаха инак и с него щяха да станат стабилни отзад....За Бодуров,Занев и Миланов беше ясно,че няма клуб в А група,който да изкара исканата цена,дано си намерят качествени отбори в чужбина,не от типа "средняшки румънски/израелски/руски клубове"!Относно Шамак,ако РВП се маха,то е хубаво Шамак да остане,макар че Жиру и Подолски дойдоха,имат нужда Арсенал и от мароканеца/дано успеят да се оттърват от оня азиатец нападателя им,пълна скръб е/!Поздравления за Челси,които последно време надушват много добре младите таланти,особено от Бундеслигата и мисля,че ако качат сумата с още 4-5млн. ще взимат Шюрле.Анчелоти пък отрича да има интерес към Пирло,така че за мен тая новина е неверна.Този Елия до 3-4год. ще стане чудесен играч,помнете ми думата,има много хляб в него и само да попадне в точния тим и ще се ръсят милиони за него,а пък това с Гансо защо ли не вярвам,че е истина

sad4me84
09.07.2012 23:33

К'во му се връзвате? Селски манталитет... толкова просто и ограничено същество няма никъде! Само той знае как са го създали.

Georgi_97
09.07.2012 23:37

Този е голям тапанар и от роберто.Само знае да обижда другите отбори а не погледне челси *smile* !

gokt0pa
09.07.2012 20:32

Разбрах че китайската суперлига започва март месец и завър6ва през ноември. Някой може ли да ми каже дали Кейта, Дрогба и компания 6те започнат веднага да играят за техните си отбори или 6те изчакат до следва6тия сезон ?

scouser_pool
09.07.2012 19:48

За феновете на Ливърпул-Брендън Роджърс каза , че през следващата седмица ще имаме официален трансфер!

BM1900
09.07.2012 19:11

Това за Байерн се оказа че е спекулация.

homiie
09.07.2012 23:48

колко си прост не е истина :х Човека изказва мнение

gogo9803
09.07.2012 21:10

А теб кой те пита ? Човека да е казал нещо обидно или нещо с,което да те обиди ? Напротив той дори осведомява всички ,че това е спекулация. Излиза ,че ти си олигофрена ..

lamparddd8
09.07.2012 20:40

Кой те пита бе олигофрен ?