Отмениха среща в Норвегия заради съмнения за манипулация

21:10
Отмениха среща в Норвегия заради съмнения за манипулация
Мачът от норвежката Втора дивизия между Уленсакер Киса и Хам Кам беше отменен, след като от федерацията на страната заподозряха, че срещата е предварително манипулирана за резултат.

Двубоят трябваше да започне в 19.00 часа българско време. Уленсакер Киса изненадващо е сред претендентите за промоция в елитната лига на страната, заемайки в момента 2-о място с равни точки с лидера Старт- по 24.

Хам Кам, един от традиционните клубове в скандинавската страна, е на 8-о място с 15 точки. Норвежката футболна федерация (НФФ) е получила информация, която ще разследва. Според данните, мачът е бил договорен да завърши при определен резултат и ще бъде даден на полицията, се казва в официално съобщение на централата.

В интерес на истината този мач присъства от поне 5 дни в различни форуми на любителите на залаганията и е една от най-посещаваните теми. Така решението на норвежската федерация изглежда напълно логично.

Още един мач е предаден на разследващите органи, но той е от трета дивизия. Двубоят между Остсиден и Фольо завърши 4:3, след като преди почивката резултатът е бил 0:3.

"Благодарим на ръководството на Фольо, което реагира максимално бързо и се свърза с нас. Ние вече сме в диалог с полицията, а уредените мачове е най-лошото, което може да се случи на играта, коментира генералният секретар на НФФ Киетил Сием.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация