Трансферен дневник - 8 юли: Порто подписа с "новия Фалкао", Милан иска звезда на Пуул

17:47
Трансферен дневник - 8 юли: Порто подписа с "новия Фалкао", Милан иска звезда на Пуул
Трансферните спекулации затихнаха в последния ден от седмицата. Ето водещите акценти за 8 юли:

►Бразилски нападател ще подсили Ботев Пловдив през следващата седмица, информира "Тема Спорт".

Чаканият таран ще е перлата в селекцията на канарчетата. Ръководството на жълто-черните е заделило 100 хиляди евро за играча. Толкова ще бъде годишната заплата на нападателя. По осъществяването на трансфера помага и Стойчо Стоилов, който има добри контакти в Бразилия.

►Ботев Враца се подсили с италиански нападател, съобщава "Тема Спорт". Вчера към клуба се присъедини Салваторе Чича. Той е юноша на Потенце и за последно е играл за Салернитана. Вчера младокът е взел участие в двустранна игра на лагера в Тетевен. Пробите му ще продължан и по време на подготовката в Банско.

►Треньорът на Черно море Стефан Генов изрази задоволството си от представянето на каращия проби в тима Стамен Ангелов в мача срещу Калиакра, пише "Тема Спорт". Дясното крило показа силна игра и специалистът ще му предложи договор. Ангелов си взаимодейства отлично с новото попълнение Мартин Дечев. Досега в кариерата си Стамен Ангелов е играл за Черноморец Поморие, Черноморец Бургас, Несебър, Равда, Етър и Нефтохимик.

►Мишел Платини трябва сам да реши дали иска да се върне в ЦСКА, заяви мениджърът Джовани Бекали, съобщава "7 дни спорт".

Той обясни, че армейците са се договорили с Динамо Букурещ да им платят 50 хиляди евро плюс правата на Борис Галчев за бразилския нападател.

"ЦСКА и Динамо се разбраха. Сега всичко зависи от Платини", заяви Бекали.

►Дошлият в Линдабрун Жоао Силва е бил вариант номер 1 за нов нападател в синята селекция, разкрива "7 дни спорт". Сделката трябва да бъде готова до часове и ще е най-мащабната за Левски през това лято.

Както е известно, преди няколко дни собственикът Тодор Батков каза, че клубът ще плати 400 хиляди евро за младежки национал.
На този етап нещата са договорени на ниво клуб-клуб. Трансферът се забави, тъй като от Евертън желаят висок процент от следващата продажба на играча.

►Вратарят на Локомотив Пловдив Иван Караджов, който не замина с тима на лагера в Австри, е пред трансфер в Полша, информира "7 дни спорт". Стражът е набелязан от Вислав Краков, Лех Познан и Легия Варшава. Съвсем скоро се очаква да стане ясно дали Караджов ще продължи кариерата си в някой от тези тимове.

►Ръководството на Славия прави всичко възможно да уреди трансфер на вратаря Стефано Кунчев в чужбина, пише "7 дни спорт". Стражът изкара пробен период в Динамо Дрезден, но той се оказа неуспешен.

Според запознати, белите се опитват да пласират вратаря в Русия, където шефовете на тима имат много добри връзки. Два отбора проявяват интерес към Кунчев. Това са Алания Владикавказ и ФК Краснодар, който е воден от бившия треньор на Левски Славолюб Муслин.

►Въпреки че Жуниор Мораеш бе много близо до трансфер в Металург Донецк, от Удинезе също не са се отказали от привличането на бразилския нападател, съобщава "Меридиан мач". Бъдещето на острието ще стане ясно в близките дни. Към бившия футболист на Глория Бистрица има интерес и от страна на руския Рубин Казан.

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани призна, че чака да изникне шанс, при който в края на август росонерите да привлекат класен футболист, без да плащат огромни суми. Такъв бе случаят с Антонио Ночерино през миналата година. Тогава Милан плати само половин милион евро за халфа, който направи много силен сезон за миланския гранд.

"Когато ви казвам, че няма да правим повече трансфери, това е защото сме готови като отбор за началото на сезона. Разбира се, ако изникне добра възможност да се подсилим, както направихме миналата година с Ночерино, ние ще се възползваме", заяви Галиани.

Наставникът на Интер Андреа Страмачони сподели, че е невъзможно да е сигурен, че Уесли Снайдер ще остане при нерадзурите.

Както е известно, миланският гранд е в процес на подмладяване, като много от звездите, спечелили требъл през 2010 година, вече се разделиха с клуба. След като Лусио, Жулио Сезар са аут от Интер, дали Снайдер няма да ги последва.

"Вижте, разчитам много на Снайдер, но е невъзможно да твърдя, че той не е за продан. Това би превишило правомощията ми. Президентът отговаря за трансферната ни политика. Само се надявам сеньор Морати да обмисли внимателно положението, ако реши да продава Уесли", заяви Страмачони.

Карло Анчелоти заяви, че няма нищо вярно в спекулациите, че иска да привлече Давид Вия от Барселона в Пари Сент-Жермен.

"Не ми трябват играчи с физически проблеми. Всички знаем, че Вия беше контузен над половин година. Разбира се, той е чудесен нападател, но ние имаме други цеи. А и щеше да е безнадеждно да опитваме за Вия, защото Барса нямаше да го пусне", споделя Анчелоти.

Халфът на Ювентус Милош Красич ще остане в клуба, ако към него има оферти само от Русия и Турция, разкри агентът на футболиста.
Деян Йоксимович обясни, че клиентът му ще се раздели със Старата госпожа в случай, че получи шанс да заиграе в Англия, Испания или Германия. Както е известно, Красич изпадна до ролята на твърда резерва по време на втория си сезон при бианконерите.

"Нещата са много прости. Милош не иска да играе в шампионати като руския и турския. Ако до края на лятото получавам оферти само от там, Красич остава в Юве. Клиентът ми ще напусне при добро предложение от Англия, Испания или Германия", заяви Йоксимович, цитиран от "calciomercato.com."

Барселона ще се раздели със Сейду Кейта, съобщава официалният сайт на каталунците. Въпреки че халфът все още има две години договор с каталунците, клауза в контракта му позволява да напусне със свободен трансфер, ако през предишния сезон не е взел участие в над 50% от мачовете на тима. Очаква се днес той да подпише договор за две години и половина с китайския клуб Далиен.

Емануел Адебайор, който през миналия сезон игра като преотстъпен в Тотнъм, може да стане постоянен футболист на шпорите, твърди Goal.com. Съобщава се, че лондончани ще платят на Манчестър Сити 5 млн. паунда за 28-годишния тогоанец. Адебайор се включи добре за шпорите през миналия сезон и сега от Тотнъм искат да го задържат в състава си.

Тотнъм уреди второто си ново попълнение за предстоящата кампания. Лондончани обявиха на сайта си, че са постигнали споразумение със защитника на Аякс Ян Вертонген.

25-годишният бранител идва няколко дни след привличането на Гилфи Сигурдсон от Хофенхайм. Вертонген бе капитан на холандския гранд и бе избран за играч на годината в Ередивизие през миналия сезон. Според медиите на Острова трансферът е на стойност 8 милиона евро.

►Френският бранител Али Сисоко е една от основните трансферни цели на Рома, съобщава "Кориере дело Спорт". Според информацията на италианския ежедневник, спортният директор на вълците Валтер Сабатини стартирал процедура за привличането на класен защитник, като футболистът на Лион бил под номер 1 в списъка му с играчи.

Порто се подсили с колумбийския нападател Джаксън Мартинес, съобщиха от клуба. Контрактът на 25-годишния нападател е за 4 години, а сделката между драконите и бившия му тим Ягуарес е на стойност 8.9 млн. евро. През миналия сезон Мартинес взе участие в 35 мача на мексикансия тим и успя да отбележи 19 точни попадания.

►Централният бранител на Волфсбург и датския национален отбор Симон Кяер може да премине в друг отбор, информира "Скай Спортс". 23-годишният футболист не желаел да продължи кариерата си в тима на вълците.

Мениджърът на Кяер Микел Бек потвърди появилите се слухове, след като заяви, че водят преговори с няколко клуба. Предполага се, че Фиорентина, Лил и Малага се борят за подписа на датчанина.

►Собственикът на Милан Силвио Берлускони желае да види Анди Керъл в отбора си, съобщава "Football Italia". Според изданието, английският национал не попадал в плановете на новия мениджър на Ливърпул Брендън Роджър, но на този етап финансовите проблеми на росонерите възпрепятствали преговорите за трансфера му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Santti
09.07.2012 14:37

"През миналия сезон Мартинес взе участие в 35 мача на мексикансия тим и успя да отбележи 19 точни попадания" , a как се отбелязват 19 неточни попадения. Голям смях, поне като пишете нещо четете след това да видите имли смисъл.

ceco26
09.07.2012 10:00

голям смях...ама докато бе в Нюкясъл пореше вратарите ви, а? просто трябва да оправи играта си с крака, за да е по-опасен, а съотборниците му да центрират по-добре и може отново да стане страшилище за вратарите...ще видим тоя новия /Роджърс/ какво ще направи...ако мисли отново Даунинг да играе по фланга и да слага Хендо крило...да го продава по-добре...

lubodankov
10.07.2012 02:06

Цецо мой човек, аз Керъл не го бях чувал допреди да отиде при вас, смятай как е порел вратите*lol*

Premierleague9
09.07.2012 10:15

Хаххахах порел врати като бил в Нюкасъл , то и аз като бях втори клас имах само шестици*lol**lol*

dimbara_chelsea
08.07.2012 23:29

През миналия сезон Мартинес взе участие в 35 мача на мексикансия тим и успя да отбележи 19 точни попадания.
ТОЧНИ ПОПАДЕНИЯ*surprized**surprized*

Lubo0o
08.07.2012 21:54

Трансферен дневник - 8 юли: Порто подписа с "новия Фалкао", Милан иска дърво на Пуул *joking**joking**joking* Милан са се прицелили в мега трансфера както винаги *joking*

tishowinner2
08.07.2012 22:54

*joking* те милан от пенсионери минават на дървета явно *lol*

Martinho85
08.07.2012 20:24

Този Керъл за нищо не става,той е един голям минус в който и отбор да играе....Радвам се за Тотнъм,че най-накрая взеха Вертонген,а шанса и Адебайор пак да играе при тях също е голям така че очаквам един силен Тотнъм и този сезон!

ARsEnAl_1985
08.07.2012 18:36

Манчестър Сити и Ювентус са на път да се включат в борбата за подписа на Робин ван Перси. Холандецът се завърна в Лондон за критични преговори с мениджъра на Арсенал Арсен Венгер и изпълнителния директор Иван Газидис, твърди „Сънди Мирър”.

Капитанът на „топчиите” разкри миналата седмица, че няма да подновява договора си с клуба, но Венгер и Газидис искат да разговарят с него без намесата на агента му Кийс Вос, за да разберат дали има някакъв шанс да го задържат в Лондон поне до края на неговия договор.

Ван Перси се прибра от почивка на Карибските острови, откъдето сподели в официалния си сайт, че ще напусне „Емирейтс”.

С много условности Сити е готов да се включи в наддаването за холандския голаджия, като „небесносините” не са склонни да предложат повече от 15 млн. паунда за неговите услуги. Ювентус пък се надява, че ще вземе предимство, като предлага на Арсенал възможност за бърза продажба на Ван Перси в чужбина и осигуряване на негов заместник в замяна.

Манчестър Юнайтед и ПСЖ пък ще следят ситуацията. Смята се, че и Реал Мадрид се ослушва.

shaibataw3
08.07.2012 17:59

Като видях,че пише "звезда на Пуул" си мислех,че става въпрос за Суарез,а не за Керъл.*beer**confused**joking*