Феро доволен от първия лагер в Тетевен

19:01
Феро доволен от първия лагер в Тетевен
Старши треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов даде добра оценка за свършената работа по време на първия етап от подготовката.

В събота жълто-черните затварят 10-дневния тренировъчен цикъл, който се проведе в Тетевен.

Футболистите ще се приберат в Пловдив за ден и от началото на новата седмица започва вторият лагер, този път във Велинград.

След контролата с Видима-Раковски, завършила с победа за Ботев с 2:0, наставникът на канарчетата сподели впечатленията си от проверката и подготовката до момента пред официалния сайт на клуба:

"Направихме добър лагер в Тетевен. Условията бяха отлични и футболистите вложиха доста старание в тренировките. Работихме основно за физическа подготовка, но едновременно с това имахме и технико-тактически занимания. Смятам, че свършихме добра работа".

"Като за първа контролна среща съм доволен от видяното в мача с Видима. Най-важното бе да проверим как стои отборът физически, но освен това направихме и доста добри неща на терена. Благодаря на нашия противник, че уважи и се вложи в този двубой в това тежко време. Тепърва обаче предстои да изчистваме игровия облик на нашия тим".

"Решихме в тази контрола да играят футболистите, които са с нас от началото на подготовката и са в добро състояние. Знаете, че Костадин Дяков има проблеми и това бе причината да не вземе участие. Останалите (б.а. Караславов, Грънчаров, Иршак и Артур Енрике Ояма) имат да наваксват с тренировките и затова пропуснаха мача. Много е вероятно те да се включат чак за мача с Черноморец".

"Доволен съм от селекцията. Очакваме още един футболист, който би трябвало да се присъедини към нас във вторник. Иска ми се до края на лагера във Велинград да окомплектоваме отбора и в Австрия да се фокусираме върху обиграването и както вече казах – изчистването на облика ни", заяви Ферарио Спасов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация