Рекордна телевизионна публика в САЩ и Канада е привлякло ЕП 2012

14:00
Рекордна телевизионна публика в САЩ и
Канада е привлякло ЕП 2012
Европейското първенство по футбол, което завърши преди дни в Полша и Украйна, е привлякло рекордна телевизионна аудитория зад Океана. По данни на авторитетното американско финансово-икономическо списание Форбс, са подобрени рекордите по
гледаемост и в Канада, и в САЩ.

Много по-голям скок е регистриран в Канада, където европейският футбол набира много сериозна популярност. И тъй като населението там е по-малко, то процентното увеличаване на интереса е по-голямо.

Два телевизионни канала за излъчвали мачовете от Евро 2012 на територията на Канада. Това са TSN- англоезичен и RDS-френскоезичен. Данните сочат, че повече от 3 милиона души са наблюдавали мачовете по двата канала, което е двойно увеличаване на аудиторията в сравнение с 2008.

Така финалът на Евро 2008 е бил проследен по телевизията от 368 хиляди души, а мачът между Испания и Италия на Евро 2012 в Киев е бил гледан от 862 хиляди. Интернет-страницата на TSN е получила пък 10 милиона посещения.

Аналогична е ситуацията и в САЩ. Сега финалът на Евро 2012 е бил наблюдаван от 4 милиона граждани на страната, което е с 300 хиляди души повече в сравнение с предишната победа на Испания - преди четири години в Австрия и Швейцария.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация