Трансферен дневник - 5 юли: РВП и Майкон тресат британската борса

19:19
Трансферен дневник - 5 юли: РВП и Майкон тресат британската борса
Вижте водещите трансферни новини от деня:

Според “7 дни спорт” шефовете на ЦСКА са провалили трансфера на Мораеш в Металург Донецк. В последния момент босовете са поискали по-голяма сума за правата на Жуниор и това е отказало украинците, които са били готови да дадат 2 милиона евро за правата му.

► Мишел Платини е спазарен за ЦСКА като в посока Динамо Букурещ ще замине Борис Галчев, а червените ще доплатят и 500 000 евро, пише “7 дни спорт”. Така може Платини да оформи бразилски тандем с Мораеш в атаката на армейците.

Левият защитник от Бразилия Артур Енрике Рикарди Ояма подписа договор с Ботев Пловдив, съобщава официалният сайт на клуба. Бранителят се присъедини към отбора в началото на седмицата, но представянето му в тренировките се понрави на Ферарио Спасов и кариоката остава в отбора. Кариоката мина медицински изследвания и сложи подписа си под контракт за 2+1 години с „жълто-черния” клуб.

Артур Ояма e десетото сигурно попълнение в лятната селекция на Ботев. Преди него в отбора бяха привлечени Асен Караславов, Иван Цветков, Костадин Дяков, Станислав Костов, Стефан Станчев, Рубен Паласуелос, Томаш Иршак, Бобан Грънчаров и вратарят Ернестас Шеткус.

Бившият футболист на Левски Даниел Младенов е на път да подпише с Левадиакос, който се състезава в елитната гръцка дивизия, съобщават местните медии. Халфът е бил на преговори с ръководството на Левадиакос и по последни данни, двете страни са стигнали до споразумение. Младенов е свободен агент, след като се оказа ненужен на Герена в края на сезона.

Мароканският полузащитник на Черноморец Бургас Аатиф Шаешу е преминал тази сутрин успешно медицински тестове в клиника в Истанбул и утре се очаква да подпише личния си договор с турския клуб Сивасспор, обяви турската интернет-страница ХаберТюрк.

В касата на бургазлии ще влязат 600 хиляди евро, които ще бъдат платени на три или четири вноски с равен падеж. Навършилият преди 3 дни 26 години полузащитник най-вероятно ще сложи подпис под контракт за три сезона и ще получава заплата от 20 хиляди евро. Атакуващият халф беше наблюдаван три пъти през пролетта на миналото първенство от хората на Сивасспор, като последния път дойде да го гледа и треньорът Риза Чалимбай.

Вратар от Турция пристигна в Етър 1924 и започва подготовка с виолетовите. Това е 22-годишният Волкан Сандъкчъоглу, който има стаж в турската Суперлига с екипа на Анкараспор. Стражът е роден на 28 юли 1989 г. и едва 16-годишен подписва първия си професионален договор с елитния Анкараспор. С него Волкан пази до 2009 г., като във визитката му има и доста мачове срещу грандове като Бешикташ, Галатасарай и други.

Голмайсторът на Литекс Марсело Никасио отказа да продължи кариерата си в България и се върна в Бразилия. Към нападателя имаше интерес от страна на Ботев и Лудогорец, но той избра Витория Баия. Договорът на 29-годишният стрелец е до края на годината, като целта пред червено-черните е да спечелят втората дивизия на бразилското първенство.

Мениджърът на Спас Делев Николай Жейнов заяви, че три отбора се борят за подписа на клиента му. Както е известно, бившият футболист на ЦСКА напусна турския Мерсин и сега си търси нов тим, където да продължи кариерата си.

„Три отбора са кандидатите за Спас. Единият от тях е турският Гъозтепе, другите два също са чуждестранни. До понеделник ще знаем със сигурност къде ще продължи кариерата си", обясни Жейнов.

Той уточни, че ЦСКА винаги е опция за Делев, стига някой от клуба да го потърси.

ЦСКА винаги е опция за Спас. Той обича отбора и не би имал нищо против да се завърне. Затова обаче някой от ръководството трябва да го потърси. А до момента такива постъпки няма", коментира мениджърът на 23-годишния футболист пред "Тема Спорт".

Младокът Александър Киров е тръгнал по стъпките на Велко Йотов. Нападателят ще се пробва в Колон (Санта Фе), разкрива "Стандарт".

Юношата на Левски не успя да се наложи в Черноморец и е бил препоръчан на техническия директор на аржентинския отбор, а именно легендарния Габриел Омар Батистута.

"На 21 години, висок 1,81 см, Киров е бил определен за един от 100-е най-големи таланти в Европа", коментират в Санта Фе.

Валери Божинов е близко до трансфер в Терек Грозни, научи WINNER.BG. Нападателят на националния отбор вече е договорил личните си условия с клуба от Кавказ и сега остава само Терек да се разбере със Спортинг Лисабон за трансферната сума на 26-годишният нападател. Очаква се лъвовете да поискат 1,5 милиона евро за Валери. В Грозни играе и друг български национал – Благой Георгиев, който е помогнал за контактите между Божинов и Терек.

„Имаме интерес към този фуболист, но нищо конкретно не мога да ви кажа”, коментира вицепрезидентът на клуба Хайдар Алханов.

Ръководството на Манчестър Юнайтед привлече младия талант Шон Гос от Екзитър Сити за сумата от 100 хиляди паунда, съобщава официалният сайт на клуба от Втора лига.

Гос е на 16 години и играе като вътрешен халф. През миналия сезон той вкара 13 гола за юношеската формация на Екзитър. Футболистът е минал проби в Юнайтед, като е впечатлил екипа на сър Алекс по време на юношески турнир в Холандия.

Бившият полузащитник на Левски Сержиньо Грийн подписа договора за 2 години с Войводина (Нови Сад), съобщиха от клуба. 30-годишният Грийн подсили сръбския първодивизионен отбор със свободен трансфер.

Манчестър Юнайтед влиза в градско дерби за подписа на Ван Перси, гръмна "Дейли Мейл".

Според изданието червените дяволи са готови да дадат 225 000 паунда седмична заплата на холандеца. Перси обяви, че няма да подпише нов договор с артилеристите, а от Арсенал ще са склонни да го продадат за около 25 милиона лири. Шейх Мансур навярно не е притеснен от евентуална оферта на Юнайтед, защото при такова стечение на обстоятелствата от Сити също ще контрират и почти 100%-та Перси ще се превърне в звезда с чудовищно голяма заплата от следващия сезон.

Вратарят на Удинезе Самир Ханданович ще премине в Интер.

"Ние се договорихме с Интер, липсва само подписът на вратаря", каза Джино Поцо, син на собственика на фриуланите – Джанпаоло Поцо.

Според италианската преса трансферът ще бъде на стойност 10 милиона евро.

Ръководството на Интер е приело офертата на Челси от 8 милиона евро за десния бек Дъглас Майкон, съобщава "Sky Italia". Роберто Калиенда, който е агент на играча, днес е в Лондон, за да преговаря за контракта на бразилеца със сините.

► Волфсбург преотстъпи нападателя си Ибрахим Сисоко под наем на гръцкия гранд Панатинайкос. Котдивоарецът бе привлечен на "Фолксваген-Арена" през миналия зимен прозорец, но не успя да впечатли наставника на вълците Феликс Магат и взе участие в едва два мача.

► Шотландският шампион Селтик си осигури правата на английския страж Фрейзър Форстър, който бе собственост на Нюкясъл. 24-годишният вратар игра два сезона под наем при детелините и се превърна в незаменима фигура за отбора. Форстър подписа четиригодишен договор, след като за услугите му бяха платени 2 млн. паунда на свраките.

► Резервният вратар на Уест Хям Марек Стех се завърна в третодивизионния Йоувил Таун. За последно чехът игра под наем в тима на Лейтън Ориент, а през есента на миналата година изкара период в настоящия си клуб.

► Португалският Спортинг Лисабон привлече в състава си индийския национал Сунил Шетри. 27-годишният нападател парафира за 2 години, след като бе закупен от отбора на Муан Баган.

► Отборът на Осасуна прати левия си бек Енеко Сатрустеги под наем в Нумансия. През миналия сезон младият талант записа 13 участие с екипа на червените, но не съумя да си спечели титулярно място.

Наполи е на път да привлече звездата на Удинезе Пабло Армеро, разкри босът на фриуланите Джанполо Поцо. Армеро играе като ляв халф-бек и със сигурност ще пасне в схемата на Валтер Мацари, който също като Франческо Гуидолин, използва 3-5-2.

"Лятото е тежък период за провинциалните клубове. От всички страни започват да правят предложения за най-добрите ни играчи. Все пак, ние разполагаме в много класни скаути, така че съм уверен, че ще можем да намерим заместници. Наполи иска Армеро. Разбира се, все още той е наш играч, но скоро може да се разберем", коментира Поцо.

Германският Вердер Бремен иска да подсили състава си с холандското крило Елиеро Елиа от италианския шампион Ювентус, съобщи ДПА.

"Елиа е футболист, който ни интересува. Ще се опитаме да го вземем, ако условията са поносими", коментира спортният директор Клаус Алофс.

От Вердер се надяват да договорят привличането на играча под наем за един сезон с опция за закупуване след това.

Полузащитникът на Манчестър Сити и на испанския национален отбор по футбол Давид Силва заяви, че въобще не мисли за преминаване в Реал Мадрид. Още през миналия сезон в редица медии бе тиражирана информация, че старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо иска да привлече Давид Силва, който вкара и първия гол на финалния мач на Евро 2012 срещу Италия.

"Аз току-що започнах отпуската си и мисля само за почивката, а не за футбол", заяви Давид Силва в интервю за испанска радиостанция.

► Малийският национал Адама Тамбура премина в редиците на датския Рандерс, след като сложи подписа си върху тригодишен контракт. За последно опитния защитник носеше екипа на Метц, който през миналата кампания изпадна в третото ниво на френския футбол.

► Футболистът на шотландския Фолкърк Фарид Ел Алагуи, за който се твърдеше, че е в трансферния списък на ЦСКА, ще продължи кариерата си в тима на Брентфорд. Мароканецът с френски паспорт предпочете да играе в третата дивизия на Англия, след като отхвърли офертите на Сейнт Джонсън и Килмарнък, съобщават британските медии.

► Бърнли се подсили със защитника на Дарби Каунти Джейсън Шакел срещу сумата от 1.1 млн. паунда. Бившият футболист на Норич се обвърза с виненочервените за срок от 4 години.

► Американецът Майкъл Брадли ще е поредното ново попълнение в редиците на Рома, информира "Кориере дело Спорт". Договорът на бившия футболист на Астън Вила и Киево с римските вълци ще е за 4 години.

► Тимът на Селта Виго, който през миналия сезон спечели промоция за испанската Примера дивисион, заздрави отбраната си със Самуел Рипол. Централният защитник пристига в отбора на келтите с трансфер от втородивизионния Еркулес.

► Аржентинският колос Бока Хуниорс, който преди броени часове загуби финала на Копа Либертадорес, освободи защитника си Факундо Ронкалия, който ще се присъедини към отбора на Фиорентина. Междувременно Хуан Роман Рикелме също сподели, че ще напусне Бокенсес.

“Заявих на президента, че ще напусна клуба. Чувствам, че не мога да дам нищо повече на Бока. Това е моят любим тим, но вече съм изчерпан, няма как да продължа с фланелката на отбора. Не очаквах, че ще играя още един финал за Копа Либертадорес. През последните месеци се случиха много неща. Още нямам представа дали ще премина в друг клуб или ще прекратя кариерата си”, сподели Рикелме, който е легенда на клуба.

► Звездата на чилийския Универсидад де Чили Марсело Диаз ще продължи кариерата си в Базел. Швейцарците ще платят 3.4 млн. евро за правата на 25-годишния централен полузащитник.

► Вицешампионът на Украйна Динамо Киев официално финализира трансфера на Мигел Велосо, съобщиха от клуба. Португалският национал, който демонстрира страхотна форма на току-що приключилото Евро 2012, подписа със синьо-белите за 4 сезона. Велосо пристига в Киев от тима на Дженоа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kamen669
05.07.2012 19:43

Майкон е добър вариант за позицията на десен бек в Челси, според мен ще пасне.

Fabregas_boy
05.07.2012 22:37

Роберто Ди Матео.

Madridist1902
05.07.2012 22:35

Роберто Ди Матео *smile*

Mad_CR7
05.07.2012 22:15

кой е РДМ ?

mrkamenica
05.07.2012 21:18

И аз така мисля, но Иванович ще е тируляр през по голямата част от сезона

homiie
05.07.2012 21:06

според мен РДМ ще ги върти, както правеше до сега

mrkamenica
05.07.2012 19:53

Според мен Иванович е по-добър от Майкон, и точно втория ще бъде резерва