Общината в Поморие поема управлението на футбола

13:08
Общината в Поморие поема управлението на футбола
Окончателното преструктуриране на футбола в Поморие трябва да бъде завършено тези дни, като в клуба ще има един отбор, който ще носи името ОФК Поморие. Той ще се състезава в „А” областна група на мястото на другия градски клуб Анхиало.

Досегашният професионален клуб Черноморец (Поморие) ще бъде обявен в несъстоятелност, но петте формации от школата ще преминат към новия клуб. Анхиало пък ще даде мястото си в четвърта дивизия на новоучредения клуб.

Основен спонсор ще бъде Община Поморие, като кметът на града Иван Алексиев иска най-напред да се изгради правилна структура и едва след това да се търсят и постижения.

Черноморец (Поморие) досега беше сателит на Черноморец (Бургас) и там играеха най-перспективните момчета от школата. Тимът изпълняваше успешно целите си, като само с продукти на бургаския клуб достигна до финал за Купата на България през 2010-та година и спечели два баража за влизане в елита миналото лято.

Повече от 15 момчета от този клуб в момента играят в отбори от „А” група и „Б” група, а редовно излъчваха юношески и младежки национали. За последно старши треньор на отбора беше Неделчо Матушев, който успя да запази мястото на отбора в „Б” група. Самият наставник, както и играчите от последния сезон, са свободни да си търсят нови клубове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация