Замер: Дортмунд е минало, искам трофеи за Байерн

11:49
Замер: Дортмунд е минало, искам трофеи за Байерн
Новоназначеният спортен директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер заяви, че неговата задача и желание е да възстанови по най-бързия начин репутацията на клуба като най-успешен проект в Германия.

44-годишният бивш защитник беше представен като наследник на Кристиан Нерлингер на поста спортен директор и обясни, че няма извинение за никого, ако Байерн остане без титла в трета поредна година.

"Да се окайваме и да се самосъжаляваме не е нашата роля, заяви Замер. Байерн беше попилян на всички фронтове през този сезон, като в първенството Борусия (Дортмунд) просто ги остави без надежди, като същото се получи на финала и за купата на
страната.

В Шампионската лига пък въпреки домакинството на финала, те отстъпиха на Челси.
Замер напусна поста директор на юношеското направление на Германския футболен съюз и подписа тригодишен договор като спортен директор на Байерн.

По ирония на съдбата, по-голямата част от кариерата му е свързана със сегашния най-сериозен претендент за доминация Борусия Дортмунд. Като играч на жълто-черните той има две титли на Германия, а също така и спечелена Шампионска лига през 1997-а година.

През 2002-а година пък като треньор изведе отбора до титлата в Бундеслигата.

"Когато Байерн те покани да работиш, винаги е специално. Дортмунд е в миналото ми, а аз гледам в бъдещето, каза още роденият в ГДР Замер.

"С първия отбор нямаме никакво време да чакаме. Искам успехите незабавно".

Миналата седмица Замер изгледа първото занимание на отбора за сезона заедно с треньора Юп Хайнкес като двамата са дискутирали евентуалното привличане на нови играчи. До момента новите попълнения на баварците са шест: Джердан Шакири от Базел (Швейцария), бразилският защитник Данте от Борусия (Мьонхенгладбах), вратарят Том Щарке от Хофенхайм, младата надежда от Кьолн Мичел Вайзер, както и перуанският нападател Клаудио Писаро, който се връща от втория си период във Вердер (Бремен).

В момента получи почивка нападателят Марио Манджукич, който беше привлечен от Волфсбург, тъй като участваше на Европейското първенство. От миналогодишната група в момента тренират още 12 играчи, като останалите също са с удължена ваканция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

homiie
04.07.2012 13:27

Мда минало са.. Бил ли е жив, когато са спечелили последната си титла ?