Трансферен дневник - 2 юли: Венгер отново иска да пазарува от френския шампионат

18:37
Трансферен дневник - 2 юли: Венгер отново иска да пазарува от френския шампионат
Днес трансферните бомби идват от Острова. Вижте акцентите за 2 юли:

► Аржентинският нападател Гуидо ди Вани ще пристигне утре в София за заключителни преговори с ЦСКА. Дотогава се очаква да бъде финализирана сделката между червените и Металург Донецк за Жуниор Мораеш. Аржентинецът обаче ще подпише с ЦСКА само при условие че не пропадне трансферът на бразилеца в Украйна, което е почти изключено. Ди Вани е искан на "Армията" по препоръка на треньора Стойчо Младенов и мениджъра Лъчезар Танев.

Освен този футболист червените чакат още няколко нови попълнения. Днес пристига халфът на Бреша Адам Вас, за да подпише договор с клуба. До вторник пък армейците чакат отговор от Идир Уали от Льо Ман. ЦСКА чака и Мартинес, който е аржентинец и допреди няколко дни се смяташе, че трансферът му е пропаднал, тъй като имал оферти от клубове с по-големи финансови възможности, но вчера стана ясно, че не е изключено той да се появи на "Армията".

Националът на Венецуела Йонатан дел Вайе също е едно от възможните имена, които могат да заместят Мораес. Венецуелецът е играч на френския Оксер, където преминава през август миналата година. Той е на 22 години, има записани доста мачове в младежките формации на своята страна. Договорът му с Оксер е за 4 години, но е възможно прекратяването му по взаимно съгласие.

Истинската трансферна бомба, която подготвя ЦСКА обаче, не е свързана с нито едно от тези имена. Днес ще стане ясно дали червените ще привлекат много класен млад нападател, за когото ще платят 500 000 долара, съобщи "Тема спорт".

► Украинският футболен клуб Волин съобщи официално, че е подписал договор за две години със защитника на българския национален отбор Валентин Илиев. В новия си отбор 31-годишният централен бранител ще получи номер 4, съобщи Волин в своя официален сайт. Предишният отбор на Валентин Илиев бе Стяуа (Букурещ). Вальо бе спряган за трансфер в ЦСКА, но украинците му предложиха много по-добри условия.

► Испанският защитник Карлос Куеяр подписа 2-годишен договор със Съндърланд, съобщи ръководството на английския футболен клуб. 30-годишният бранител, който това лято стана свободен агент след изтичането на договора му с Астън Вила, ще се присъедини към отбора на бившия си треньор Мартин О'Нийл.

► Английският гранд Манчестър Юнайтед обяви официално, че се разделя с четирима играчи. В черния списък попадат Майкъл Оуен (32 г.) и Томас Кушчак (30 г.). Полският вратар ще продължи кариерата си в Брайтън и Хоув Албиън, където преминава със свободен трансфер, а освен него червените дяволи напуснаха още двама стражи – младоците Джоуй Коул (18 г.) и Лиам Якоб (17 г.).

► Нападателят на Байерн Мюнхен Нилс Петерсен ще играе под наем в тима на Вердер Бремен. 23-годишният голмайстор не успя да си осигури достатъчно игрово време на "Алианц Арена", но в отбора на бременските музиканти ще има по-големи шансове да разкрие потенциала си.

► Португалският десен защитник Жозе Босингва и котдивоарският нападател Соломон Калу официално са свободни агенти, след като от Челси не пожелаха да продължат изтеклите им вече контракти. Двамата спомогнаха на тима да спечели Шампионската лига, но за награда няма да получат нови договори, а напротив ще са свободни да търсят развитие на кариерите си в други отбори.

► Амаури е пред завръщане в Парма, информира "Гадзета дело Спорт". През изминалия зимен трансферен прозорец бразилският нападател с италиански паспорт премина в редиците на Фиорентина, където обаче не успя да оправдае очакванията. Очаква се 32-годишният футболист да облече екипа на жълто-сините за 3 път. Както е известно, той вече изкара два период в Парма.

► Английският Астън Вила официално финализира привличането на дефанзвиния полузащитник на Фейенорд Карим Ел Ахмади. Мароканският национал подписа тригодишен договор с бирмингамци, които ще платят 2 млн. паунда за правата му.

► Пол Кейрни смени първодивизионния шотландски тим Партик Тисъл с елитния Хибърниън. Младият полузащитник се обвърза със зелките за два сезона. Кейрни направи име в английския Куинс Парк Рейнджърс.

► Халфът на Нюкясъл Дани Гътри се присъедини към новака в английската Висша лига Рединг. Юношата на Ливърпул сложи подписа си върху тригодишен договор. През миналия сезон той взе участие в 19 мача на свраките и реализира две попадения.

► Защитникът на Левски Йордан Милиев трябва да се присъедини тази вечер към израелския отбор Ирони Рамат Ашарон, където е очакван на проби, съобщава БТА. Милиев не е свободен агент, но Левски усърдно му търси отбор, тъй като не влиза в сметките на
новия треньор Илиан Илиев.

► Парма си осигури услугите на талантливия голмайстор на Лион Ишак Белфодил. Роденият в Алжир френски футболист вече изкара един полусезон в италианската Серия "А", след като за последно игра в тима на Болоня. Жълто-сините ще платят 2.5 млн. евро на Лион за правата на 20-годишния нападател.

► Десният бек на Манчестър Юнайтед - Рафаел Да Силва, поднови договора си с клуба за още четири години - до лятото на 2016 година.
21-годишният бразилец се утвърди в титулярния състав през миналия сезон и дори бе повикан в националния отбор на своята страна.

► Разпадът на шотландския колос Рейнджърс продължава. Защитникът Стивън Уитъкър и нападателят Кайл Лафърти са поредните футболисти, които напуснаха сините.

Уитъкър реши да продължи кариерата си във Висшата лига на Англия, след като постигна споразумение с Норич за 4 сезона. Северно ирландския национал пък подписа тригодишен договор с швейцарския Сион.

► Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер полага основните на нов трансфер на френски национал, информира "L'Équipe". Според авторитетното издание наставникът на артилеристите е готов да предложи 15 млн. евро за стража на Лион Уго Лорис. Както е известно, през последните няколко сезона лондончани имат сериозни проблеми, свързани с вратарския пост.

Тотнъм се интересува от звездата на ЦСКА Москва Алан Дзагоев, съобщава "Дейли Мейл". Руският национал може да се окаже първата покупка на Андре Вилаш-Боаш, ако той застане начело на шпорите, пише още в новината на авторитетното британско издание. Бащата на Дзагоев също потвърди появилите се слухове.

ЦСКА се размина със считания за сигурно ново попълнение унгарски полузащитник Адам Вас. Халфът подписа договор с шампиона на Румъния ЧФР Клуж и вече позира с екипа на отбора. Вас, който за последно игра в италианския Бреша, беше в София миналата седмица за преговори с ръководството на ЦСКА. Унгарецът се разбра за личните си условия и бе очакван тези дни да се присъедини към лагера на червените в Турция. Явно унгарецът е получил по-изгодно финансово предложение от Румъния и е предпочел да подпише с ЧФР.

► Бразилският ляв защитник на Коринтианс - Жозе Родолфо Пирес Рибейро, считан от мнозина за новия Роберто Карлос, премина в италианския Рома. 20-годишният бранител, по-известен като Додо, обяви трансфера в социалната мрежа Туитър.

"Отивам в Италия, Рома. Сега трябва да се подготвя добре за новия сезон, защото загубих доста време заради контузия", написа Додо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ReliableLive
02.07.2012 23:53

ДАААА,Ако Венгер направи този трансфер,го признавам за най-лудия,Това е най-добрия вратар във Франция и мой любимец дано не е само спекулация

Lubo0o
02.07.2012 22:28

Лорис е най - добрият вратар за мен лично ! Не натрапвам мнението си ,но отиде ли в Арсенал просто няма да има спирка ,въпреки че ще е жалко за Лион ,които започнаха да раздават играчите си като топъл хляб ..

Lubo0o
03.07.2012 00:24

Ае да не дойда !

aa2
03.07.2012 00:12

Не знаеш точно къде живея!!!

Lubo0o
03.07.2012 00:11

Гоше по - леко знам къде живееш !

aa2
03.07.2012 00:10

Тоя пък и тоя, съвземи се ш' ти посегна!!!

persie1992
02.07.2012 22:27

До коментар [@comment 1118960] от [@user durtak]:

Хах, те и лампард и тери да не би да са първа младост за футболяги?

durtak
02.07.2012 23:41

кво намесваш пък тях ве.. за французойката става дума в статията..

Lubo0o
02.07.2012 22:26

Защо не правите по - отделно статиите за Европа и отделно за родната ни А група ???

ceco26
02.07.2012 22:25

наште червените поспаланковци поне Калу могат да вземат, щом е свободен агент...определено може да помогне при нужда...вече до колко ще играе и дали ще се съгласи на условията...

shaibataw3
02.07.2012 21:47

Ливърпул пак спят,пак спят!!Тоя нашия нов треньор не може ли да извади тия 15 млн.,ако трябва и повече,за да вземе Лорис и да се отървем от тоя боклук Рейна?Той нищо не прави,за да привлече някой футболист.Някои ще кажат,че тепърва започва трансферния позорец,но докато си мечтаем за някои играчи,така и ще свърши!

durtak
02.07.2012 20:35

Шчезни е добър, тоя дъртак кво не му харесва ?

persie1992
02.07.2012 20:46

Дъртак си ти, както си написал на твоя ник. Не е твоя работа какво прави Венгер... А когато го настигнеш по слава, пари и успехи, тогава го наричай дъртак! До тогава такова право не ти се доставя *wink*

persie1992
02.07.2012 20:07

Този път поне Венгер иска доказани французи *smile*

Sten4
02.07.2012 19:50

С двете ръчички съм ЗА Лорис . Надявам се лионци да клъвнат......за другото ми е през фУЯ

Deco_Sneijder
02.07.2012 19:38

E тва е пълната тъпа цесекарска политика, 1 силен футболист имаме и го продаваме при първа възможност и на есен пак ще ревем, че не сме в ЛЕ...еми така ще е...Мораеш е добър, можеше да остане поне още 1 сезон...добрите не се задържат повече от 1 сезон в бг клуб...е за това ние НИКОГА няма да имаме силен български отбор...Щото управлението ни е просто. И за Йордан Милиев, добър футболист...искаха го Висла Краков, Левски го не дават, ся ще го дадът на ония с забрадките и няма му се чуе името повече.Във Висла можеше да се развие, да бъде един бъдещ национален лидер...но отново бг клубовете показват,че трансферната ни политика за нищо не става.*erm* нека отборчета като Металист Харков,Анортозис,Апоел си играят в ШЛ и ЛЕ, че дори и от групите излизат, а нашите нека си правят дербитата в А група...България няма види ни световно ни европейско в близките 20 години, е заради оправата на отбори като Левски,Цска... дано Лудогорец се окажат приятна изненада и зарадват българския фен.*smile*

durtak
02.07.2012 20:38

аз за тва ги намразих - щото са алчни копеленца.. Всички в отбори в България са такива..

arsen
02.07.2012 19:12

Вертонген е на 95% в Тотнъм.Пък и не съм сигурен дали е по-добър от Мертезакер или Кошчелни да не говорим за Вермален.А 15млн за резерва...

Deco_Sneijder
02.07.2012 19:42

Вертонген 3 пъти е влизал в идеалния отбор на Ередивизията за последните 3 години.Както преди са били съотборници с Вермаелен не вярвам да е резерва.И не си сигурен дали е добър?...Прав си..той не е добър, той е един от най-добрите в холандкото първенство.И ако може да ми дадеш информация за трансфера му на 95 % в тотнъм, евала ще ти кажа. *smile*

dilqnkooo
02.07.2012 18:44

Абе вместо да дава 15 млн. за Ллорис да вземе Вертонген или някой друг защитник, нямам думи.