ПФК Банско има нов треньор

13:44
ПФК Банско има нов треньор
Йордан Самоковлийски ще бъде старши треньор на ПФК Банско 1951 през новия сезон. Шефът на футбола в Банско Красимир Горанов сподели, че са разисквани два варианта за старши треньор на мъжкия отбор на клуба. Единият е бил Йордан Самоковлийски да бъде технически директор, а старши треньор - Валентин Лазаров.

В последствие се е стигнало до варианта Самоковлийски да оглави треньорския щаб, а негов първи помощник да бъде Валентин Лазаров.

"В щаба остават и Иван Христов и Антон Андонов. Както е известно, договорът на досегашния футболист на отбора Слави Шопов изтече и няма да бъде подновен, така че негова работа е къде ще продължи кариерата си. Васил Панайотов заяви пред мен че иска да смени обстановката и сам ще си търси отбор където да играе. Благой Наков чака оферта за чужбина, ако не стане ще подпишем нов договор. Давид Гълъбов и Димитър Крушовски също са с изтекли договори и през новото първенство няма да разчитаме на тях. С доста футболисти играли досега в други български клубове се проведоха разговори за привличане в нашия отбор. С една част ще преминем към подписване на директни договори, защото са познати имена и качествата им са известни, а други ще изкарат пробен период", каза Горанов.

Банско ще изиграе четири контролни срещи по време на лятната подготовка за новото първенство на единната Б група: 12 юли - с Ботев Пловдив на терена в гр.Велинград
14 или 15 юли - с Черно море Варна на терена в гр. Банско 21 юли със Славия на терена в гр. Банско 1 август - с Арис Лимасол на терена в комплекс Пири.

"Информацията за контролния мач с отбора на Динамо Москва за 4 юли по искане на руския клуб не отговаря на истината. Не е възможно от спортно-техническа гледна точка това да стане защото нашата лятна подготовка стартира на 2 юли. Относно броя на контролните срещи последни ще имат думата треньорите на отбора", сподели Красимир Горанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация