Прандели: Трябва да спечелим битката в средата на терена

21:44
Прандели: Трябва да спечелим битката в средата на терена
Италия разполага с достатъчно класни играчи в средата на терена, които да се противопоставят на Испания във финала на европейското първенство утре, каза селекционерът на италианците Чезаре Прандели на пресконференцията преди мача в Киев утре.

"Първата ни цел е да затворим пространствата в средата на терена и да владеем топката. Имаме много класни играчи в полузащитата, които могат да покриват голям периметър. Имаме и голям играч, който може да вдигне нивото на нашата игра и този играч естествено, е Андреа Пирло", каза Чезаре Прандели.

Треньорът се съгласи с мнението, че Испания заслужава всички суперлативи за представянето си в последните години.

" Испания е най-добрият отбор в света. Те имат своя философия и трудно може да бъдат победени. Очаквам да играят по обичайния начин, да пазят топката, да пресират. Дори и без централен нападател, създават голови положения. Играят модерен футбол, който обичам да гледам", каза Прандели.

"Не мисля, че испанците стават скучни на хората. Просто на мнозина им омръзна все те да печелят", каза още селекционерът на Италия.

Той разкри, че няма да използва схемата с трима защитници, която приложи в първия мач от групите срещу Испания. Тогава Италия се представи на ниво и мачът завърши 1:1.

Прандели ще може да разчита на нападателя Антонио Касано, който имаше лек проблем с коляното. Десният защитник Инасио Абате се завръща в игра, след като пропусна полуфинала с Германия поради травма. В състава е и изтърпелият наказание срещу германците Кристиан Маджо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mrkamenica
01.07.2012 00:49

Ако наситят халфовата линия, и случайно Дел Боске пусне Торес, ще имат много проблеми в защита

Kipareca
30.06.2012 22:00

Голям тактик е тоя Прандели само Гледа и Дебни*joking**joking*

stenkata
30.06.2012 21:54

трябва да наситите средата на терена за да няма толкова много подавания и да им развалите стила защото ако оставите да направят мача под тяхен контрол няма измъкване...*smile**smile**beer*