Трансферен дневник - 30 юни: Бербо, РВП, Балотели и Модрич възпламеняват пазара

18:03
Трансферен дневник - 30 юни: Бербо, РВП, Балотели и Модрич възпламеняват пазара
Вижте най-интересното от случилото се на трансферната борса днес:

►Лудогорец дава €1,2 млн. за Мораеш, пише на първа страница вестник „7 дни спорт” Ръководството на Лудогорец е отправило оферта в размер на 1,2 милиона евро за нападателя на ЦСКА Жуниор Мораеш. Собствениците от "Титан" обаче са отказали. Според тях бразилецът струва повече. В близките дни шефовете на Лудогорец може да повишат офертата си.

►Металург (Донецк) изпрати вчера в ЦСКА официална оферта за закупуването на Жуниор Мораеш. Предложението за придобиването на трансферните и състезателните права на нападателя е на стойност 1,5 милиона евро. Металург предлага на Мораеш 3-годишен договор с годишна заплата в размер на 540 000 долара, разкрива “Тема Спорт”.

►ЦСКА чака в понеделник аржентински нападател, който има във визитката си титла на страната. 24-годишният Гуидо ди Вани е изиграл 6 мача в шампионския сезон на Банфийлд 2009-2010 година, пише “Труд”.

►Димитър Бербатов взе участие в шоу-мач в Бургас и игра заедно с премиера Бойко Борисов. Бербо коментира своето бъдеще и сподели, че първо иска да бъде сигурен какво ще се случи с него на клубно ниво и след това ще мисли за завръщане в националния тим.

"Нека първо да видя как стоят нещата на клубно ниво, след това ще говорим. Засега кофти ситуация, искам да започна да играя и после ще коментирам завръщане", заяви Берба.

"Отивам в Манчестър, все пак имам договор. Скоро ще разберете, ако хората ми кажат, че съм нужен – ОК, ако не им трябвам – нека първо си намеря отбор", завърши Бербатов пред "Канал 3", намеквайки, че дори има шанс да остане в Юнайтед, ако сър Алекс Фъргюсън прецени така.

►Ръководството на Манчестър Сити ще се опита да изкуши капитана на Арсенал Робин Ван Перси, като му предложи заплата от 11 милиона паунда на година, съобщава "Дейли Стар". Това означа, че холандецът ще прибира по 225 хиляди паунда седмично, ако реши да се присъедини към шампионите. Нападателят все още не е подновил договора си с Арсенал, като топчиите едва ли ще отхвърлят оферта в региона на 25 милиона паунда за играча. Медиите на Острова твърдят, че ако Ван Перси подпише с гражданите, Един Джеко ще бъде поставен в трансферната листа на клуба.

►Жозе Моуриньо иска да подсили Реал с Марио Балотели, гръмва caughtoffside.com Информацията е сензационна, защото Моу не веднъж е казвал, че трудно се работи със Супер Марио, а мениджърът на Сити Роберто Манчини изрази увереността си, че талантът ще остане в Манчестър.

Балотели прави страхотно европейско и в Англия твърдят, че Моуриньо вярва, че Марио ще се впише идеално в Галактикос. Самият стил на игра и нрав на Супер Марио го превръщат в играч, който пасва на марката Реал – скандалното и гениалното продават, а в Мадрид знаят как да изкарат пари от подобна комбинация.

►Интер Милано освободи защитника Лусио, съобщиха от италианския клуб. Бразилският национал игра за нерадзурите в 136 двубоя, печелейки две титли на Италия и един път трофея в Шампионската лига. Новият старши треньор на Интер - Андреа Страмачони, обяви, че няма да разчита на Лусио през новия сезон в Серия А.

►Италианският шампион Ювентус подготвя нов удар по оста Торино-Милано. В началото на миналата кампания бианконерите взеха Пирло, който е легенда на Милан и в последствие Юве спечели титлата, а росонерите навярно още се чудят как допуснаха подобна грешка.

Според "Tuttosport" сега Антонио Конте се готви да привлече лидера в защитата на Интер Лусио. Бразилецът бе освободен от нерадзурите и е много вероятно да облече черно-бялата фланелка на торинския гранд.

►Челси е на път да се пребори с конкуренцията на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед за подписа на Лука Модрич, съобщава "Марка". Сините са готови да предложат 36 милиона паунда за хърватина, който наскоро подаде молба за напускане на шпорите.

От Тотнъм са по-склонни да продадат плеймейкъра на клуб извън Висшата лига, но за момента Реал трудно ще предложи повече от 30 милиона паунда за играча. Сър Алекс също иска Модрич в състава си, но е трудно да се повярва, че хърватинът ще подпише с червените дяволи, тъй като клубът не може да си позволи да хвърля огромни суми за нови играчи, тъй като все още е измъчван от огромни дългове.

►Отборът на Нюкясъл е отправил оферта на стойност 12 млн. евро за голмайстора на Твенте Люк де Йонг, информира "Sky Sports". Свраките вече са направили един неуспешен опит, за да си осигурят подписа на холандския национал.

►Полузащитникът на Уест Бромич Албиън Кийт Андрюс премина в отбора на Болтън, който през миналия сезон изпадна в Чемпиъншип. 31-годишният ирландец сложи подписа си върху договор за 3 години. През втората част на миналата кампания той игра под наем в тима на Ипсуич.

►Уест Бромич Албиън закупи правата на стража на Бирмингам Бен Фостър. През миналия сезон бившият английски национал и футболист на Манчестър Юнайтед игра като преотстъпен на "Дъ Хоуторнс". Новият му контракт с дроздовете е за 3 години.

►Фредерик Кануте е поредната звезда, която ще продължи кариерата си в китайката първа дивизия. Малиецът, който игра за отборите на Лион, Уест Хям, Тотнъм и Севиля, премина в редиците на Пекин Гуан със свободен трансфер. 34-годишният нападател подписа договор за два сезона, като годишната му заплата ще бъде 2 млн. долара.

►Полузащитникът на Тотнъм Джовани дос Сантос е стартирал преговори за трансфер в друг отбор, сподели опитният специалист Луис Фернандо Тена, който ще води националния отбор на Мексико на предстоящата Олимпиада. Напоследък името на бившия футболист на Барселона се свързва със Севиля и Атлетико Мадрид.

►Руският гранд Локомотив Москва, който наскоро назначи Славен Билич за старши треньор, се прицели в Диего Рибаш да Куня, съобщават медиите в страната. Бащата на футболиста Джаир да Куня, който му е и мениджър, е пристигнал в Москва, за да преговаря с ръководителите на зелено-червените. За последно Диего игра за Атлетико Мадрид като преотстъпен от Волфсбург и изкара впечатляващ сезон.

►Рединг ще се подсили с услугите на Павел Погребняк, обявиха от официалния сайт на клуба. Очаква се трансферът да бъде официално финализиран до няколко дни, тъй като руският нападател чака отговор на молбата си за работа в Англия. Неговите състезателни права ще бъдат закупени от Щутгарт. По-рано през годината Погребняк игра под наем в друг английски тим, а именно Фулъм.

►Милан води в битката за нападателя на Сиена Матиа Дестро. Другите грандове Интер, Ювентус и Рома също се интересуват от таланта, чиито права се държат от настоящия му клуб и Дженоа. Вицепрезидентът на росонерите Адриано Галиано заяви пред "Sky Sport Italia", че скоро могат да финализират трансфера на Дестро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

YUNOFF
01.07.2012 08:33

Усещам, че най-накрая от борби и караници кой ще го купи ще остане и този сезон във Тотнъм. Колкото за Челси......аз разбрах, че са щели да изградят изцяло нов клуб. И, че ще продават играчи масово.

Juan_Mata10
30.06.2012 22:26

Всички фенове на Челси мрънкаме,че не сме били кат сити,но май само аз искам да се налагат наши момчета и да не правим като сити

YUNOFF
04.07.2012 10:27

К'ви тъкни трансфери ти се радвай, че Челси имат поне ангичани във отбора си.......,че тея Арсенал на пръстите ми се броят англичаните, нямат нито 1 юноша. Скоро ще се разделят и със Уолкът. Ман Ю същите нямат нито една юноша освен дядо Гигс и още 2ма мисля, че.

geg
01.07.2012 14:54

Ха, и за това ли имаш ник Juan_Mata - "наше момче",а *wink*

Double_De
01.07.2012 03:22

Напротив! И аз съм за налагането на тези момчета, но съм повече и за тънките трансфери, както правят Арсенал и Юнайтед!

Double_De
30.06.2012 22:13

Калу, Малуда и Микел, а може би и Ессиен е възможно да напуснат през това лято

alexandart
30.06.2012 21:53

Дано да отиде в Чесли. Ще е много добре, заедно с Лампард и Микел в средата, пред тях Мата, Азар и Торес.

aa2
30.06.2012 19:30

Те тея имена във всяка ваша статия взривяват пазара с трансфер в нов отбор.Айде решете в кои отбори ще си ходят и това е.

sad4me84
30.06.2012 19:09

Вие сте зле... извинявам, се но е така! Модрич ще играе на мястото на Лампард (на който вече няма да се разчита), а негов партньор главно ще е МИКЕЛ. Шансове ще се дадът и на Есиен и Мейрелеш, които съм сигурен че ще се възползват! 3-ката пред деф. халфове ще е Мата - Азар - Рамирес, като все още не е ясно дали Хълк ще дойде при нас, или Йоветич! Но при наличието на футболистите които имаме това ще ни бъдат хората зад Торес. Пълни глупости говорите за какво ни бил Модрич... а тоя "Мата" да кажеш какво ще прави при нас, да ходи в Юнайтед е АДСКИ Глупаво, наивно и СМЕШНО! Нямам какво повече да добавя при такъв сценарий.

sad4me84
01.07.2012 14:36

Ми може би защото трябва да се подмлади отбора... и Модрич е гласен за ЗАМЕСТНИК на Франки, няма как да играе с него. Как ти се струва на тебе РДМ да прее*бе 2-3 кариери на играчи в отбора? Мисли малко с тази глава...

durtak
01.07.2012 12:34

А защо да не играят Лампард и Модрич ?

Juan_Mata10
30.06.2012 22:25

Имаме Мъкекран който е време да се налага вече за мен Модрич е излишен

shifo76
30.06.2012 18:34

И сега ако Модрич отиде в Челси кой ще е резерва? Лампард, Меирелеш, Микел, Рамиреш, Мата, Ромеу, Малуда?

durtak
01.07.2012 12:35

Малуда и Калу са на 90% пътници

shifo76
30.06.2012 20:10

Абе всички които изброих играят в средата на терена (не съм сигурен за мата и малуда) а ти да не си мениджър на Челси, че да знаеш кой къде ще играе?

sad4me84
30.06.2012 19:10

Да, ако Модрич дойде при нас кой ще е резерва? Чех, Торес, Иванович, Тери? Баси ограничените идиоти! Има си играчи за определени позиции! Ако вземем Модрич, той ще се конкурира с Есиен, Микел и Мейрелеш.

Juan_Mata10
30.06.2012 18:10

Вярно Модрич е уникален,но какво ще прави при нас да ходи в Юнайтед само там има място да играе