Светкавица с нови собственици

18:19
Светкавица с нови собственици
Смяната на собствеността в ПФК Светкавица (Търговище) приключи днес, научи БТА. Новите собственици от ЕМУ АД поеха управлението на клуба от досегашния президент инж. Петко Матеев. Община Търговище остава акционер в клуба, а Петко Матеев вече е почетен президент на клуба. След като договорът за прехвърлянето на акциите на клуба е факт, то промяната ще бъде вписана и в съда. Повече от месец вървяха разговорите между инженер Матеев и фирмата, която се занимава с енергетика, електромонтаж, строителство и ремонт на електрически уредби и въздушни линии до 400kV и кабелни линии до 110kV.

Собствениците на фирмата ЕМУ АД- инж. Таню Танев и Драган Танев ще се занимават директно с управлението на клуба. Двамата започват подготовката на проект, според който Светкавица трябва да се върне в А група и да се превърне във фактор в българския футбол. Най-напред новите инвеститори ще извадят сума за селекция, която да върне мълниите в елита, а постепенно започват работа по подобряването на детско-юношеската школа.

В Търговище винаги са се раждали добри млади таланти, които обаче често са обирани от други клубове. Такъв е примерът с бившия нападател на Левски Исмаил Иса, както и 17-годишната звезда на Литекс Никола Колев. Целта оттук нататък е такива играчи да остават в Светкавица. Първото публично появяване на новите собственици ще бъде по време на контролната среща на Светкавица на 3-и юли във Враца срещу местния Ботев. Светкавица изпадна от А група при дебютния сезон, събирайки само 7 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари