Tрансферен дневник - 29 юни: Сагата с Бербo продължава, Листопад в Милан

18:18
Tрансферен дневник - 29 юни: Сагата с Бербo продължава, Листопад в Милан
Ето акцентите за 29 юни, петък:

Юношата на Барселона Велислав Иванов Тодоров ще изкара пробен период в Берое. Снощи Тодоров направи първата си тренировка с отбора на зелено-белите на стадиона в квартал "Кольо Ганчев". Той имал предложения да отиде в Розенборг и италианския Верона, но предпочел да бъде на проби в Берое, каза баща му Ивайло Тодоров.

►"Искам договор с ЦСКА, затова съм тук. Надявам се треньорът да ме одобри и да остана. Знам, че идвам в голям клуб със сериозни традиции в Европа. Чакам с нетърпение първата тренировка и първото ми участи в контрола", сподели италианският нападател Масимо Кода, цитиран от "Тема Спорт". Кода се присъедини към лагера на червените в Турция.

►Бразилският нападател на Монтана Луис Едуардо започна проби в Руския Том, където играе и бившият защитник на Литекс Пламен Николов, пише още в страниците на вестник "Тема Спорт".

►Сделката между Черноморец Бургас и Сивасспор за Атиф Шаешу вече може да се смята за сигурна, информира "Меридиан мач". Футболистът ще взима 250 000 евро на година, а в касата на акулите ще влязат 500 000 евро. Мароканецът е минал успешно медицинските проби в новия си тим.

►Нападателят на Ботев Враца Бранимир Костадинов заминава на 10-дневни проби в Сейнт Джонстън, разкрива "Меридиан мач". Футболистът вече е играл в Шотландия с екипа на Хартс.

►Халфът на Локомотив Пловдив Христо Златински отказа двойно по-висока заплата и със сигурност няма да продължи кариерата си при смърфовете, съобщава "Меридиан мач". Футболистът има примамлива оферта от Китай и затова е отхвърлил предлаганите от Коко Динев 12 хиляди лева.

►"Чакаме нападател. Клубът отправи оферта и чакаме отговор днес. Вече имахме разговори и чакаме конкретно да или не", каза треньорът на Левски Илиян Илиев, цитиран от "7 дни спорт" по повод новия нападател, който сините чакат.

►Бившият защитник на Левски Стефан Станчев подписа договор за 1+1 години с Ботев Пловдив, информира "7 дни спорт". Друг бранител на сините – Йордан Милиев също може да се озове при канарчетата.

Българският защитник Михаил Венков няма да подпише договор с 8-ия в украинското първенство Ворскла Полтава, стана ясно днес. Полтавчани искаха българина да смени Евгений Селин, който трябваше да премине в Динамо Киев. Трансферът обаче няма да се осъществи, след като ръководството на Ворскла поиска за националния си състезател 3 милиона евро и ръководството на Динамо отказа да ги плати. Сега левият защитник, играл за Литекс и Локомотив Пловдив, ще огледа други възможности зад граница, които пристигат за него.

Президентът на Галатасарай Юнал Айсал иска нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов в състава си, но последната дума за трансфера ще има треньора Фатих Терим, съобщават медиите в съседната ни страна. Терим е на мнение, че Бербатов е достатъчно класен играч и в момента не е скъп, но не бива да се бърза. Поради това треньорът ще вземе окончателно решение за привличането на българския нападател след първия подготвителен лагер на Галатасарай. Президентът Юнал Айсал е избрал Бербо измежду много нападатели, след като окончателно е пропаднал варианта за привличането на сенегалеца Демба Ба от Нюкасъл. Въпреки решението на Терим да не се бърза, ръководството на Галатасарай вече прави първи стъпки за осъществяване на трансфера на Бербатов. Преговори с неговия мениджър Емил Данчев вече са се провели и според източници от турския клуб те са преминали положително и за двете страни.

Хърватският нападател Младен Петрич подписа договор за една година с английския Фулъм, след като напусна Хамбургер ШФ със свободен трансфер. 31-годишният Петрич не беше включен в състава на Хърватия за Евро 2012, а през последните четири години има 98 мача за Хамбургер ШФ.

Нигерийският нападател Якубу Айегбени подписа договор за три години с китайския Гуанджоу R&F. Той бе привлечен от английския Блекбърн за неназована сума. Африканецът става третият играч от английската Висша лига, който напоследък отива в тим от китайския футболен елит, след Дидие Дрогба и Никола Анелка.

►Френският шампион Монпелие финализира трансфера на атакуващия полузащитник на Ница Антон Муние. 24-годишният футболист подписа договор за 4 сезона, като за правата му южняците ще платят 3.5 млн. евро на орлите.

►Отборът на Гройтер Фюрт, който през следващия сезон ще играе в немската Първа Бундеслига, привлече в състава си унгарския национал Золтан Щийбер. Младият бранител пристига в тима на детелините с трансфер от Майнц 05, където не успя да си придобие титулярно място.

►Нюкясъл не се отказва от Матийо Дебюши. По информация на британския таблоид "Мирър" свраките са заделили 6 млн. паунда за левия бек на Лил и френския национален отбор. Според последните слухове Челси също се интересува от футболиста на мастифите.

►Крилото на Атлетико Мадрид Едуардо Салвио е трансферна цел на Бенфика, информират медиите на Пиренеите. Мениджърът на аржентинския футболист Агустин Хименез потвърди появилите се информации.

►Листопадът в Милан продължава. Според италианската преса, росонерите са готови да се разделят с Робиньо, ако получат добра оферта за него. Както е известно, клубът от Милано изпитва сериозни финансови проблеми и на този етап не може да си позволи лукса да пръска пари за звездни покупки. Във връзка с това няма да е изненадващо, ако и бразилският нападател напусне "Сан Сиро", чийто договор му осигурява годишна заплата в размер на 6 млн. евро. По-рано росонерите освободиха Марк ван Бомел, Кларън Зеедорф, Филипо Индзаги, Дженаро Гатузо и Алесандро Неста.

►Бившият бразилски национал Клеберсон ще продължи кариерата си в тима на Бая Зугдиди. 33-годишният полузащитник, който в периода 2003-2005 носеше екипа на Манчестър Юнайтед, разтрогна договора си с Фламенко и се обвърза с трикольорите до 2014 година.

►Полузащитникът на Кайзерслаутерн Олджай Шахан е поредното сигурно попълнение на Башикташ. Роденият в Германия турски национал ще премине в отбора на орлите срещу сумата от 800 хил. евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Zaku
29.06.2012 23:07

И ако ще и пари колко то Миньор Раднево да имат това е Милан и винаги ще е велик.Се пак едно е да играеш за Милан друго за Барса,Арсенал,Пулл и тн ..

Nikotini
30.06.2012 00:24

Не вкарвай Ливърпул към тая група,дори барселона вече не са за там...Арсенал и други измислени отбори добре,но не и ливърпул.

persie1992
29.06.2012 23:45

Кажи ми каква е разликата от това да играеш за милан?

chelsea_00
29.06.2012 21:27

Милан ако не си подмладят футболистите ще са по зле от Ливърпуул !!! (нищо лично с феновете на пуул просто давам пример)

dimitardim
29.06.2012 23:51

Средната възраст на футболистите на Милан е около 27 години. До колко да я намалят още според теб?