Прандели: Испания е мерило за класа

17:53
Прандели: Испания е мерило за класа
Испания е мерило за класа в световния футбол, каза селекционерът на Италия Чезаре Прандели преди финала на европейското първенство между двата отбора.

Прандели ще опита да намери слабости в играта на испанците и да ги използва, както стори в полуфинала срещу Германия снощи, който Италия спечели с 2:1.

"Надявам се да се подготвим добре за мача срещу Испания, макар че имаме само един ден за това. Ще опитаме да намерим слабости в играта на Испания, както го направихме срещу Германия", коментира Прандели.

"Няма да ни бъде лесно, защото иберийците станаха европейски и световни шампиони през последните четири години. Те са наистина класен отбор, не само в техническо отношение, но и като дух и характер. Винаги съм казвал, че в последните години Испания е отправна точка, по която се равняваме всички останали и това не се е променило", каза още Прандели.

Селекционерът се надява отборът му да повтори играта си от първото полувреме срещу Испания на мача в груповата фаза, завършил 1:1. Италия остава единственият отбор, вкарал гол на Испания на Евро 2012.

"Изиграхме много силно първо полувреме срещу Испания и трябва да опитаме да повторим тази игра - без страх от съперника. Ако успеем да играем със същата енергия, може да контролираме мача", каза Прандели.

Треньорът още веднъж похвали нападателя Марио Балотели, който вкара и двата гола за Италия срещу Германия. Прандели отрече вероятността да напусне адзурите след Евро 2012.

"Ежедневната работа в клубен отбор ми липсва. Последните два месеца бяха тежки, но не мисля за раздяла с Италия", каза Прандели.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kipareca
29.06.2012 19:29

Прандели очевидно е изключително умен и интелигентен човек!