Трансферен дневник - 28 юни: Борсата е на път да експлодира, Ксю Дзя Юн се цели в Кака и Рууни

18:27
Трансферен дневник - 28 юни: Борсата е на път да експлодира, Ксю Дзя Юн се цели в Кака и Рууни
Трансферният пазар се съживява. Вижте най-интересното от деня:

Левски ще се раздели с бранителите Сюлейман Диамутен и Йордан Милиев. Това стана ясно днес, след като двамата не бяха включени в групата на сините за лагера в Линдабрун (Австрия).

Преговорите между Лудогорец и Динамо Букурещ за закупуване правата на защитника Козмин Моци приключиха успешно, съобщава официалният сайт на шампионите. 27-годишният бранител премина медицински прегледи и подписа договор за 3 г. с шампионите на България. Моци ще пътува днес за Австрия, за да се присъедини към лагера на отбора в Инсбрук.

Бившият футболист на Левски Стефан Станчев e поредният нов в селекцията на Ботев Пловдив, съобщава официалният сайт на канарчетата. 23-годишният защитник подписа договор за 1+1 години и от новия сезон ще носи „жълто-черния” екип. Веднага след като се обвърза с Ботев Станчев замина за Тетевен, за да се присъедини към лагера на тима. В същото време спортният директор на Ботев Александър Александров опроверга появилите се в медиите спекулации, според които клубът води преговори за привличането на Николай Димитров – Хичо, Георги Сърмов и Спас Делев.

Спас Делев е свободен да търси развитие на кариерата си далеч от Мерсин, а “Меридиан мач”, “Тема Спорт” и “7 дни спорт” го пращат съответно в нов турски клуб, полския шампионат и дори Ботев Пловдив. Къде е истината, на този етап навярно дори и Делев няма представа.

Тодор Тимонов подписа днес договор за 2 години с Локомотив Пловдив, съобщава официалният сайт на тима. Това стана факт, след като полузащитникът премина успешно медицинските тестове. Утре Тимонов тръгва с черно-белите за втория подготвителен лагер в Австрия.

Жорди Алба ще играе в Барселона през следващия сезон, съобщава официалният сайт на каталунците. Футболистът ще пристигне в Каталуния през следващата седмица, за да премине медицински тестове. Както е известно, Алба в момента е част от отбора на Испания ,който ще играе на финала на Евро 2012. Барса ще плати 14 милиона евро на Валенсия за правата на левия бек. Алба ще подпише договор за пет години с родния си клуб.

Новакът в турската Суперлига Елазигспор проявява интерес към нападателя на Спортинг Лисабон Валери Божинов, съобщават медиите в южната ни съседка. Турците вече показаха намеренията си, привличайки бившия футболист на Реал Мадрид Жулиен Фобер през това лято. Следващата им цел е именно българският национал Божинов, на който Спортинг отдавна търси отбор.

Заговори се за интерес на ЦСКА Москва към нападателя, но ако Елазигспор предложи сериозна сума, бившият играч на Ювентус и Фиорентина може да поеме към Суперлигата. Спортинг държи футболиста с контракт до 2016 година, след като го купи през миналото лято от Парма.

Манчестър Сити ще се опита да се сдобие с подписа на новия Шави. Става въпрос за 17-годишния Серхи Сампер. Полузащитникът е от школата на Барселона и изненадващо не попадна в Б отбора на тима за следващата кампания. Това е разочаровало таланта като той е склонен да помисли за трансфер. Сампер е мишена за Арсенал, но за съжаление на Арсен Венгер, топчиите няма как да се мерят финансово с шейх Мансур, който е готов да предложи на Барса цели 5 милиона лири за 17-годишния халф.

Куинс Парк Рейнджърс финализираха трансфера на полузащитника от Мали Самба Диаките. Халфът, който игра под наем на "Лофтъс роуд" от френския Нанси през миналия сезон, парафира договор за следващите 4 години.

Ръководството на Тотнъм ще се опита да привлече звездата на Порто Жоао Моутиньо, ако Лука Модрич напусне клуба през лятото, съобщава "A Bola".

Напомняме ви, че още от миналото лято Лука Модрич се готвеше да си тръгне от "Уайт Харт Лейн", то тогава над подобен трансфер бе наложено вето от собственика Даниел Леви.

По последни данни хърватинът се готви да подаде молба за напускане, тъй като мечтае да премине в по-голям отбор, а Челси и Реал Мадрид са фаворити за подписа му.

Локомотив Москва финализира трансфера на Ведран Чорлука от Тотнъм. 26-годишният защитник, който игра за Хърватия на Евро 2012, сложи подписа си под договор за три години.

► Осасуна се подсили с услугите на защитника на Райо Валекано Алехандро Арибас. 23-годишният футболист играе като централен бранител. През миналия сезон той взе участие в 36 мача на Райо и успя да реализира един гол.

► Отборът на Шалке 04 прати Тим Хогланд под наем в Щутгарт. Немският бранител не успя да се наложи на "Фелтинс-Арена", след като през изминалата кампания регистрира едва 4 мача с екипа на тима от Гелзенкирхен.

► Бившият нападател на Ювентус и италианския национален отбор Фабрицио Миколи ще продължи професионалната си кариера в ОАЕ. Нисичкият голмайстор вече е част от дубайския тим Ал Насър. За последно Миколи игра в отбора на Палермо, където изкара 5 сезона и реализира общо 70 попадения.

► Нападателят на Удинезе Антонио Флоро Флорес премина под наем в испанския първодивизионен тим Гранада. През миналия сезон 29-годишният футболист не оправда очакванията на зебрите, след като събра на сметката си едва 6 гола в общо 34 мача.

► Парма намери заместник на Себастиан Джовинко в лицето на атакуващия полузащитник на Атлетико Насионал Дорлан Пабон. Колумбийският талант, който бе трансферна цел на редица водещи европейски отбори, се обвърза с жълто-сините за 5 години.

► Турският Елазъгспор, който се завърна в Суперлигата след дългогодишно отсъствие, привлече в състава си бившия футболист на Реал Мадрид Жулиен Фубер. Договорът на опитния френски бранител, който пристигна в тима на "бордо-белите" с трансфер от Уест Хям, е за 3 години.

► Новакът в немската Бундеслига Фортуна Дюселдорф се подсили с услугите на голмайстора на Фрайбург Щефан Райзингер. Миналата кампания не бе особено сполучлива за 30-годишния нападател, който отбеляза едва 4 гола в 26 мача за тима от Шварцвалд.

► Френският елитен тим Брест си осигури подписа на Бернард Менди. Бившият футболист на Пари Сент Жермен и национал на Франция се завърна в родината си след не особено впечатляващ престой в отборите на Хъл Сити и Одензе.

► Китайският Гуанджоу Евъргранд се готви да осъществи трансферите на лятото. Според информацията на "Кориере дело Спорт", собственикът на тигрите Ксю Дзя Юн планирал да пръска луди пари, за да привлече Кака и Уейн Рууни. Милиардерът възнамерявал да изкуши бразилския плеймейкър с годишна заплата от 18 млн. евро, като за целта е бил склонен да плати 25 млн. евро на Реал Мадрид. Ксю Дзя Юн е отделил още по-колосална сума за нападателя на Манчестър Юнайтед - 21 млн. евро на сезон. Както е известно, наскоро именитият италиански специалист Марчело Липи и бившият нападател на Борусия Дортмунд Лукас Бариос поеха в посока Гуанджоу.

► Носителят на трофея на Лига Европа Атлетико Мадрид ще задържи белгийския страж Тибо Куртоа за още една година. Това стана ясно, след като испанският тим и Челси, който държи правата на футболиста, постигнаха споразумение.

Нури Шахин опроверга информациите, че ще напусне Реал Мадрид. Турският национал сподели пред "Skysport", че не възнамерява да продължи кариерата си извън Кралския клуб.

"Играя в един от най-големите отбори в света. Няма причина да напусна Реал Мадрид. В никакъв случай не мисля да премина в друг отбор" заяви Шахин, цитиран от "Skysport".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

k1r37o
28.06.2012 23:54

На Барса няма ли да им дойдат малко в повече нападатели? *lol* Лео Меси, Давид Вия, Санчез, Куенка сега ако земат и Рууни *lol* М/у Другото мисля, че Кака ще им дойде добре. Примерно на мястото на Кейта, който вече си е на годинки за футбол. *smile*

Juan_Mata10
02.07.2012 12:51

Ти си адски тъп

vankata73
29.06.2012 00:06

Пише борсата а не барсата.

vankata73
29.06.2012 00:04

И защо реши,че Барса ще ги купува ?

Deco_Sneijder
29.06.2012 00:01

Много си прост бе...

ivanrealmadrid1
28.06.2012 19:36

нямате си на представа колко много пари са това ... едно че 21 мил на година е супер много ами са и чисти без данъците в европа които намалаят заплатата доста , сега ще си проличи дали има трябват мноооого пари *lol*

rooney_fen_256
28.06.2012 19:00

Пълни глупости. Руни няма да напусне, твърде е млад, за да ходи да трупа банкова сметка в Азия. На човека му се печелят трофеи и слава. Вече като мине 33 е по-възможно да напусне, но дотогава всичко друго е спекулация. Пък и ако премине в Китай не виждам как ще бъде викан в националния отбор, защото ме съмнява треньорът на Англия да ходи на всеки 2 месеца до Китай, за да гледа дали Руни е във форма...

specialchoo94
29.06.2012 06:39

Много се смях на твоя коментар ... 1-во Руни може да се махне когато иска , а особенно когато говорим за 21 милиона годишна заплата ... 2-ро Във Китаи също има телевизия и камери и не е нужно трениора да ходи да го гледа ...

man_unitedboy6
28.06.2012 18:55

До коментар [@comment 1116956] от [@user zlatito719]:

майка ти трябва да се гордее с теб а иначе относно темата дано това не е вярно за руни