"4-ма спряха Роналдо, Шави бе сменен заради умора"

09:00
"4-ма спряха Роналдо, Шави бе сменен заради умора"
Изказвания след полуфиналния мач на европейското първенство по футбол Португалия - Испания, в който Испания победи с 4:2 след изпълнение на дузпи и се класира за финала на Евро 2012:

Висенте Дел Боске - селекционер на Испания:

"Португалия игра много силно и не даде възможност да създадем много голови положения. През първите 90 минути се играеше предимно защитно от страна и на двата отбора. Португалия контролираше хода на мача, но очевидно с влизането в игра на нашите резерви нашата игра се подобри. При изпълнението на дузпи имахме малко късмет. Поздравявам
португалците с доброто представяне в турнира, но при изпълнението на дузпи победихме ние. Трябва да кажа,че всички наши играчи играха на предела на възможностите си. Ние направихме всичко, за да спрем Роналдо. Това не е заслуга само на Арбелоа. На него му помагаха Пике, Алба, Рамос".

За смяната на Шави в края на редовното време: "Да, Шави много се умори. Той игра здраво, но просто се умори. Ние искахме да ускорим играта и това се получи с влизането на Педро и на Хесус Навас".

За избора на играчите при изпълнението на дузпи: "И петимата играчи се предложиха да бият дузпи, но Сеск помоли да бъде именно пети. Той вкара. Сега не мисля, че това
трябва да се обсъжда. Що се отнася до дузпата на Рамос, разбира се, тя беше важна. Той знаеше, че Патрисио ще се хвърли към някой ъгъл. За това реши да бие в стил Пирло на
четвъртфиналите".

Дали има предпочитания за финала - Италия или Германия: "Не, никакво предпочитание. Във всички случаи това ще бъде един изключителен финал и нашият съперник, който и да е, ще бъде голям съперник".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jimidim
28.06.2012 14:55

Аман от тъпаци и разбира4и.Сигурно с късмет нямат загуба 20 срещи,с 8 поредни победи в кфалификациите,и само с 1 допуснат гол дотук на Евро2012.Що не се потопите някъде под вода,да ви се охладят главите.

bozata5
28.06.2012 12:52

И какъв късмет са има ли ми кажи като Португалия един път не застрашиха вратата на Касияс

respect_kn
28.06.2012 10:55

Хахахахахах, пълна смешка. На полуфинал на Европейско да играеш със схема 4 - 6 - 0, няма по-жалка работа *smile*)) При наличието на двама класни нападатели. Само късмета ви помогна за да се класирате на Финала. *smile*))

MaLkO_LuD94
28.06.2012 14:42

Роналдо би 10 удара да беше вкарал поне един *wink*