Ботев уреди контрола с Макаби Хайфа

16:00
Ботев уреди контрола с Макаби Хайфа
Новакът в българската футболна "А" група Ботев Пловдив ще играе контрола срещу израелския Макаби Хайфа на 19 юли, съобщиха от клуба. Двубоят ще бъде втори в програмата с планирани проверки по време на лагера в Австрия.

Канарчетата ще се подготвят градчето Бад Леонфелден, което се намира на около 30 километра от Линц, от 16 до 27 следващия месец. Там те ще срещнат още чешките Дукла (18 юли) и Словачко (21 юли) и елитния английски Уигън (26 юли). Спортно-техническият щаб продължава да търси съперник единствено за датата 24 юли.

Макаби Хайфа завърши на пето място в последния сезон на
израелското първенство с актив от 58 точки, като остана само на точка от втория в крайното подреждане. "Зелените" са 12-кратен шампион на страната си, като последната им титла е от сезон 2010/2011. Освен това клубът е спечелил и 5 национални купи.

Макаби Хайфа е първият израелски отбор, който участва в групите на Шампионската лига. Те влизат в елита на европейския футбол през 2002 година и печелят престижните 7 точки в компанията на Манчестър Юнайтед, Байер Леверкузен и гръцкия Олимпиакос.

В последното издание на Лига Европа Макаби зае третото място в своята група, след Шалке и Стяуа, като изпревари кипърския АЕК Ларнака.

Програма с контроли:
6 юли - Видима-Раковски
12 юли - Банско
14 юли - Черноморец (Бургас)
18 юли - Дукла (Прага)
19 юли - Макаби (Хайфа)
21 юли - Словачко
24 юли - търси се противник
26 юли - Уигън
1 август - Литекс
4 август - търси се противник

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация