Платаниас – Калонис (спечелен)

13:58
Платаниас – Калонис (спечелен)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на
Winner.bg.

Статистика:

м. Юни: 12 познати от общо 28 мача - 42.9% успеваемост

Залог на деня за 27.06.12г.:



Това е трето поредно домакинство на Платаниас в плейофите във втора гръцка дивизия. Тимът спечели първото от тях, загуби второто от прекия конкурент Калитея и с победа днес и при загуба на Калитея в другия мач ще си осигурени промоция един кръг преди края на плейофите. Дори Калитея да не загуби днешното си гостуване, ако Платаниас спечели тук и в последния кръг завърши наравно в гостуването си точно на Калитея това ще бъде достатъчно на отбора от следващия сезона да е част от най-добрите тимове в Гърция. На практика това домакинство е мачът на сезона за Платаниас и една победа днес може да осмисли всичките му усилия, а и целия следващ сезон дори. Калонис има 5 точки в актива си, но дори да спечели тук, което според мен е равностойно на подвиг, няма да има сериозни шансове за промоция, предвид че класирането му на първо място в края не зависи само от собствените му резултати. Калонис е доста млад клуб, като до преди близо година и половина отборът беше изцяло аматьорски. Тимът няма нито възможности нито сериозно намерения да участва в елита, като класирането му до тук е историческо. Отборът просперира само и изцяло благодарение на домакинските си изяви. Тимът е разделен условно на две части в игрови план. Гръцките състезатели се грижат за отбраната, като изключение в нея прави само присъствието на бившия бразилски защитник на Вихрен Сандански, Бруно Паес, а атаката е поверена само на чужденци. Трима бразилски играчи и полски таран често съставят офанзивната мощ на отбора на Калонис, който е доста нискорезултатен. Калонс постигна всички успехи с тотално отбранителни тактики и изкопчване на традиционно изгодния за тях резултат 0:0. Калонис има само една победа в плейофите и разбира се тя е с 1:0, вкъщи в изминалия кръг срещи Калитея, като до тогава отборът нямаше и победа. Повечето нискоразрядни тимове разчитат на срещите си у дома, но при Платаниас домакинското предимство е доста осезаемо и в толкова ключова среща вероятно отбранителната тактика на гостите не трябва да изненадва. А поглед в сметките на гостите показва, че за тях ремито от гледна точка на евентуално преследване (изцяло теоретично) на промоция няма да е изгодно. Платанис е по-добрият тим от двата и се стреми да направи нещо конкретно, докато гостите се наслаждават на сътвореното през сезона и се опитват да се доказват пред останалите по-заможни клубове. Двата тима играха три пъти този сезон, като си размениха по 1 домакинска победа и едно реми, но победата за Калонис дойде точно преди да стартират плейофите, когато Платаниас нямаше за какво да играе, а чакаше началото на надпреварата за промоция. Тук проблемите кръг преди края и за Калитея, а и за Платаниас могат да дойдат само от взаимното стимулиране на съперника на прекия конкурента за елита, преди последния решителен мач между тях самите в края на седмицата. Въпреки това на тим с подчертано домакинско надмощие, изпъкващо дори над това на останалите тимове разчитащи на същото, може да се гласува доверие в подобен ключов двубой.

► Прогноза: 1 - коефициент - 1.93

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mistral
27.06.2012 21:43

Добра серия. Печалба - 67лв. Салдо - (-28*cool*. Приятно гледане на полуфинала, да пожелаем успех и на Цвети.

zarko59
27.06.2012 18:56

португалия-испания хикс две на пьрво краен

Stepenwolf
27.06.2012 15:34

за сметка на това играх над 2,5 на Португалия - Испания *smile* коеф-а не е за изпускане *smile*

Stepenwolf
27.06.2012 15:33

Аз лично двата плейофа ги играх под 2,5 гола
Играх също и други 2 мача на под 2,5 - Шахтьор Солигорск с/у Белшина Бобруиск и Немар Гродно с/у БАТЕ Борисов

mistral
27.06.2012 15:20

Бет 365 свали коефициента на 1,67 моментално след като прочетоха прогнозата . Това е шега, но наистина намалиха коефициента. При другите букмейкъри няма все още толкова отчетливи движения. Наистина, изглежда прекалено твърда тази единица – толкова твърда, че чак съмнително. Все пак мисля, че можем да се доверим на тесния специалист във футболното сиртаки на Гърция, само дано не опитаме от някои тяхни специалитети накрая
И тъй като гледам, че няма парично салдо, ще го добавя – 1,67 е бил последният коефициент в бет365 за пре-мач на Будьонкьор и 1,50 на Олимпия. Общо 117 единици печалба. Салдо- (-355).