Трансферен дневник - 26 юни: Затишие пред буря... Сити хвърля бомбата

18:11
Трансферен дневник - 26 юни: Затишие пред буря... Сити хвърля бомбата
Вижте най-интересното от случилото се на трансферната борса през днешния ден:

Славия ще изпробва шестима играчи в контролите от предсезонната си подготовка. Четирима са французи, а останалите двама - румънци. Те ще бъдат изпробвани в контрола в четвъртък, която най-вероятно ще е срещу албанския Теута, съобщава "Труд".

Благо Георгиев ще изкара цели 7 г. в чеченския Терек Грозни, ако изпълни докрай новия си договор, съобщават руските медии, цитирани от "24 часа". Според информацията българският халф ще преподпише с тима от Грозни до края на 2015 г. с подобрени финансови условия.

Вратарят Матуш Козачик пристигна в София вчера около обяд, а днес се очаква да подпише договор с ЦСКА, информира "Тема Спорт". 29-годишният словак, който през последния сезон игра за Анортозис, вече мина медицински прегледи при червените.

►Шампионът Лудогорец е на път да си осигури услугите на централен защитник от Барселона, разкрива "Тема Спорт". Справка показва, че най-вероятно става дума за Армандо Лазано, който е на 28 години и се подвизава във втория отбор на каталунците.

Говорителят на Дидие Дрогба опровергаха категорично информациите в испанската преса, че нападателят е пред сензационен трансфер в Барселона. "В контракта на Дидие Дрогба с китайския клуб Шанхай Шенхуа няма никаква точка, съгласно която той може да премине в Барселона, ако испанският клуб прояви интерес към него. Няма никакви точки, по които Дрогба да бъде пуснат в друг клуб. Сега Дидие е концентриран в работите, свързани с Шанхай. Също така няма планирана среща между него и представители на Барселона, подобна среща не е разисквана", съобщи представител на футболиста пред ВВС. По-рано днес се появи информация че, нападателят на Шанхай Шенхуа Дидие Дрогба е пристигнал в Барселона за преговори с каталунския град, сензационно обяви испанската телевизия "TV3", цитирана от всички медии в страната.

Пари Сен Жермен проявява сериозен интерес към тарана на Бенфика Оскар Кардосо. Парагвайският национал най-вероятно ще напусне португалския отбор след поредния си впечатляващ сезон. Агентът на нападателя Педро Алдаве заяви за "Le 10 Sport": "Има интерес към играча от страна на този клуб. Той пък иска да си тръгне".

Флоран Малуда е на път да напусне Челси. Според информациите, бразилските Васко да Гама и Флуминенсе са в битка за френския нападател. Малуда, който се присъедини към Челси от Лион за 13 милиона лири през 2007 година, има договор за още една година с клуба, но сините са готови да го продадат. Миналата година 32-годишният французин каза, че иска да играе в бразилското първенство преди края на кариерата си. Фаворити за подписа на Малуда са Васко да Гама, тъй като бившият му съотборник от Лион – Жуниньо играе там.

Холандският нападател Клаас-Ян Хунтелаар ще подпише нов договор с германския Шалке. По този начин футболистът ще сложи край на спекулациите за евентуален трансфер в Манчестър Юнайтед. Медиите в Англия прогнозираха, че след края на Евро 2012 Хунтелаар ще премине на "Олд Трафорд", за да замени Димитър Бербатов, който най-вероятно ще бъде продаден на Малага. Друг от възможните заместници на Бербатов в Юнайтед е полският национал Роберт Левандовски, който е собственост на Борусия Дортмунд.

►"Призовавам Модрич да дойде в Челси – няма да съжалява. Челси има нужда от играч като него. Той е страхотен футболист и няма да се нуждае от много време, за да се адаптира. Познава Висшата лига и знае как да играе на нивото, което е нужно в Челси. Модрич се нуждае от нещо ново в кариерата си – трябва да премине в по-голям клуб. Вярвам, че в Челси той ще стане още по-добър. Призовавам го да дойде – няма да съжалява", сподели защитникът на сините от Лондон Бранислав Иванович. Хърватският полузащитник бе желан от Челси преди началото на миналия сезон, но тогава собственикът на Тотнъм Даниел Леви не уважи молбата му за трансфер и го задържа на "Уайт Харт Лейн". Шпорите обаче няма да участва в Шампионската лига за втора поредна година и почти сигурно Модрич ще напусне клуба.

Вратарят Джон Руди подписа нов 4-годишен договор с Норич, потвърдиха от клуба. 25-годишният страж направи впечатляващ сезон при завръщането на канарчетата във Висшата лига и дори получи повиквателна от Рой Ходжсън за Европейското първенство, но отпадна от състава, след като счупи пръст. Някои британски таблоиди твърдяха, че Руди ще последва мениджъра Пол Ламбърт в Астън Вила.

Оливие Жиру бе представен като футболист на Арсенал днес. Французинът подписа петгодишен договор с артилеристите, съобщава официалния сайт на клуба. Топчиите работят по този трансфер от края на последния сезон, но вече постигнаха желаната цел. Бившият вече нападател на Монпелие дори вече направи и фото сесия с екипа на Арсенал. Жиру се е съгласил на контракт за пет години, а трансферната му цена е 12 милиона паунда. Острието на френския шампион премина и задължителните медицински тестове и вече е част от тима от "Емирейтс Стейдиъм".

Полузащитникът на Челси Раул Мейрелеш се превръща в основна трансферна цел на Наполи, съобщиха медиите на Апенините. Валтер Мадзари иска да подсили халфовата си линия и разполага с достатъчно финансови средства, след като тимът продаде Езекиел Лавеци в Пари Сен Жермен. Аурелио Де Лаурентис, президент на Наполи, вече е стартирал преговори с агента на Мейрелеш. Самият играч не бърза да взима решение за бъдещето си.

Барселона отправи поглед към защитника на Щутгарт Сердар Тасчъ, информира "Ел Мундо Депортиво". Според испанското издание, новият наставник на каталунците Тито Виланова иска да създаде резервни варианти за центъра на отбраната на своя тим. Пазарната цена на турския национал варира около 10 млн. евро и според слуховете отборите на Тотнъм, Ювентус, Рома и Фиорентина също се интересуват от него.

Байерн Мюнхен ще се опита да привлече в състава си нападателя на Волфсбург Марио Манджукич, който демонстрира впечатляващо представяне на Евро 2012 с екипа на хърватския национален отбор. Според информацията на немското авторитетно издание "Билд", от ръководството на баварския колос са готови да предложат на Волфсбург 10 млн. евро. В същото време Манджукич призна, че преговаря за трансфер в Байерн Мюнхен. "Истина е, преговарям с Байерн. Искам да играя в голям клуб, но в момента съм на почивка и за това отговаря моя мениджър", каза Манджукич за вестник "Билд". "Получихме много запитвания за Манджукич. Той показа на Евро 2012, че е нападател от световна класа", каза наставникът на Волфсбург Феликс Магат.

►Английският шампион Манчестър Сити планира да атакува трофея на Шампионската лига. За целта гражданите са готови да взривят трансферния пазар, отправяйки колосална оферта на стойност 50 млн. паунда за правата на звездата на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао, твърдят медиите на Острова.

Галатасарай официално обяви привличането на нападателя на Тулуза Умут Булут. Турският национал ще бъде преотстъпен под наем на лъвовете за 1 сезон. За престоя си на "Тюрк Телеком Арена" той ще получи твърда заплата в размер на 1 млн. и 250 хил. евро.

Майкъл Оуен е на крачка от трансфер в ОАЕ, съобщава "Sky Sports". Бившият английски национал, чийто договор с Манчестър Юнайтед изтече в края на миналия сезон, е започнал преговори с тима на Ал Шабаб. Новината бе потвърдена и от официалната туитър страница на зелено-белите.

Майорка се подсили с услугите на Антонио Лопес. Вече бившият капитан на Атлетико Мадрид пристига на "Иберостар" със свободен трансфер, след като по-рано през месец май остана без отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

PIMPDreamS
27.06.2012 08:47

*** свободен трансфер ... глупости пиша *smile* имах предвид без размяна на играчи

Manower
27.06.2012 20:52

Ами като си навътре в нещата би трябвало да знаеш, че Мюлер иска трансфер в друг клуб!! Каза го седмица след финала на ШЛ. Не е баш така какво го говориш.

dzhalev_71
27.06.2012 19:45

Ами налага ми се да го правя. Все пак ако не разбираш от фубол не може да си анализатор. Не, че аз съм професионално, но скоро време може и да стана.

PIMPDreamS
27.06.2012 16:50

много па разбираш *smile*

dzhalev_71
27.06.2012 13:55

Много ти се иска да вземете Мюлер, но ти май досега не си разбрал, че качествените немски национали като Швайни, Мюлер, Нойер, Лам и други ще си останат до края на кариерите в Байерн Мюнхен. Посмъртно няма да пуснат Томас Мюлер да напусне освен ако той не пожелае.

PIMPDreamS
27.06.2012 07:57

само си ги повтаряте тия нападатели, та нападатели... Тевез се маха - 100%, Джеко отива с Б.Мюнхен (свободен трансфер, или бартер с доплащане за Мюлер), Адебайор си е в Тотнъм, Санта Круз и той е под наем, Балотели... без коментар за него. И остава 1 единствен - Агуеро. За отбор, който залага предимно на атаки (опааа, Челсиииии), няма как да няма нападатели

justbork0
26.06.2012 22:35

Като фен на МАН УТД си признавам, че ако Ман Сити вземе Фалкао, няма как да бъдата спрени, в атака Агуеро,Фалкао (Лично за мен 2 от топ5 на нападателите в света) и зад тях Силва... леле Само ще им трябва 1 по-добър Дефанзивен полузащитник, защото си мисля, че Гарет Бари няма да издържи другия цял сезон.

mario93
26.06.2012 22:33

А сега феновете на Сити къде сте?Където писахте,по адрес на Челси,за трансферите

stoinochelsea
26.06.2012 22:05

Абе тия Сити обират всички хубави играчи егати тъпия отбор!

dzhalev_71
26.06.2012 20:57

Сити да спечелят ШЛ. По-скоро Арсенал ще повторят това което Барса направи през 2008-09 с шестте купи.

Manower
26.06.2012 20:41

Вие вярвате ли на тези бръщолевеници??? Няма никаква истина в това за Сити, а каквото и повечето глупости....ДОкато нещо не стане факт си е измислица и няма начин някой да знае дали е така или не, а медиите си бълват глупостите с тяхната цел. Като тая новината днеска за Дрогба в Барса, толкова съм се смял, че няма накъде. Лъжи пълни бяха! Тъйче.

Manower
26.06.2012 23:00

Тъпчо, мисли преди да говориш! Аз не оспорвам качествата му. Дроба беше представен като играч на Шанхай Шенхуа, а на другия ден гърмят медиите, че е отишал с агента му да преговарят за евентуалното му привличане в Баселона. Кажи ми как се разваля подписан договор за 2-3 дена?? Това да не ти е България, че всеки ще си се врътка налявло и надясно при подписан договор! Наказуемо е и беше пределно ясно, че е лъжа! Преди да нападаш мисли, на село ли научи тази дума "келеш"?!

El_Fenomeno_9
26.06.2012 22:45

Кво си се смял на това , че дрогба може да отиде в Барса , бе , келеш ?! Толкова невероятно ли ти се струва нападател от супер световна класа , който в момента не струва и 1 цент , защото е свободен агент , да отиде в отбор , който има проблем с липса на нападатели ?! Да не ти припомням случаите с Ларсон и Анри ...

RamseyArsenal
26.06.2012 19:00

Сити може да имат нападатели,ама да ли са качествени,тевез не същия,балотели вижтего ..,джеко само чат пат,агуеро го изключвам,защото той е най-добрия играч на шити с силва и компани за мен *smile*

homiie
26.06.2012 19:52

Кво Тевез не е същия, видя се като го изгониха как почнаха едвам едвам да си вземат мачовете..

Premierleague9
26.06.2012 18:29

Сити искат : РВП, Фалкао, Кавани, Бензема - кой ли не? Само нападатели искат... като че ли си нямат:
Агуеро, Джеко, Балотели, Тевез, Агуеро, Роке Санта Круз

Georgi_97
26.06.2012 18:48

Грешка бе случва се !

persie1992
26.06.2012 18:42

Агуеро и Агуеро? *lol*

arsenal4yy
26.06.2012 18:25

Не ми се вярва Фалкао да отиде в МС..наистина прекалено много нападатели: Балотели,Дзеко,Тевез и т.н..

Aguero16
26.06.2012 18:23

Много много не ми се вярва да е истина това за Фалкао. Манчини прекалява с тея нападатели.