Това е Динамо Загреб

14:04
Това е Динамо Загреб
Динамо Загреб, който е съперникът на Лудогорец във втория предварителен кръг на Шампионската лига, е създаден на 26-ти април 1945 година. Прякорът на отбора е сините.

Динамо играе домакинските си мачове на стадион "Максимир". Отборът е ставал четири пъти шампион на Югославия и 14 пъти шампион на Хърватия. През последните години сините са тотален доминант в своята държава. Имат седем поредни шампионски титли и са свикнали да играят в Шампионската лига.

Четирима от състава на Хърватия на Евро 2012 са играчи на Динамо Загреб. Това са Йосип Шимунич, Домагож Вида, Милан Бадел и Шиме Врсалико.

След разпадането на Югославия български отбор само веднъж се е срещал с хърватски представител. Това се случва през сезон 1999/2000 година, когато Левски побеждава Хайдук Сплит с общ резултат 3:0 в предварителния кръг на турнира за Купата на УЕФА.

Динамо пък е играл срещу българския Ботев Враца в турнира за Купата на УЕФА през сезон 1971/1972. Тогава хърватският тим побеждава врачани с общ резултат 8:2 (6:1 и 2:1).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация