Караджинов: С този рев срещу съдиите Левски се презастрахова

10:40
Караджинов: С този рев срещу съдиите Левски се презастрахова
Безспорно един от най-добрите и постоянни в изявите си футболисти на Локомотив София през последните няколко години е Калоян Караджинов. Малцина са тези, които бяха чували нещо за него, преди да премине в "Надежда", освен че е бил зидаро-мазач. Още с първите си мачове за "червено-черните" се вижда потенциалът, който безспорно притежава. През зимата, след не особено успешен престой в китайския Далиен и Ботев той се завърна в Локомотив. Заедно с Камбуров са в основата на преобразяването на тима спрямо есента. Дни преди дербито с Левски на "Герена", Караджинов се съгласи да отговори на въпросите на "Меридиан Мач".

- Калояне, да си представим, че вече е събота към 17.00 часа. Ще има ли в актива си Локо София шеста поредна пролетна победа?

- Дано серията ни да продължи и след мача с Левски. Ще ни бъде много трудно. Чака ни тежък мач. И на "Герена" трябва да продължим да играем нашата си игра. Само тогава може да се надяваме на нови три точки.

- На какво се дължи този летящ пролетен старт на Локомотив?

- Целият отбор започна да играе по-добре и това дава резултат. Мисля, че направихме и добра подготовка тази зима. Надявам се да продължим да радваме феновете.

- Усещаш ли разлика при Локомотив на Грозданов и този на Окука?

- И двамата си имат специфични черти и метод на работа, които водят Локо към успеха. Сега играем много хубаво, атрактивно и резултатно. Вкарваме всички положения.

- На какво отдаваш протестите на Левски срещу съдиите?

- Може би ревът на "сините" е, за да се презастраховат.

- Очакваш ли тогава удари под кръста в събота?


- Не. Надявам се съдията да не окаже влияние и да се справи. Веднъж завинаги в България трябва да се спре с това реване срещу съдиите.

- Смяташ ли, че Левски се страхува от Локо Сф?

- Дали се страхуват или не, не зная. Тяхна си работа. Ще се види на мача. По-добре е да ни подценят.

- Сгреши ли с преминаването си в Ботев?

- Не мисля, че е грешка. Още след като се прибрах от Китай, трябваше да се върна в Локо Сф, но... не стана и отидох в Ботев. Така прецених, така решиш. Но това вече е минало, а аз не обичам да се връщам назад във времето. Гледам само напред.

- Защо не остана в Далиен?

- Просто нещата не потръгнаха. Смених треньора, отборът на вървеше... Радвам се, че се върнах в Локо Сф. Все пак тук израснах и се развих. Казах вече, не обичам да се връщам към миналото.

- Кога ще дойде времето да зарадвате Николай Гигов с шампионска титла?

- Ако се запази ядрото на отбора и се подсили с два-три сериозни попълнения, догодина може и да станем шампиони. Все пак отборите вече са с изравнени възможности. Силите в първенството се изравниха. Но сега целта ни е УЕФА, която все още не сме постигнали, че да мислим вече за догодина.

- Кой според теб сега играе най-красивия футбол?

- За мен в момента ние играем много добре, но въобще първата петица в първенството е много равностойна. Трудно е да се даде категоричен отговор.

- Какво можеш да кажеш за играта на Левски и кои са слабите им страни?

- Макар да не са много, но Левски има слаби страни, които трябва да използваме. Но, честно казано, те не ни интересуват. Важното е ние да играем нашата си игра и дано и късметът да е с нас.

- Имат ли Калоян Караджинов и Мартин Камбуров място в националния отбор?

- Преценката е на Мъри, но мисля, че аз и Камбуров можем да играем в националния отбор. Но си има треньор, който решава. Всеки има амбиции за националния отбор и аз не правя изключение.

- Имаш ли амбиции за нов трансфер в чужбина?

- Засега мисля единствено и само за Локомотив Сф и да изпълним целта си - класиране за евротурнирите.

- Кой ще стане шампион?

- Едва ли ще изненадам някого, като кажа, че битката ще е между Левски и ЦСКА, който е по-добър, той ще спечели. Смятам, че дербито помежду им ще реши титлата. Не мисля, че дотогава някой ще се е откъснал с много точки.

- Вижда ли се промяната с Любо Пенев в ЦСКА?

- Лично за мен Любо Пенев не е променил кой знае колко ЦСКА и играта на тима. Но той е голям мотиватор и умее да ги надъхва и оттам идват успехите им.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lucas_Podolski
08.04.2009 12:18

Прав е ама ако никой нищо не беше казал, другия кръг пак ще има 2 дузпи за цС*като!