Първа победа през новия сезон за Коринтианс

11:22
Първа победа през новия сезон
за Коринтианс
Шампионът Коринтианс спечели първа победа през новото първенство на Бразилия, след като се наложи с 2:1 над Палмейрас в мач от 6-ия кръг. И в тази среща Коринтианс игра с резервния си състав, тъй като се подготвя за финала в турнира Копа Либертадорес, където трябва да се пребори с Бока Хуниорс (Аржентина). Палмейрас също не разчиташе на основните си играчи, тъй като пък има финал за Купата на Бразилия. Новоподписалият нападател Ромариньо вкара и двата гола за Коринтианс, който вече има 4 точки и се изкачи от последното 20-о на 17-о място.

Крузейро излезе на 1-во място в класирането след успеха с 3:1 над Васко да Гама като гост. Малко преди почивката се разписа аржентинският плеймейкър Валтер Монтийо, а в 63-ата минута Уелингтон Паулища удвои за Крузейро. Домакините се върнаха в мача три минути по-късно с гол на Родолфо, но в 81-вата минута след контраатака Анселмо Рамон оформи крайното 3:1. Мачът беше дерби, тъй като до този момент Васко оглавяваше класирането с 13 точки, но вече е трети.

Отборът от Бело Оризонте се изкачи на върха с 14 точки. Роналдиньо пък вкара първия гол за крупната победа на Атлетико Минейро с 5:1 над Наутико, която ги изкачи на втора позиция. Той откри резултата от дузпа в третата си среща след преминаването от Фламенго в Минейрао.

Бившият вратар на Милан и на бразилския национален отбор Дида направи дебют за Португеза, който у дома спечели с 1:0 срещу шесткратния шампион Сао Пауло. Португеза сега заема 14-о място със 7 точки. Гремио пък излезе на 4-а позиция след домакински успех с 2:0 над Фламенго. Аржентинският халф Марсело Морено откри резултата преди почивката, а нападателят Уерли удвои в 49-ата. Така футболистите на Вандерлей Люксембурго се върнаха на пътя на победата, след като през седмицата загубиха полуфинал за Купата на страната от Палмейрас.

Резултати от 6-ия кръг:

Ботафого - Понте Прета 1:2
Коринтианс - Палмейрас 2:1
Фигейрензе - Баия 1:1
Атлетико Гоянензе - Флуминензе 1:4
Гремио - Фламенго 2:0
Сантос - Коритиба 2:2
Спорт Ресифе - Интернасионал 0:2
Атлетико Минейро - Наутико 5:1
Португеза - Сао Пауло 1:0
Васко да Гама - Крузейро 1:3

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация