Трансферен дневник - 24 юни: Реал води в лондонското "Ел Класико", Лопес може да замести РВП

18:27
Трансферен дневник - 24 юни: Реал води в лондонското "Ел Класико", Лопес може да замести РВП
Вижте водещите трансферни новини и съпровождащите ги спекулации за 24 юни:

►Монтана си осигури първи две нови летни попълнения, като това са хора от защитата и от средата на терена. Новият старши треньор на монтанци Атанас Джамбазки взе халфът Четин Садула, който идва от Калиакра, и централният защитник Мартин Ковачев от Ботев (Враца).

►Португалецът Педро Мендес ще тръгне с ЦСКА за лагера в Турция, пише "Тема Спорт". Стойчо Младенов е останал доволен от представянето на 18-годишният футболист в контролата с Торпедо Москва. Крайното решение за Мендес ще бъде взето след като червените се върнат. Педро ще бъде тестван в още три приятелски мача.

►Левски предлага Сюлейман Диамотен на много тимове от Арабския свят, Китай и Южна Корея, разкрива "Тема Спорт".

►Герасим Заков подписа договор за две години с Литекс, пише още в страниците на вестник "Тема Спорт". Нападателят е предпочел оранжевите пред Миньор Перник.

►Ботев Пловдив се надява да привлече четирима от водещите футболисти на Литекс, информира "7 дни спорт". Става въпрос за Георги Миланов, Николай Бодуров, Максим Жос и Марсело Никасио.

►Висла Краков отново ще се опита да привлече защитника на Левски Йордан Милиев, твърди "7 дни спорт". Шефовете на сините са готови да свалят цената на бранителя.

►ЦСКА покани бившият си футболист Удоджи на проби, съобщава "Меридиан мач". Вчера Митко, както е известен още в България, изгледа контролата с Торпедо Москва и си поговори със Стойчо Младенов. В момента Удоджи е свободен агент и ще замине с тима за лагера в Турция.

►Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е готов да се раздели със защитника Мартин Шкъртел, ако от Манчестър Сити са готови да платят 20 милионна паунда за словака, съобщава "Дейли Стар".

Според "Дейли Стар", ако Шкъртел наистина подпише със Сити, то мърсисайдци ще имат възможност да вземат атакуващия квартет Даниел Стъридж, Люк Кастаниос, Фабио Борини и Гилфи Сигурдсон.

►Ръководството на ЦСКА Москва ще се опита да привлече нападателя на Спортинг Лисабон Валери Божинов, съобщават руските медии. 26-годишният български национал е поставен в трансферната листа на Спортинг, като изкара пролетния полусезон под наем в италианския Лече. Агентът на Божинов Мирчо Димитров потвърждава информациите в интервю за руското издание "Life Sports".

"Преди години Валери беше близо до трансфер в ЦСКА, но тогава нещата пропаднаха. Сега техният интерес се поднови. Много е възможно той да подпише с армейците", разкрива Димитров.

Договорът на Божинов със Спортинг е до 2016 година, но тъй като той е обявен за ненужен в настоящия си клуб, ЦСКА може да го вземе за не повече от 2,5 милиона евро.

►"Искам да играя в голямо футболно първенство като Германия, Англия, Испания или Италия. Това е петият ми сезон в Твенте. Изградих собствен живот тук, с хората в тима и извън него, съседите. Няма да имам проблем да остана още една година. Но искам да отида и в друга държава. Да стоя 15 сезона в една лига не е за мен. Искам приключение в друга култура и лига, които не познавам. Искам да отида в голяма футболна държава като Германия, Англия, Испания или Италия. Но аз съм никой и не очаквам нищо. В Твенте съм си като у дома и хората ме познават", сподели стражът на Твенте и България Николай Михайлов.

Интерес към вратаря има, но засега от клуба не се преговаряли с никого за продажбата му.

►Японският нападател Такаюки Моримото се завърне в Катания, след като неговият бивш тим Новара изпадна в Серия Б. 24-годишният футболист бе съсобственост на двата клуба, но слоновете вече имат 100% от правата му.

►Оливие Жиру ще бъде представен като футболист на Арсенал през следващата седмица. Французинът ще подпише петгодишен договор с артилеристите, съобщават медиите на Острова. Топчиите работят по трансфера от края на последния сезон, но вече са на финалната права. Очаква се нападателят на Монпелие да пристигне в Лондон следващата седмица. Според слуховете, Жиру се е съгласил на контракт за пет години, а трансферната му цена ще бъде 12 милиона паунда. Острието на френския шампион ще премине медицински тестове до няколко дни и след това ще бъде представен като последното попълнение на английския тим.

►Валенсия продължи с три години настоящия договор на нападателя Роберто Солдадо. 27-годишният капитан на прилепите вкара 35 гола за отбора, след като беше привлечен от Хетафе преди два сезона.

"Приносът на Солдадо за развитието на клуба е огромен и това се вижда от всички. Той притежава характер на победител, което го прави ключова фигура за отбора и любимец на феновете", заяви президентът на клуба Мануел Йоренте.

►Милан мечтае за звездата на Реал Мадрид Чаби Алонсо, твърди "Кориере дело Спорт". Испанският национал обаче няма как да напусне "Сантяго Бернабеу" и затова росонерите планират да се насочат към ненужните в състава на Белият балет Ласана Диара и Фернандо Гаго.

►Тотнъм се включи в битката за подписа на Гилфи Сигурдсон, съобщи "Дейли Експрес". Исландският полузащитник, който през миналия сезон впечатли с изявите си с екипа на Суонзи, е трансферна цел и на Ливърпул. Офертата на шпорите обаче е по-добра и затова Сигурдсон, чиито права се държат от Хофенхайм, може изненадващо да поеме в посока "Уайт Харт Лейн".

►Шампионът на Испания Реал Мадрид възнамерява да седне на масата на преговорите с Манчестър Сити за правата на Карлос Тевес, твърди "Дейли Мейл". Според информацията на британския таблоид, от ръководството на Белия балет обмислят варианта да подсилят атаката си с аржентинския нападател.

►Гарет Бейл ще остане в Тотнъм поне за още един сезон, съобщават медиите на Острова. Другата звезда на шпорите Лука Модрич пък се очаква да бъде продаден срещу сумата от 30 млн. паунда.

От ръководството на лондонския тим оставиха вратичка за трансфера на хърватския национал в Реал Мадрид, а новината, свързана с Гарет Бейл, изглежда, че ще накара Барселона да се съсредоточи изцяло върху привличането на Жорди Алба, към който се твърди, че има интерес и от страна на Манчестър Юнайтед. Така лондонското "Ел Класико" за звездите на Тотнъм се очертава да приключи с успех на Белия балет.

►Бащата на Кака Боско Лейте е замина за Италия, където според твърденията на медиите ще води преговори с вицепрезидента на Милан Адриано Галиани и спортния директор на клуба Ариедо Брайдо. По информация на "La Repubblica" ръководителите на Реал Мадрид са запознати с преговорите и дават своето съгласие за протичането им. Както е известно, по-рано Галиани заяви, че няма шанс Кака да се върне в Милан.

►Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е готов с плановете си, които обмисля да вкара в действие в случай, че Робин ван Перси премине в друг отбор, разкриват испанските медии. На Пиренеите твърдят, че при лошо стечение на обстоятелствата в сагата "РВП" френският специалист ще отправи оферта на стойност 12 млн. евро за нападателя на Атлетико Мадрид Адриан Лопес.

►Локомотив Москва привлича в състава си Ведран Чорлука срещу 5 млн. евро, тръбят медиите в Хърватия. Руският гранд е договорил защитника на Тотнъм по желание на Славен Билич, който наскоро бе назначен на поста старши-треньор.

 ►Черногорският защитник с български паспорт Никола Вуядинович премина в първодивизионния австрийски отбор Щурм (Грац). 25-годишният бранител подписа за две години с австрийците, съобщиха днес от клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dict8or
24.06.2012 19:13

Последната седмица не останаха футболисти, които да не са ги свързали с нас... Направо се оливат вече, хем Галиани каза, че ще сме тихи на пазара, те пак с някви псевдо-звезди ни събират.

persie1992
24.06.2012 19:11

Перси остава не го ли разбрахте!!!

persie1992
24.06.2012 22:36

А също така искаме ван Дер Ваарт. Той е дошъл не само с цел да подсили отбора, а и Венгер иска да има още един холандец в Арсенал, което ще е ключово за оставането на ван Перси. Иначе дано изгради!

Madridist1902
24.06.2012 21:16

До този момент вашата селекция ми прави най-голямо впечатление, Венгер ще изгради много боеспособен отбор за следващия сезон с тези футболисти ! *thumb_up*

persie1992
24.06.2012 20:37

Вярно е! Вярно е, и че сме пуснали оферта от 12 милиона за Адриан Лопес! Сега чакаме отговор.

Madridist1902
24.06.2012 20:04

Мхм, еми айде дано успеете да ги продадете *smile* Гледах някъде, че Венгер е договорил и Ян М'Вила, но колко е вярно...

Arsenal___
24.06.2012 19:54

Еми Шамак,Бендтнер и Парк (който не си споменал) си тръгват.

Madridist1902
24.06.2012 19:50

Добре е че остава, но какво ще ги правите толкова много нападатели - Жервиньо,Маруан Шамак,Подолски,Жиру,Бендтнер и ван Перси...

Madridist1902
24.06.2012 18:41

Айде сега пък Тевез, всеки ден нов фуболист се спряга за трансфер при нас, а Милан направо могат да забравят за Чаби Алонсо *smile*