Прогнозите на специалиста за Евро 2012, Испания – Франция

14:46
Прогнозите на специалиста за Евро 2012, Испания – Франция
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

По време на Европейското първенство ще излизат статии, които съдържат прогнози за мачовете от шампионата през дадения ден.


 
Първата среща от груповата фаза в която Испания започна срещата без изявен централен нападател и не спечели, направи така че доста хора да подложат под съмнение моментното състояние на тази селекция. В следващите срещи Торес се появи на терена и нещата си дойдоха на мястото, като испанците записа 2 победи и прескочиха групата. Испания спечели последния си мач срещу Хърватия с 1:0 и след стартовото реми, впечатлението че отборът не е на познатото топ ниво, се усили. Аз смятам, че точно в подобни завързани и решителни срещи като днешната, стилът тик-так и безспорните технически умения на по-голямата част от играчите, ще направят така, че Испания да завери сериозната си заявка за участие поне на полуфинал. Днешният съперник също е изключително подходящ, за да контрастира съвсем ясно превъзходството на Испания над Франция в игровите компоненти. Френския тим, освен че е доста по-млад, а и е съставен от доста играчи от местното първенство, се подчинява на сериозна тактическа дисциплина подкрепена с деструктивна игра и позиционен подход. Качеството във френския лагер е безспорни, но спрямо по-посредствени тимове, а днес съперникът ще е един от трите най-добри в света. Има вероятност Франция да излезе дори с 3-ма опорни халфа, като стремежът на отбора да уплътни центъра на терена и да не оставя пространства, може да направи така че игровите възможностите на двата тима да се очертаят още по-ясно и Испания да получи логичен превес. Всички видяха, че координацията и синхрона във френската отбрана не са на необходимото ниво, а днес тя ще има срещу себе си футболисти способни да я поставят в ситуации на сериозни несъответствия в нея. Косчиелни ще замени наказания Мексес в центъра на отбраната, но състезателят на Арсенал е силен във въздуха при играта с глава и при противодействие във статични положения. Срещу себе си днес той ще има повратливи и изключително хитри играчи, които едва ли ще му дадат шанс да блесне. По-всичко изглежда, че Франция ще разчита на контри с бързо изнасяне на топката от Насри към фланговите остриета Рибери и Менес (ако Менес не бъде жертван за опорен полузащитник) и завършването на контрите ще се падне отново на Бензема. Подобна изчаквателна тактика може да направи така, че Испания да прекара повече време пред вратата на Лорис и при наличието на топката в краката на нейните играчи, головете едва ли ще закъснеят. И опитът и качеството и най-вече сработеността са на страната на Испания тук и когато съотношението на силите е подобно, шансовете за тима поставен в неизгодно положение са сериозно занижени.
► Прогноза: 1

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

diadohadji
23.06.2012 23:52

ОМРЪЗНАХА ми испанците с този допотопен антифутбол,грозен,само и само да се победи!!! Има и други начини! Вижте Германия! Все едно е Барселона...Ужас,махленски.........

El_Fenomeno5
24.06.2012 10:21

След два финала и 1/2-финала в последно време, този път Маншафта няма кой да ги спре...

lafferty
23.06.2012 21:49

Сотирката днес детронира еврошампиона *lol*

devil4eto
23.06.2012 19:05

90 мин. - РАВЕН!!!
След това вече бих искал Испания да продължи!
То нашия специалист за мача Германия - Гърция каза минимална победа за немците от сорта на 1 - 0 или 2 - 0.
Видяхме я минималната победа!!!!

holigan4e
23.06.2012 16:49

Испания ми писнаха на мен лично. Все 1 гледам Барселона. Само някакви безсмислени пасчета. Ама тоя няма как и да е иначе , като Шави , Иниеста , Бускетс и Фабрегас са от Барса. Дано Франция бие. Аз разчитам Рибери да поведе Франция , защото той има най - много хъс.

MaLkO_LuD94
23.06.2012 17:05

+ Пике Педро и Валдес *lol* То добре че Вия и Пуьол са контузени иначе и те ще беха там ;д

Shmarkyy
23.06.2012 16:44

Значи мачът е Х, може и 2, но не чак толкоав възможно ;д а никак няма да стане 0-0 нито в този нито в утрешният мач, предполагам ;д

ynwaLFC
23.06.2012 16:29

Тоя Сотиров пак ще урочаса някой отбор.. сега с тая 1-ца дето е прогнозирал,да не стане 2-ка!

MaLkO_LuD94
23.06.2012 15:54

2-1 Торес и Силва а за Франция Йоан Кабай *smile*

holigan4e
23.06.2012 16:47

Казаха , че Кабай нема да играе *wink* така , че избери някой друг

ivutu84
23.06.2012 15:37

успех.испания ще бие леко.
а 0:0 е англия-италия,но те са утре.*smile*

Vers
23.06.2012 15:28

Първият мач който ще завърши 0:0 в редовното време пък от там нататък каквото стане.Лично аз искам Франция да продължи