Франция - Испания за юбилея на Зидан

20:32
Франция - Испания за юбилея на Зидан
Френският футболист Зинедин Зидан в събота чества своя 40-ти рожден ден, възрастта на въпросите, пише агенция Франс прес. Роденият на 23 юни 1972 година в Марсилия легендарен френски футболист, свтовен шампион от Мондиал-98 във Франция и със 108 мача за петлите, даде интервю за авторитетното френско списание "Франс футбол".

"Когато се погледна в огледалото, аз понякога се питам успях ли да постигна нещо конкретно", пита се героят от финалния мач на Мондиал 98 Франция - Бразилия.

Шест години след като удари с глава италианския защитник Марко Матераци на загубения от Франция финал на Мондиал 2006, неговия последен мач като футболист, Зидан не иска да говори за този случай.

През миналата година Зинедин Зидан стана директор на първия отбор на Реал Мадрид, но според испанските наблюдатели неговото сътрудничество с треньора Жозе Моуриньо понякога е сложно и неговата роля се свежда до това да съветва на френски език своя сънародник Карим Бензема.

"Със сигурност бях по-щастлив на футболния терен. Това наистина е животът, за който мечтаех. Сега аз навлязох в един много по-различен живот. И понякога щастието е много различно", каза Зидан.

Той продължава да бъде коментатор-консултант на телевизия Канал плюс, но доста по-рядко застава зад микрофона на телевизията. От началото на Евро 2012 той коментира на няколко пъти отбора на Франция, който среща неговата втора родина Испания в събота на четвъртфиналите на Евро 2012.

"За мен Испания е фаворитът, но в същото време не се знае какво може да се случи в един мач", каза бившият капитан на френския национален отбор и настоящ директор на испанския шампион Реал Мадрид Зинедин Зидан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари