Трансферен дневник - 22 юни: Би ли преминал Лео Меси в Реал Мадрид?

18:27
Трансферен дневник - 22 юни: Би ли преминал Лео Меси в Реал Мадрид?
Ето водещите трансферни новини за 22 юни:

Нападателят на ЦСКА Станислав Костов ще подсили атаката на Ботев Пловдив от новия сезон. 20-годишният талант ще играе като преотстъпен през следващия сезон, като в договора на футболиста има опция за неговото закупуване. До момента Станислав Костов бе на подготовка с армейците на Боровец. След като двете страни се разбраха за младока той пристигна в Пловдив, за да финализира преминаването си при жълто-черните. На 25-ти юни той ще започне подготовка с отбора.

► Освободеният от Левски Даниел Младенов най-вероятно ще продължи кариерата си в Турция, пише "Меридиан мач". Очаква се днес крилото да пътува за южната ни съседка, където ще мине прегледи в местен клуб. Интерес към Младенов проявяват и два български клуба.

► Липсата на пари накара Стойчо Младенов да пазари от "Б" група. ЦСКА води преговори с Видима за младия халф Пламен Кожухаров, информира "7 дни спорт". Червените проявяват интерес и към полузащитника на Светкавица Цветан Илиев.

Капитанът на украинския национален отбор по футбол Андрий Шевченко е отказал оферта от канадския клуб Монреал Импакт, който се състезава в американската Мейджър-лийг. Това съобщава вестник Спорт Експрес, като се позовава на информация от MLSsoccer. 35-годишният нападател вече се отказа от националния отбор, а договорът му с Динамо (Киев) изтича на 30-и юни, след което той ще стане свободен агент. По принцип Шева има вариант да
подпише още за една година с киевския гранд, но самия той предпочита да се премести зад Океана, тъй като съпругата му е американка.

Вердер Бремен обявиха официално трансфера на защитника на Слован Либерец Теодор Гебре Селасие за неназована сума. 25-годишният бранител, който парафира договор за 4 години с "бременските музиканти", си спечели трансфер в Бундеслигата, след като впечатли на Евро 2012 с екипа на националния тим на Чехия. Гебре Селасие разкри през миналата седмица, че Вердер е един от клубове, който го иска в редиците си.

Кларънс Зеедорф официално се раздели с Милан, след като прекара в тима 10 години. 36-годишният полузащитник обяви оттеглянето си на пресконференция.

"Трябва да ги обмисля всичките и не бива да бързам, както направих, когато напуснах Интер, за да премина в Милан. Ще преценя всичко, което е важно за мен, включително изискванията на жена ми и децата", каза Зеедорф.

Бразилските медии упорито твърдят, че Ботафого е лидер в надпреварата за подписа на холандеца.

► Трансферът на Майкон от Интер в Реал Мадрид, за който се говори от години, отново е на дневен ред. Според информации в испанската преса, бразилецът е съгласен дори да намали заплатата си, за да играе на "Бернабеу". Агентите на защитника вече са уведомили представителите на белия балет за желанието на техния клиент.

Договорът на Майкон с нерадзурите изтича след година и едва ли ще бъде удължен. В момента крайният бранител получава 5 милиона евро, но е склонен да падне на 4 и дори на 3 при възможност за по-дългосрочен контракт с кралския клуб. Цената на футболиста е около 10 милиона евро.

Адриан Муту няма да играе в Дженоа, след като грифоните се оттеглиха от преговорите с Чезена за подписа на румънския нападател. Голмайсторът бе пред трансфер в тима от Генуа, но сделката пропадна.

"За съжаление и на Адриан, ние имахме договорка с Дженоа. Както и да е, всичко пропадна. Муту остава на пазара и ще видим какво ще стане от днес до 31 август", каза президентът на Чезена Игор Кампедели.

► Мартин Шкъртел ще проведе среща с ръководството на Ливърпул преди началото на новия сезон, за да реши дали да подпише нов договор с клуба от "Анфийлд". 27-годишният словашки национал, който има още две години от своя настоящ контракт с тима, е трансферна цел на Манчестър Сити и Анжи Махачкала.

Агентът на защитника Карол Стонто заяви: "В клуба се случиха някои промени и той иска да знае какви амбиции имат в Ливърпул. Разбира се, те ще дискутират и договора на Мартин. Ливърпул са голям клуб и това, че няма да играят в Шампионската лига тази година не означава, че няма да го сторят през следващия сезон. И двете страни имат големи очаквания".

► Италианският нападател Себастиан Джовинко ще се завърне в Ювентус през новия сезон. Шампионът на Италия откупи изцяло правата на национала.

"Ювентус постигна споразумение с Парма за прекратяване на договора на Себастиан Джовинко. Сумата за това е 11 милиона евро, които ще бъдат изплатени през следващите три години. Джовинко подписа договор с Ювентус до 30-ти юни 2015-та година", се казва в изявление на клуба.


Звездата на Хърватия от Евро 2012 Марио Манджукич мечтае за трансфер в Ювентус, разкри агентът му Иван Цветкович.

"Марио е голям фен на Юве и се надява някой ден да подпише с бианконерите. Това е нормално, всеки футболист иска да играе за голям отбор. Клиентът ми е готов за ново предизвикателство в кариерата си, но нека не забравяме, че той има още две години от договора си с Волфсбург. В понеделник имам среща с ръководството на клуба, за да обсъдим бъдещето на Манджукич", коментира Цветкович, цитиран от "tuttomercatoweb.com."

Ювентус си търси топ нападател, но опитите на торинци да вземат Единсон Кавани и Робин Ван Перси удариха на камък и сега те ще направят опит да вземат голаджията на вълците.

Ръководството на Манчестър Юнайтед се включи в трансферната борба за левия бек на Валенсия Жорди Алба, твърдят медиите на Острова. Алба е следен от родния си клуб Барселона, като в Каталуния дори преди месец писаха, че прилепите са приели оферта от 12 милиона евро за футболиста. Червените дяволи ще пробват да провалят евентуална договорка между Барса и Валенсия, предлагайки по-висока сума от каталунците за Алба.

► Шефилд Уензди, който през миналия сезон се завърна в английския Чемпиъншип, продължава да е един от най-активните отбори на трансферния пазар. След серия от преговори с ръководството на Дарби Каунти, кукумявките най-сетне успяха да си осигурят услугите на Крис Магуайър. Договорът на 23-годишния шотландски национал е за 3 години.

► Английският нападател Франк Нобъл премина в отбора на Уулвърхямптън със свободен трансфер от Уест Хям. 20-годишният футболист, който през последните две години игра под наем за цели 6 отбора, подписа с вълците за два сезона.

► Египетският голмайстор Мидо, който направи име в английската Висша лига, се завърна във втората си родина, подписвайки едногодишен контракт с втородивизионния Барнзли.

► Звездата на Барселона и аржентинския национален отбор Лионел Меси за пореден път заяви, че никога не е мислил за трансфер в Реал Мадрид.

"Никога не съм мислил за трансфер в Реал Мадрид. Искам да завърша кариерата си в Барселона" каза Меси, цитиран от ДПА.

► Нюкясъл предложи 12 млн. паунда на Твенте за услугите на Люк де Йонг, твърди "AD Sportwereld". Според новината на холандския вестник, мениджърът на свраките Алън Пардю желае да привлече в състава си съотборника на Николай Михайлов. Миналият сезон бе повече от успешен за голмайстора на червените, за който напоследък се твърди, че е трансферна цел и на английските колоси Ливърпул и Челси.

► Реал Сосиедад и Карлос Вела си стиснаха ръцете за нов договор, пишат английските и испанските медии. Мексиканският нападател на Арсенал, който изкара миналия сезон под наем в тима от Сан Себастиан, отново не успя да впечатли Арсен Венгер. Ръководителите на испанския тим обаче са останали доволни от изявите на Вела и затова са отправили оферта на стойност 6 млн. паунда за правата на футболиста на топчиите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

solskjaer20
22.06.2012 20:00

► Звездата на Барселона и аржентинския национален отбор Лионел Меси за пореден път заяви, че никога не е мислил за трансфер в Реал Мадрид. YOU JUST GOT TROLLED BY WINNER!! *lol**lol*

persie1992
22.06.2012 19:03

Вела, дано вземем поне 5 милиона от него...