Залог на деня: КА Акурейри – Тор Акурейри (загубен)

20:48
Залог на деня: КА Акурейри  –  Тор Акурейри (загубен)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на
Winner.bg.

Статистика:

м. Юни: 8 познати от общо 19 мача - 42.1% успеваемост

Залог на деня за 21.06.12г.:



Доста любопитна среща във второто ниво на Исландия. Отборът на гостите Тор Акурейри е единственият втородивизионен исландски клуб, който ще участва в квалификационните кръгове на Лига Европа този сезон. Въпреки, че отборът завърши предпоследен в първенството и изпадна, той игра финал за Купата на Исландия, който загуби с 0:2 от шампиона КР Рейкявик. Като носител на титлата КР Рейкявик ще участва в квалификациите за Шампионската лига, а Тор Акурейри заема неговото място в Лига Европа. Всяка европейска държава е длъжна да излъчи по един участник този сезон в Лига Европа, който да идва от турнира за съответната националната купа. Освен, че Тор е с класа над останалите си съперници в тази дивизия, отборът направи адекватна селекция и рядко пропуска да спечели поне до тук. Отборът е с общи показатели до тук 4-1-1, като изминалия кръг тимът допусна изненадващо 2:2 вкъщи и втора среща без победа за него е малко вероятна. КА Акурейри няма победа още у дома от началото на сезона, а е записа само една единствена такава до тук през кампанията. Днешното гостуване на богоизбраните (отборът носи името на бог Тор) е абсолютно формално, след като и двата днешни съперника са от един и същи град. Акурейри е прекрасен курортен град с невероятно добре съхранени традиции, а футболният клуб е една от неговите гордости. Настоящите два съперника като доста близо разположение един до друг играха контролна среща помежду си през месец февруари тази година, като въпреки изцяло приятелския характер на срещата Тор успа да спечели с 3:2. Последната официална среща на тези съперници беше в турнира за Купата на Лигата през март 2011 година, като Тор отново спечели с категоричното 1:3. Гостите са изключително подходящи за подкрепа в тази среща, предвид пропусната победа в изминалия кръг, а и те бяха изравнени по точки на челната позиция. Стратегията за подкрепа на Тор ще бъде много удачна, докато започне международното му участие. До тогава тимът, освен че ще бъде длъжен да навлезе в оптимална форма, е задължен и да трупа точки, защото единствената му цел този сезон ще бъде завръщане в елита. Лига Европа е бонус от съдбата и превръща тимът в мечтан съперник за всички други отбори, макар и в най-ранните кръгове. Липсата на подробна и детайлна информация прави така, че тук ставката да се котира като сравнително завишена за победа на Тор.

► Прогноза: 2 - коефициент - 1.92

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Vikingit
21.06.2012 23:07

Сотиров браво за предния мач! Най- накрая го хванахме !!!!! Супер човече, тоя ще го отърва, да си жив и здрав!

jelko
21.06.2012 21:57

Коефицентът е 1,90 сега.Минус 177 лв.

jelko
22.06.2012 01:02

Да,прав си за салдото.Актуално салдо -минус 377лв.

mistral
21.06.2012 23:12

Лека корекция - (- 277)*smile* Не си извадил залога от печалбата. Въпреки, че имам особено мнение за коефициента на предишния мач, нека това да е моментното салдо.