Трансферен дневник - 21 юни: Милан с две нови покупки, Славия си върна Георги Петков

18:47
Трансферен дневник - 21 юни: Милан с две нови покупки, Славия си върна Георги Петков
Вижте трансферните акценти за 21 юни:

Висла Краков проявява интерес към защитника на Левски Йордан Милиев, разкрива "Тема Спорт". Поляците желаеха бранителя и през 2010-а, но тогава до сделка не се стигна. Вариант пред Милиев е и бившият му клуб Локо Пловдив.

►Лудогорец подписа с халфа Франк Гуела, информира "7 дни спорт". Полузащитникът бе две седмици на проби при шампионите и Ивайло Петев го одобри. Гуела пристига като свободен агент и ще вземе екипа с №99.

►Ботев Пловдив се опитва да осъществи дне сериозни трансферни изненади, съобщава "7 дни спорт". Канарчетата са провели разговор с Чавдар Янков и Валентин Илиев. Жълто-черните вече са отправили оферти и към двамата играчи, които са свободни агенти.

Ботев Пловдив подписа с вратаря на литовския национален отбор Ернестас Шеткус, съобщава официалният сайт на клуба. Договорът на стража с "канарчетата" е за 2 години. От 2011 година Шеткус пази за националния отбор на Литва, като е неизменен титуляр и има записани 5 мача.

Германският шампион Борусия Дортмунд привлече 23-годишния нападател на Щутгарт Юлиан Шибер. Той подписа договор с шампионите на Бундеслигата до лятото на 2016 година. Шибер е четвъртото лятно попълнение на Борусия Дортмунд. Шампионите вече привлякоха Марко Ройс (Борусия Мьонхенгладбах), Оливер Кирх (Кайзерслаутерн) и Леонардо Битенкур (Енерги Котбус).

Английският национал Робърт Грийн подписа договор за две години с елитния футболен клуб Куинс Парк Рейнджърс. Вратарят става свободен агент на 1 юли, когато изтича неговото споразумение с Уест Хям. "Роб е футболист с голям опит и освен това е национал. Визитката му говори сама за себе си. Той има всички характеристики на водещ вратар и ние се радваме, че се присъедини към нас", каза мениджърът Марк Хюз.

Вратарят на Рома Маартен Стекеленбург няма никакво намерение да напуска клуба, както пише италианската преса напоследък. "Никога не съм мислил за напускане, нямам каквито и да е основания за това. Щастлив съм в Рома, имам действащ контракт, а отборът ни е отличен. Знам, че Земан предпочита атакуващия футбол, а ние играхме в подобен стил и под ръководството на Луис Енрике, така че съм свикнал с това. Също така съм запознат, че Земан вече е водил успешно Рома, затова нямам никакви притеснения", заяви Стекеленбург в интервю за "La Gazzetta dello Sport".

Диего Милито няма да напуска Интер, въпреки че е обект на интерес от страна на няколко турски клуба, съобщи агентът на аржентинския национал. "Няма оферти за Милито от Турция. Както и да е, той ще остане в Интер", каза Фернандо Идалго за "Sport Italia". Милито е трансферна цел и на аржентинския Расинг Клуб. Той дойде при нерадзурите през 2009 година от Дженоа и има договор за още два сезона с гранда от Милано.

Новият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс иска да привлече бившия нападател на Челси Фабио Борини на "Анфийлд", съобщава "Дейли Стар". Специалистът е работил с младия италианец по времето, когато Борини бе част от юношеските формации на сините от Лондон. Роджърс вижда Борини като перфектен партньор на Луис Суарес.

►"Себастиан Джовинко е готов да облече фланелката с номер 10 в Ювентус", заяви агентът на футболиста Андреа Д`Амико.
Във вторник бианконерите платиха 11 милиона евро на Парма, за да откупят 50% от правата на Атомната мравка и през новия сезон Джовинко отново ще играе за родния си клуб. "За Себа няма проблем с какъв номер ще бъде. В националния той взе номер 20, с който е играл Паоло Роси. Какъв би бил проблемът, ако дадат на Джовинко номер 10 в Юве. Футболисти като Алесандро Дел Пиеро, Роберто Баджо и Мишел Платини са носили тази фланелка и Себастиан е достоен да продължи тази горда традиция", заяви Д`Амико, цитиран от "TMW".

►Клубове от Китай се интересуват от полузащитника на Реал Мадрид Хамит Алтънтоп, съобщават испанските медии. Според последните информации турският национал е получил оферти от няколко китайски отбора, които обаче са били отхвърлени поради желанието на футболиста да играе на по-високо ниво. Напоследък името на Алтънтоп най-често се свързва с Галатасарай.

►Отборът на Милан потвърди трансферите на Франческо Ачерби от Киево и Кевин Констант от Дженоа. С тези две нови попълнения "росонерите" целят да запълнят местата на Алесандро Неста и Дженаро Гатузо, които се сбогуваха с червено-черния екип.

►Френският Лил намери заместник на Еден Азар в лицето на Марвин Мартин. "Мастифите" платиха 10 млн. евро на Сошо, за да си осигурят услугите на 24-годишния френски национал.

►Последният носител на трофея на Лига Европа Атлетико Мадрид продължава да работи по лятната си селекция. "Дюшекчиите" са на път да закупят правата на полузащитника на Тотнъм Джовани дос Сантос, твърди "ESPN". Медиите в Мексико също потвърдиха горещата новина.

►Централният защитник на Кристъл Палас Анотни Гарднър премина в състава на Шефилд Уензди, който през миналия сезон спечели промоция за Чемпиъншип. Бившият английски национал има натрупан солиден опит в Премиършип с екипите на Тотнъм, Евертън и Хъл Сити.

►Хановер 96 финализира привличането на бразилския защитник на Стандарт Лиеж Фелипе. Договорът на 25-годишния бранител с немския клуб е за 4 години.

►Втородивизионният немски тим Инголщад подписа с хърватина Андре Миятович. 32-годишният защитник за последно носеше екипа на Херта Берлин, който през миналия сезон изпадна във Втора Бундеслига.

►Шампионът на Франция Монпелие съживи трансферния пазар с две нови покупки. Южняците привлякоха в редиците си защитника на Тулуза Даниел Конгре и кандидат-звездата на Анже Гаетан Шарбоние, който е гласен за заместник на Оливие Жиру.

►Славия започна днес предсезонната си подготовка с група от 22-а футболисти, като сигурните нови за момента са двама. Това са офанзивният полузащитник от Берое Атанас Чипилов и централният нападател на Нефтохимик Васил Калоянов. В бившия си клуб се завърнаха също така и вратарят Георги Петков, който през последната година пазеше в кипърското първенство, а също така и Виктор Генев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fen_na_juventus
21.06.2012 20:20

►"Себастиан Джовинко е готов да облече фланелката с номер 10 в Ювентус", заяви агентът на футболиста Андреа Д`Амико.
Във вторник бианконерите платиха 11 милиона евро на Парма, за да откупят 50% от правата на Атомната мравка и през новия сезон Джовинко отново ще играе за родния си клуб. "За Себа няма проблем с какъв номер ще бъде. В националния той взе номер 20, с който е играл Паоло Роси. Какъв би бил проблемът, ако дадат на Джовинко номер 10 в Юве. Футболисти като Алесандро Дел Пиеро, Роберто Баджо и Мишел Платини са носили тази фланелка и Себастиан е достоен да продължи тази горда традиция", заяви Д`Амико, цитиран от "TMW".

luiz_lfc
21.06.2012 20:19

Трансферния дневник е най-умната тема правена някога в Уинър (не иронизирам сериозен съм) продължавайте в същия дух

rooney_fen_256
21.06.2012 20:58

Наистина и на мен много ми харесва, доста неща научавам от този дневник. ЕВАЛА УИНЪР, все повече успявате да се реванширате за кофти дизайна с хубавите теми, продължавайте в същия дух. *thumb_up**wink**smile*

persie1992
21.06.2012 18:54

Днес някак си е ,,по-тихо'' в отношение на трансфери.

Premierleague9
21.06.2012 21:22

Оуу ти да видиш като отвори трансферния прозорец дали ще ти е тихо*lol*