Ходжсън: Тренираме дузпи още преди старта на Еврото

11:29
Ходжсън: Тренираме дузпи още преди старта на Еврото
Кошмарът на дузпите отново започва да стряска съня на англичаните.

Селекционерът Рой Ходжсън разкри, че отборът му тренира изпълнение на наказателни удари още преди старта на европейското първенство.

Англия твърде често отпада с дузпи на големи първенства. Трите лъва са губили с 11-метрови удари в пет от общо шест случая на световни и европейски първенства, сочи статистиката.

"След всяка тренировка упражняваме изпълнението на дузпи. С наближаване на четвъртфиналите взимаме все по-сериозно този компонент от играта. Но може да биеш дузпи, докато се стъмни, а всъщност всичко е въпрос на настройка, на увереност, на способността да изключиш всичко около себе си и да не се колебаеш – ще вкараш или не", каза Ходжсън.

"В английския национален отбор винаги се сравнява миналото и настоящето, а знаем, че сме губили много важни полуфинали с дузпи – на световното през 1990 и на европейското през 1996", допълни специалистът.

"Нашата подготовка за мача с Италия започна от сряда. В третия кръг от групите гледах мача Испания – Хърватия, тъй като мислех, че ще играем на четвъртфиналите с испанците", завърши Рой Ходжсън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация