Трансферен дневник - 19 юни: Дрогба в Китай, Жиру преминава в Арсенал

18:47
Трансферен дневник - 19 юни: Дрогба в Китай, Жиру преминава в Арсенал
Трансферният пазар продължава да кипи. Ето акцентите за 19 юни:

Черноморец Бургас ще се раздели с най-добрия си футболист - мароканският плеймейкър Аатиф Шаешу, научи БТА. Халфът, който дойде през зимата в Бургас, ще премине в клуба от турската Суперлига Сивасспор. Цената на играча е 600 хиляди евро и турците са се съгласили да я платят. Футболистът също е доволен от личните условия, които му предлагат червено-белите от Сивас, и се е съгласил да играе от новия сезон в този отбор.

Първото попълнение в лятната селекция на Ботев Пловдив е Асен Караславов. Защитникът, който през последните пет сезона игра за Гройтер Фюрт, се завърна в родния си клуб с договор за 2+1 години. "Трансферът стана неочаквано дори за мен самия. Аз съм юноша на Ботев и не мислих дълго, след като получих предложение да се върна у дома. Радвам се, че пак ще играя за моя роден клуб', бяха първите думи на Караславов, след като сложи подписа си под договора.

Стойчо Младенов иска Стоян Колев да пази за ЦСКА през новия сезон, пише "Тема Спорт. "Червените" вече са осъществили контакт с Черноморец Бургас, за да разберат условията, при които могат да вземат вратаря. Колев е шампион с ЦСКА през 2003-а, когато треньор отново бе Стойчо. Отношенията между "армейците" и "акулите" са крайно обтегнати, а конкретна оферта за стража няма, съобщиха от бургаския клуб.
[6:24:26 PM] Galatasaray: ►Лудогорец чака бразилски атакуващ халф, съобщава "Тема Спорт". Той трябва да се появи днес или утре в лагера на шампионите. Засега името му се пази в тайна. Кариоката трябва да вземе участие в контролата с Витоша Бистрица в четвъртък

►Рубин Казан е предложил 2 милиона евро за нападателя на ЦСКА Жуниор Мораеш, разкрива "7 дни спорт". Шефовете на "червените" обаче няма да бързат с решението си, тъй като за голмайстора има и други запитвания. От Армията вече съобщиха, че ще пуснат Мораеш само при много изгодна оферта.

Защитникът на Байерн Мюнхен Диего Контенто продължи договора си с клуба за три години - до юни 2016-та. Роденият в Мюнхен 22-годишен бранител има 47 мача за Байерн в Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига. Той игра и на финала в Шампионската лига на "Алианц Арена", който Байерн загуби от Челси след изпълнение на дузпи.

Ръководството на Уигън Атлетик отхвърли оферта на Челси за нападателя Виктор Моузес, съобщава "Sky Sports". 21-годишният национал на Нигерия има договор за още 12 месеца с латикс и отказа да поднови контракта си. Моузес привлече погледа на редица отбори, като Челси са отправили официална оферта към Уигън, но тя е била отхвърлена. От Ланкаширския клуб са сметнали предложението за ниско, като се очаква двата отбора да продължат преговорите.

Лил са отхвърлили оферта на стойност 4 милиона паунда от Нюкасъл за защитника Матийо Дебюши, разкри треньорът на френския тим Руди Гарсия. "Свраките" преследват бранителя от няколко месеца насам, тъй като Дани Симпсън ще напусне отбора и клубът от Североизточна Англия ще трябва да си намери нов десен бек. Гарсия заяви за сайта "20 minutes": "Той е разкъсан между това да остане при нас и да играе в Шампионската лига на новия ни стадион или да отиде в друг тим. Ако все пак си тръгне, ние ще се радваме да го видим как се развива. Все пак ние не планираме да го сменяме. Аз смятам, че Нюкасъл пратиха оферта на стойност 4 милиона паунда с факс – офертата им явно обаче е за грешния играч"

Бившият нападател на Челси Дидие Дрогба ще се присъедини към Никола Анелка в Шанхай Шенхуа, съобщи собственикът на китайския клуб Чжу Цзюн. 34-годишният нападател ще обяви подробности около трансфера на личния си сайт, разкри още босът на богатия азиатски тим пред държавната агенция "Синхуа". По непотвърдена информация, Дрогба ще получава по 200 000 паунда (314 000$) седмично в новия си тим.

Бразилският полузащитник Марсио Иванилдо да Силва-Марсиньо от днес официално е футболист на Левски. Той подписа контракт със сините за една плюс една година, след като премина успешно медицинските изследвания. Бразилецът идва на "Герена" като свободен агент от кипърския АПОЕЛ Никозия, с който през миналия сезон стигна до четвъртфиналите в Шампионската лига. 31-годишният Марсиньо стана шестото ново попълнение в състава на столичани през лятото след Станислав Ангелов (Анортозис, Кипър), Роман Прохазка (Спартак Търнава, Словакия), Ромен Ели(Арл-Авиньон, Франция), Агиеманг Опоку (Ал Сад, Катар) и Базил Де Кардвальо (Локомотив Пловдив).

►От ръководството на френския шампион Монпелие потвърдиха, че водят преговори с Арсенал за правата на Оливие Жиру, който в момента играе на Евро 2012 с екипа на "петлите". Очаква се 25-годишният нападател официално да подпише с "топчиите" след края на европейските финали в Полша и Украйна.

►Френският първодивизионен тим Сент Етиен привлече в редиците си Рено Кохад от Валенсиен. През миналия сезон 27-годишният полузащитник записа 40 участия с екипа на "атиняните" и отбеляза 7 гола.

►Турският гранд Фенербахче финализира трансфера на футболиста на Кайсериспор Хасан Али Калдъръм, съобщават медиите в страната. Офертата от 4 млн. евро на "канарите" за услугите на левия бек е била приета от ръководството на "анадолските звезди". Като част от сделката резервният вратар на Фенербахче Ертугрул Ташкъран ще бъде преотстъпен под наем на Кайсериспор за 2 години.

►Монпелие ще се подсили с услугите на атакуващия полузащитник на Ница Антони Муние, твърди "France Football". През миналия сезон футболистът на "орлите" впечатли с изявите си и се превърна в апетитна трансферна хапка за редица отбори.

►Английският нападател Андрю Джонсън премина в състава на Куинс Парк Рейджърс със свободен трансфер от Фулъм. През изминалата кампания бившият национал на Англия взе участие в 34 мача на "котиджърс" и реализира 11 попадения, които обаче не са оказаха достатъчни да го задържат на "Крейвън Котидж".

►Атлетико Мадрид ще подпише договор с Даниел Алберто Диас за 2 години, съобщиха от клуба. Бившият аржентински национал, който през последните 5 сезона се потеше за тима на Хетафе, е на 32 години и играе като централен защитник.

Руският национал Павел Погребняк е постигнал споразумение за договор с новака в английската Висша лига Рединг. Според "Скай Спортс" 28-годишния нападател ще сложи подписа си под четиригодишен контракт. За последно Погребняк игра под наем за Фулъм от Щутгарт и вкара 6 гола за 12 мача във Висшата лига. Официално от ръководството на Рединг не са потвърдили новината за трансфера.

От щаба на Милан не са отхвърляли оферта от страна на Реал Мадрид за полузащитника на тима Кевин-Принс Боатенг, разкри вицепрезидентът на росонерите Адриано Галиани. Той, освен това, отрече испанският шампион да е предлагал халфовете Нури Сахин и Ласана Диара като част от сделка за звездата на Гана. "Реал Мадрид никога не са ни питали за Боатенг", каза Галиани за "Газета дело Спорт".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Madridist1902
19.06.2012 22:19

►От щаба на Милан не са отхвърляли оферта от страна на Реал Мадрид за полузащитника на тима Кевин-Принс Боатенг.

Не ни и трябва *wink*

tishowinner2
19.06.2012 19:24

►Английският нападател Андрю Джонсън премина в състава на Куинс Парк Рейджърс със свободен трансфер от Фулъм.
►Руският национал Павел Погребняк е постигнал споразумение за договор с новака в английската Висша лига Рединг.
че те тея фулъм без нападатели останаха уе. замора и джонсън в кпр ся и погребняк го няма. те само орландо са имат като чист нападател тип таран. брайън руиз и муса дембеле не са типични нападатели.