Трансферен дневник - 18 юни: Модрич подписва с Реал, Старата госпожа флиртува с Хлапето

19:08
Трансферен дневник - 18 юни: Модрич подписва с Реал, Старата госпожа флиртува с Хлапето
Вижте най-интересното от случилото се на трансферния пазар през днешния ден.

►Двукратният шампион на Германия Борусия Дортмунд привлече в редиците си дефанзивния полузащитник на Кайзерслаутерн Оливер Кирх. Опитният футболист парафира за два сезона с новия си клуб.

►Бранителят на Тотнъм Райън Нелсен премина в състава на Куинс Парк Рейнджърс. 34-годишният новозеландец ще носи екипа на лондонския клуб до края на следващия сезон, информират медиите на Острова. Нелсен има натрупан солиден опит във Висшата лига, като преди това е играл и за Блекбърн, който през миналата кампания изпадна от елита на английския футбол.

►Отборът на 1860 Мюнхен, който се подвизава във втория ешелон на немския футбол, се подсили с услугите на полузащитника на Хановер 96 Мориц Стопелкамп. През миналия сезон 25-годишният футболист записа 28 участия с екипа на "червените" и реализира 2 гола, но въпреки това не успя да впечатли вече бившия си наставник Мирко Сломка.

►Ръководителите на Милан ще започнат официални преговори с колегите си от Реал Мадрид за привличането на Кака, съобщава "Кориере дело Спорт". Според последните информации от Италия, през следващата седмица официални лица от двата клуба се очаква да седнат на масата на преговорите, като се твърди, че "росонерите" ще предложат 9 млн. евро на "Белия балет" за правата на бразилския плеймейкър.

►Наставникът на Реал Мадрид все по-силно желае да подсили състава си с испанския национал и футболист на Манчестър Сити Давид Силва, информират медиите на Острова. Португалският специалист полагал големи усилия трансферът на полузащитника да бъде финализиран колкото се може по-бързо, като дори е бил готов да отдели 40 млн. евро за услугите му.

►Турският Трабзонспор закупи правата на нападателя на Лестър Сюлейман Бамба срещу сумата от 750 хил. паунда, съобщиха от официалния сайт на клуба.

► Кевин Гамейро е в трансферния списък на Валенсия, разкрива "Le Parisien". Според информацията на френската медия, голмайсторът на Пари Сент Жермен е бил трансферна цел на "прилепите" още преди 3 години, когато се е състезавал за тима на Лориен.

► Ръководството на германския първодивизионен Фрайбург очаква оферти за малийския национал Гара Дембеле, съобщава "Кикер". 26-годишният нападател беше привлечен в състава от Левски срещу рекордната за клуба сума от 2,2 милиона евро през миналото лято. Желанието на ръководството е да го продаде, а не да го преотстъпва.

"Към него има интерес от клубове от Катар и Китай", коментира агентът на играча.

► Ръководството на Ювентус готви оферта за звездата на Фиорентина Стеван Йоветич, съобщават медиите на Ботуша. Както е известно, черногорският национал иска да напусне Флоренция и да премина в по-голям отбор, с който да се бори за спечелването на трофеи. Интер и Челси са част от клубовете, които се интересуват от Йоветич. Сините от Лондон обаче, вече привлякоха Еден Азар и Марко Марин, а се очаква и в близките дни да подпишат с Хълк.

По последни данни, Юве предлага 17 милиона евро плюс Алесандро Матри, който през миналия сезон вкара десет гола в Серия А за "Старата госпожа".

► Ръководството на Барселона се разграничи от твърдение на легендата на клуба Ромарио, че синът му ще продължи кариерата си във втория отбор на каталунците. Бившата бразилска машина за голове заяви в интервю за френския "Екип", че синът му Ромариньо преминава в Барса В, след като договорът му с Васко да Гама е изтекъл. От щаба на каталунците обаче обявиха, че това не отговаря на истината. В интервюто Ромарио казва също, че Неймар е най-добрият бразилски футболист и не му достига съвсем малко, за да бъде от класата на Лео Меси.

► Фернандо Йоренте няма да напусне за по-малко от освобождаващата си клауза в размер на 29 милиона евро, увериха от Атлетик Билбао. Нападателят постоянно е свързван с трансфер извън "Сан Мамес", въпреки че подписа дългосрочен договор през миналия сезон.

"Фернандо е ключов играч и няма да приемем по-малко пари, феновете няма да приемат това", сподели президентът на Билбао Йосу Урутия.

► Димитър Бербатов на 90 процента е играч на Малага, съобщиха испанските медии, цитирайки агента на футболиста. Според информацията, Малага искат да оставят следа с първото си участие в Шампионската лига. След напускането на Рууд ван Нистелрой и вероятната продажба на Хосе Рондон, богаташите от Малага си търсят друг таран, който да води отбора.

Това е именно играчът на Манчестър Юнайтед Бербатов, а според думите на агента му Емил Данчев, трансферът е на 90 процента факт и може да бъде завършен още тази седмица, стига да бъдат уточнени някои малки детайли. Така ще бъде сбъднато желанието на играча да играе в Шампионската лига, а заплатата му също ще бъде сериозна, предвид възможностите на катарските собственици на испанския клуб.

Лука Модрич е пред трансфер в Реал Мадрид, разкри сънародникът му и бивш хърватски национал Мате Билич. Билич, който играе за Спортинг Хихон заяви, че плеймейкърът ще премине в испанския шампион, въпреки интереса на Манчестър Юнайтед и Барселона.

"С Модрич сме много добри приятели. Той иска да играе в Испания. Обича Висшата лига, но иска да играе в испанското първенство. Много е близо до трансфер", сподели Билич.

► Шефовете на Ювентус са предложили 30 милиона евро за нападателя на Челси Фернандо Торес. Директорът на "Старата госпожа" Фабио Паратичи вече е имал среща с представители на испанеца. Според информациите, бианконерите са готови да включат в сделката и Себастиан Джовинко.

► Звездата на Монпелие Оливие Жиру ще играе в Арсенал през следващия сезон, съобщават медиите във Франция.

Жиру вкара 21 гола за своя тим през миналия сезон и помогна на Монпелие да стане шампион на Лига 1. Топчиите са предложили 12 милиона евро за играча и офертата им е била приета, като огромна роля в това е изиграло желанието на Жиру да играе за артилеристите.

Медиите на Острова спекулират, че трансферите на Жиру и Подолски означават сигурно напускане на Робин Ван Перси. Холандецът най-вероятно ще подпише с Манчестър Сити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Madridist1902
19.06.2012 22:29

Много станаха имената които се спрягат за трансфер при нас и аз не знам вече на кое да вярвам...

PIMPDreamS
19.06.2012 09:01

рансферите на Жиру и Подолски означават сигурно напускане на Робин Ван Перси. Холандецът най-вероятно ще подпише с Манчестър Сити , ДАНО !

Jaki_19
19.06.2012 10:38

хаахаха ОПТИМИСТ!!!!*joking**joking**joking**beer**beer**beer*

shifo76
18.06.2012 22:43

Абе РВП да идва в Уулърхямптън добре дошъл е, да ни вкарва във ВЛ още следващият сезон*lol**lol**lol*

persie1992
18.06.2012 22:38

Помислете той ако искаше пари досега да бе отишъл в сити..

shifo76
18.06.2012 22:26

Абе РВП няма да играе в Англия или Испания! Най-вероятно ще отиде в Ювентус или ще си остане в Арсенал, но той НЯМА ДА ИГРАЕ В ДРУГ АНГЛИЙСКИ КЛУБ ОСВЕН АРСЕНАЛ !

Franki8Lampard
18.06.2012 22:20

От неутрална гледна точка по сагата Перси Сити ако отиде в Сити ще ми падне много в очите един голям играч не би трябвало да си предава отбора

Kamen669
18.06.2012 21:35

При евентуално напускане на Кака, Модрич със сигурност ще бъде е добър вариант за позицията на Плеймейкър..

homiie
18.06.2012 19:39

А Арсенал да не вземат само нападатели.. Онова китайче дето го взеха миналата година сигурно 1 мач няма изигран.. Да купят халфове или защитници, не знам кво им трябва, ама мисля, че нападателите им стават много

devic
18.06.2012 21:19

онова китайче е неизменен титуляр в болтън. Още е малък да играе за Арсенал.*erm*

homiie
18.06.2012 19:36

Ще намразя ван Перси ако отиде при тези измекяри..