Не включиха Рейнджърс в жребия за Висшата лига на Шотландия

15:21
Не включиха Рейнджърс в жребия за Висшата лига на Шотландия
Закъсалият финансово гранд Рейнджърс не беше включен в днешния жребий за първенството в шотландската Висша лига, тъй като все още не е ясна съдбата на клуба. 54-кратните шампиони на Шотландия изчакват решението на клубовете дали ще бъдат допуснати до участие в елита или ще бъдат свалени в Трета дивизия.

При жребия Рейнджърс беше заменен от анонимното Клуб 12 за първенството, което трябва да стартира на 4-и август.

Изпадналият в несъстоятелност Рейнджърс беше закупен от консорциум, воден от бившия изпълнителен директор на Шефилд Юнайтед Чарлс Грийн, но все още проблемите не са изчистени.

За да бъде допуснат във Висшата лига през новия сезон, най-успешният клуб в Шотландия трябва да бъде подкрепен от още седем отбора, за да остане в елита. Огромните задържения на Рейнджърс няма как да бъдат погасени за кратко време, тъй като данъците по заплатите на играчите се оказаха огромно перо.

В противен случай "сините" отиват в четвъртото ниво, а мястото им ще бъде заето от ФК Дънди или от Дънфърмлин.

Дънфърмлин завърши на последното 12-о място в елита през миналата година, докато ФК Дънди остана 2-и в Първа дивизия.

Анонимният Клуб 12 ще започне в първенството като гост на Килмарнък, реши днес жребият. От другите мачове, насрочени за 4-и август, интерес предизвиква Селтик- Абърдийн. Хартс стартира на собствен терен срещу Сейнт Джонстън, а Рос Каунти приема участника в Шампионската лига Мадъруел.

Сейнт Мирън е домакин на Инвърнес КТ на същата дата, а на 5-и август Дънди Юнайтед е
домакин на Хибърниън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aa2
18.06.2012 15:58

Със сигурност Селтик и Килмарнък няма да дадат своето съгласие Рейнджърс да останат във ВЛ.За Хартс имам съмнения, че са п*дерастчета и ще пожелаят да ги оставят във ВЛ, но според мен в крайна сметка ще се съберат над 7 отбора, които да се съгласят да ги оставят във ВЛ.Жалко, това вече не е Рейнджърс, който беше интересно да гледам как порим всяка година, по-добре е да ги изкарат от лигата и малко по малко да се върнат.

aa2
18.06.2012 16:55

Няма уважение за тея.Те като ни бият с по 2-3 брутални съдииски грешки дали си мислят за уважение?Като хвърлят бомбички по мениджъра ни дали си мислят за уважение?Тея са най-гнусните в целия свят, дори Тотнъм са ми по-приятни от тях.Единственото за което съжалявам е, че няма да имам възможност да им гледам циганските муцуни след поредната загуба от истинския шампион!

persie1992
18.06.2012 16:22

Е брат имай си респект към този отбор имат 52 титли... На всеки може да се случи такова нещо, особено като има и Световна криза, а виж цените на играчите и заплатите какви станаха... Футболът се превърна в игра на пари...