Премиерът Борисов откри футболно игрище в Дупница

21:33
Премиерът Борисов откри футболно игрище в Дупница
Премиерът Бойко Борисов откри в Дупница новоизградено футболно игрище с изкуствена настилка до стадион "Бончук" в града. Освен на новото игрище извърши архиерейският наместник на дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски. На откриването бяха кметът на Дупница Методи Чимев и представители на новия спонсор на "Марек 2010" -"Актавис", които заедно прерязаха лентата на новоизграденото игрище .

С изграждането на автомагистрала "Струма", догодина до "Бончук" ще се стига за 20 минути и по-бързо, отколкото до националния стадион "Васил Левски", каза премиерът. След официалната част Бойко Борисов се включи в демонстративен мач между ветераните на Марек и ветераните на отбора на министър-председателя - Витоша Бистрица.

Новото изкуствено игрище в Дупница е с размери 70/30 метра и има една от най-модерните настилки в България. То разполага и с осветление. Направата му беше инициирана от изпълнителния директор на Марек Иво Паргов, като за целта беше използвана голяма част от средствата, отпуснати на клуба със съдействието на премиера Борисов.

"Истински ще съжалявам, ако зрителите и любителите на волейбола бъдат разочаровани в Лондон. Ние действително дадохме много пари. Направихме зали, строим още. Имаме прекрасен отбор, прекрасен треньор, федерация, която ни е довела все пак до тук и сега да се скарат би било жалко за труда на всички и за всичките им почитатели", коментира драмата с националния отбор по волейбол Борисов.

Бойко Борисов каза още, че на европейското състезание по футбол е фен на Испания и Германия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация