Трансферен дневник - 17 юни: Кака се връща в Милан, Барса на крачка от Алба?

18:19
Трансферен дневник - 17 юни: Кака се връща в Милан, Барса на крачка от Алба?
Вижте най-интересното от трансферния пазар - 17 юни:

► В Лудогорец все още не са решили дали да предложат договор на защитника Александър Тунчев, информира "7 дни спорт". Треньорът на разградчани Ивайло Петев е доволен от представянето на бранителя по време на лагера в Смолян, но все още се колебае дали да му предложи договор, пише още в новината на авторитетния български спортен вестник.

► Опитите на Левски да привлече камерунския нападател Стив Лео Белек засега удрят на камък. Причината е, че футболистът, чиито права се държат от италианския Удинезе, иска прекалено висока заплата, разкрива "Тема Спорт".

► Трансферът на защитника на Литекс и националния ни отбор Николай Бодуров в сръбския гранд Партизан може и да не се осъществи, пише "Меридиан мач". Гробарите са пред финализиране на сделката със словенския бранител на Гент Марко Шулер.

► След притеснителния период на затишие ЦСКА успя да подпише договор с второ попълнение за новия сезон, информира вестник "Меридиан мач". Това е централният защитник Сивард Спрокел, който е национал на Холандските Антили. Той парафира с клуба за две години, като подписите на двете страни дойдоха след напрегнати преговори между в последните дни.

► Левски ще направи нов опит да привлече халфа на Черноморец Бургас Аатиф Шаешу, твърди "Меридиан мач". "Сините" опряха пак до французина с марокански произход, след като пропадна сделката за Даксон да Силва.

► Вратарят на Локомотив София Валентин Галев може да се озове изненадващо в ЦСКА въпреки медийните информации, че е желан от Левски, съобщава БТА. 28-годишният страж е един от малкото играчи на железничарите, които няма от какво да се
срамуват през завършилия сезон. Запитвания за привличането на юношата на железничарите, който стартира в професионалния футбол преди 10 години, вече са направени.

► Ръководството на Наполи е готово да продаде Единсон Кавани, ако някой клуб е готов да предложи 70 милиона евро за уругваеца, заяви президентът на южняците Аурелио Де Лаурентис, цитиран от "Тутоспорт".

За момента единствено Манчестър Сити и Челси са клубовете, които могат да си позволят да платят 70 милиона евро за Кавани.

►Чешкият футболен национал Теодор Гебре Селасие е близо до трансфер в елитния германски Вердер Бремен, съобщава ДПА.

"В този момент съм най-близо до Вердер. С удоволствие бих играл в Бундеслигата. Това би било супер", обясни 25-годишният десен защитник.

►Десният бек на Интер Дъглас Майкон е пред трансфер в Реал Мадрид, съобщава "Кориере Дело Спорт". Защитникът отдавна е трансферна цел на Жозе Моуриньо, който смята, че бразилецът е най-добрият играч в света на този пост. Като част от сделката, халфът Нури Шахин се очаква да подпише с "нерадзурите".

► От Реал Мадрид са готови да предложат 30 милиона паунда за плеймейкъра на Манчестър Сити Давид Силва, съобщават медиите на Острова. Според новите информации, Жозе Моуриньо иска в състава си испанския национал и е готов да даде 30 милиона паунда през това лято, за да го върне в Ла Лига.

► Бившият нападател на ЦСКА Клаудиней Апаресидо-Неи подписа договор за 2 години с шампиона на Кипър- АЕЛ Лимасол, съобщиха местните вестници. Неи е един от двамата нови атакуващи футболисти, които "жълто-сините" привличат в атаката на групите на Шампионската лига.

Кака иска да се върне на "Сан Сиро", твърди "Кориере дело спорт". Според информацията на италианския вестник, плеймейкърът на "Белия балет" не желае да продължи кариерата си в Мадрид и затова обмисля варианта да напусне настоящия си клуб в посока Милан.

Барселона е много близо до подписа на Жорди Алба, съобщават испанските медии. Според последните новини от Апенините, от ръководството на каталунския тим са предложи 12 млн. евро на Валенсия за правата на испанския национал.

Както е известно, "прилепите" настояват за 15 млн. евро, но се очаква да направят крачка назад, тъй като договорът на Алба изтича в края на следващия сезон.

► Бранителят на Манчестър Юнайтед Фабио да Силва най-вероятно ще бъде преотстъпен под наем на Куинс Парк Рейнджърс за 1 година, разкри агентът на 21-годишния бразилец. Касиано Перейря заяви, че клиентът му се нуждае от повече игрово време и същевременно потвърди интереса на лондонския клуб.

► Ръководството на Арсенал е поставило цена от 30 милиона паунда за капитана Робин Ван Перси, съобщава "Мирър". Топчиите са предложили на холандеца заплата от 130 хиляди паунда седмично, за да поднови договора си. В случай, че нападателят откаже, то лондончани ще го продадат на всеки, който излезе с оферта от 30 милиона паунда. ПСЖ, Манчестър Сити, Анжи Махачкала и Ювентус се интересуват от нападателя.

► По-рано през седмицата мениджърът на Уест Хям Сам Алърдайс се е срещнал лично със спортния директор на Ювентус Фабио Паратичи, за да преговарят за трансферите на Елжеро Елия и Милош Красич, информират италианските медии. 19-годишният холандски нападател на Интер Люк Кастайньос също е вариант за атаката на "чуковете".

► "Следващата ми стъпка е доста интересна, скоро ще обявя новия си клуб", разкри бившият нападател на Челси Дидие Дрогба.

34-годишният голмайстор бе в основата на историческия триумф на Челси в Шампионската лига, но след това не пожела да поднови договора си със "сините" и съобщи, че ще играе в друг отбор от следващия сезон.

Според слуховете най-вероятно Дрогба ще заиграе в китайския Шанхай Шенхуа, където ще се събере с бившия си съотборник в Челси Никола Анелка. Друга предполагаема дестинация за нападателя е отборът от ОАЕ Ал Васл, който е воден от Диего Марадона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Madridist1902
17.06.2012 18:40

Сложили сме цена от 25-30 млн евро на Кака,не ми се вярва Милан да извади толкова пари,а Давид Силва едва ли ще го пуснат от Манчестър Сити.