Одобриха три нови члена на Северозападна В група

18:26
Одобриха три нови члена на Северозападна В група
Отборите на Чавдар (Троян) и Олимпик 2000 (Тетевен) са сигурните нови членове на Северозападната В група, стана ясно след днешното заседание на ЗС на БФС-Велико Търново, което се проведе в курорта Рибарица.

Тези два състава завършиха на първите две места в ловешката областна група и Северозападната трета дивизия се увеличава до 14 сигурни участници. Няма отказали се сред останалите 12 отбора, които завършиха първенството.

"Почти сигурно ще се включи и съставът на Чумерна (Елена), които имат сериозни традиции в региона. Преди да ги допуснем обаче, ще проведем среща там с кмета. Има един бизнесмен, който е готов да се ангажира с издръжката на мъжкия отбор, но пък иска Общината да плаща таксите за домакинствата- охрана, медицинско обслужване и съдийски. Ако всичко е наред, град Елена също ще влезе във В група, каза за БТА шефът на БФС-Велико Търново Георги Велинов.

В групата може да влезе и съставът на Изгрев (село Царевец, община Свищов), но участието им е под доста сериозен въпрос. Там също предстоят срещи, както и изясняване къде този отбор ще провежда домакинските си мачове. Бдин (Видин) също ще се озове в дивизията, ако не получи лиценз за единната Б професионална футболна група. В този клуб ситуацията е действително тежка, като не е изключено те да започнат директно от областната група. Юношеските първенства в Северозапада ще бъдат устроени по един и същи начин в двете възрасти (старша и младша). Ще се създадат две групи- едната за областите Враца, Видин, Монтана, а другата за Велико Търново, Плевен, Габрово и Ловеч.

Победителите в тези две групи ще играят бараж по между си, за да определят кой ще бъде заявен за бараж за попълване на Елитните групи до 19 и до 17 години. "Тази формула за провеждането на първенствата е само проект. Първо трябва да проведем срещи с клубовете, за да разберем те как ги виждат нещата, каза още Георги Велинов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация