Трансферен дневник - 14 юни: Цената на Бейл е ясна, Ливърпул пита за Тейо

18:40
Трансферен дневник - 14 юни: Цената на Бейл е ясна, Ливърпул пита за Тейо
Днес на трансферния пазар отново е много горещо. Вижте водещите акценти за 14 юни:

Ръководството на италианския футболен клуб Удинезе води напреднали преговори с колегите си от ЦСКА за нападателя Жуниор Мораеш, съобщават днес различни медии на Ботуша. Сделката е пред финализиране, като вече е ясна и трансферната сума за бразилеца - 4 милиона евро, информира сайтът udineseblog.it.

Халфът на Лудогорец Якуб Хронец може да подпише договор с Чешке Будейовице. 19-годишният играч дойде в шампиона на България преди година, но така и не успя да се наложи в тима. Хронец изкара шест месеца под наем в Калиакра, след което бе върнат в Разград, но не получи кой знае колко шансове за изява. Междувременно стана ясно, че двама черногорски футболисти са дошли на проби при българските шампиони, съобщава sport.pl. Марко Четкович и Ермин Сератлич, които са играчи на полския елитен Ягиелония Бялисток, ще минат пробите по време на лагера на зелените в Смолян.

Халфът Квандо Асамоа е в Торино и преминава медицински прегледи в клиника "Форнака", съобщава официалният сайт на Ювентус. Очаква се утре Асамоа да парафира договор с шампиоите на Италия. Междувременно на Ботуша съобщават, че днес Маурисио Исла уточнява личните си детайли със Старата госпожа и утре ще пътува до Торино, за да премине медицински прегледи.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е готов да предложи 13 милиона паунда за звездата на ЦСКА Москва Алан Дзагоев, съобщава "Билд". Френският специалист се надява да приключи сделката в близко бъдеще, за да избегне конкуренция от клубове като Манчестър Сити, Челси и ПСЖ.

Ръководството на Ливърпул е стартирало преговори с колегите си от Ювентус по привличането на Милош Красич, съобщава "Дейли Мейл". Според медиите на Острова, Старата госпожа ще се раздели със сръбския футболист за около 8 милиона евро.

Бившият национален състезател Александър Тунчев започна тренировки днес с шампионите от Лудогорец, съобщиха за БТА от клуба. Бившият футболист на Локомотив Пловдив, Хебър и ЦСКА обаче все още не е подписал договор, като преди това трябва да премине медицински тестове. Тунчев все още има договорни отношения с английския Лестър, който изтича в края на месеца. Бранителят имаше оферта да премине в лондонския Кристъл Палас, но според английските медии не е издържал медицинските тестове и орлите от Лондон са се отказали от услугите му.
В същото време след четиридневни проби от Лудогорец си тръгна ганайският нападател Ажиеманг Опоку. Той обаче веднага се присъедини към Левски и се очаква дори да подпише договор за 2 или 3 години.

Нова развръзка около списъка с освободени играчи на Стойчо Младенов имаше вчера. Треньорът на ЦСКА обяви, че се отказва от услугите на Николай Дюлгеров и дори самият футболист призна, че наставникът вече му е съобщил, че е ненужен. Вчера обаче ситуацията претърпя обрат, след като лично собствениците на клуба от "Титан" са върнали Дюлгеров в тима и са му наредили да се присъедини към лагера на армейците в Боровец, пише "Тема Спорт".

►Новият старши треньор на Левски Илиан Илиев ще задържи в състава си Владимир Гаджев и за следващия сезон, информира "Тема Спорт". Той вече е говорил за желанието си и с шефа Иво Тонев. Илиев е настоял, че около национала ще гради новия отбор.

►И ЦСКА се включи в битката за подписа на плеймейкъра на Локомотив Пловдив Даксон да Силва, съобщава "Тема Спорт". Вчера ръководството на армейците е направило първо запитване за цената на бразилеца.

►Челси се насочи към звездата на Фиорентина Стеван Йоветич. Според новината на "Гадзета дело спорт", "сините" са готови да отправят оферта на стойност 25 млн. евро за правата на черногорския футболист, който се смята за един от топ талантите в света.

►Ливърпул желае да привлече Кристиан Тейо от Барселона, съобщава "Дейли Мейл". Според информацията на британския таблоид, "мърсисайдците" вече са отправили официално запитване към "каталунците" за правата на 20-годишния талант. От ръководството на испанския колос са поискали най-малко 7 млн. паунда, за да освободят Тейо.

►Бившият италиански национал Франко Бриенца подписа за две години с Палермо. 33-годишният ветеран пристигна на "Ренцо Барбера" с трансфер от Сиена.

►Аугсбург се подсили с услугите на дефанзивния полузащитник Кевин Фогт. Младежкият национал на Германия бе закупен от тима на Бохум, а трансферната сума не бе оповестена.

►Кевин Шейдхауер ще играе във втородивизионния Бохум през следващия сезон. Това стана ясно, след като Волфсбург преотстъпи младия футболист на "синьо-белите" за една година.

►Стражът на Борусия Дортмунд Йоханес Фохер, който не успя да се наложи на "Сигнал-Идуна-Парк", премина в отбора на Щурм Грац. Контрактът на немеца с австрийския гранд ще важи до лятото на 2014 година.

►Бившият испански национал Раул Тамудо ще продължи кариерата си в мексиканския Пачука. През миналия сезон 34-годишният нападател носеше екипа на Райо Валекано.

►Завърналият се в елита на английския футбол Уест Хям си осигури подписа на Юси Яскелайнен. Договорът на финландския страж с "чуковете" е за 1 година. За последна той игра за Болтън, който изпадна в Чемпиъншип.

►Президентът на Интер Масимо Морати не отрече трансферните спекулации около Майкон, за който се смята, че почти сигурно ще напусне "Джузепе Меаца". Също така босът на "нерадзурите" потвърди, че се интересуват от Себастиан Джовинко и Лукас Моура.

►Джонатан Барнет, който е мениджър на Гарет Бейл, охлади страстите на Барселона, след като заяви пред "Sky Sports", че Тотнъм ще поиска цели 50 млн. евро за правата на клиента му.  "Ако се интересуват от Бейл и искат да водим преговори за него, ще трябва да сложат парите на масата. Но мисля, че каталунците ще се опитат да привлечат Жорди Алба", каза Барнет пред "Sky Sports".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DjoByrziq14
15.06.2012 00:48

А за Бейл - Надявам се , където и да отиде , да не стане като Торес - да започне да бележи след доста дълъг период на суша .

DjoByrziq14
15.06.2012 00:47

Моето мнение е , че Тейо е много добър футболист и би помогнал много на Ливърпул , въпреки крехката си възраст .

tishowinner2
14.06.2012 21:33

е извинете ама въпреки че тейо е огромен талант е още твърде млад за премиер лийг. 100 пъти по-добре е един адам джонсън от сити който струва едва 15 милиона. оказа се че ПСЖ имали интерес към керал пише в един английски сайт. да им го даваме и да заиграваме с схемата на суонси. А. Джонсън - Суарез - Даунинг зад тях лукас - джерард - (и тук евентуално още един плеймейкър например снайдер или кака) и адам и хендерсън резерви

shaibataw3
14.06.2012 20:49

Брендън Роджърс започва да ми допада все повече.*cool**tongue**smile*