Левски е причина Висла да сложи цена от 2 млн. евро за Генков

17:10
Левски е причина Висла да сложи цена от 2 млн. евро за Генков
Два милиона евро е цената, която от клуба му Висла (Краков) са поставили на българския нападател Цветан Генков, съобщава вестник Пшегльонд Спортови, като се позовава на анонимен източник.

Причината от Висла да обявят цена са постоянните слухове, че клубове се интересуват от различни клубове, но най-много столичният Левски. При тази цена, коментира полското издание, едва ли Генков ще напусне Краков.

Иначе той има договор до юни 2014-а година, а тази цена е завишена с половин милион евро в сравнение със сумата, която Висла е платила за него на Динамо (Москва).

"Мисля, че ако Висла го продаде за един милион евро, ще бъде добра инвестиция. Наистина, в последно време го е налегнала голова суша, но за мене Генков си остава завършен нападател. Той е от тези играчи, с които треньорите обичат да работят, защото
играе много активно в защита", твърди бившият полски национал Анджей Юсковяк.

От пристигането си в Краков бившият футболист на Локомотив (София) има 48 мача и в тях е вкарал 20 гола. През миналия сезон Генков е играл 34 мача, като в тях е отбелязал 13 попадения.

"Наличието на Генков в състава гарантира за Висла определен брой голове, които той при всички случаи ще отбележи. Дори и да не го продадат, във Висла трябва да са доволни, защото понякога е по-добре да задържиш това, което имаш, отколкото да
търсиш нещо ново", коментира Юсковяк, който направи име в германското първенство. В момента той работи в Лех (Познан), където работи като скаут и треньор на нападателите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация