Хърватия е най-трудният съперник за Италия на Евро 2008

13:58
Хърватия е най-трудният съперник за Италия на Евро 2008
Италианският национален селекционер Чезаре Прандели предупреждава от месеци насам, че най-трудният мач на водения от него тим на европейското първенство по футбол ще бъде срещу непредвидимия отбор на Хърватия. Италия не е побеждавала този съперник в петте мача помежду им, а ден преди шестия световните шампиони от 2006 година изостават с две точки в класирането на група "С" от Евро 2012.

"Това ще бъде решителният мач в групата. Казвам от доста време, че хърватите са най-опасният ни съперник, защото са и най-непредвидимият. Те променят постоянно стила на игра, а понякога дори го правят коренно различен и през полувреме", заяви Прандели.

Чисто статистически погледнато, Прандели е прав. Освен че нямат победа над този съперник в новата му история, италианците се намират на четири места зад Хърватия в световната ранглиста на ФИФА. Според селекционера Славен Билич, това няма никакво значение и италианците също представляват заплаха за за неговия тим на европейското първенство.

"Италианците не са по-добри от испанците, но тях няма как да ги анализирам напълно. Те разполагат с далеч повече опции. Всеки знае как играе Испания, но Италия е един напълно непредвидим отбор. Те могат да си подават, да играят на къси пасове, през средата, на контраатака, с дълги топки от Андреа Пирло към нападателите или с пробиви по фланговете. Определено, Италия е един от големите фаворити на това европейско първенство", каза Билич.

Хърватия победи с 2:1 Италия в последния официален мач между двата отбора, който беше игран на световното първенство през 2002 година. Преди това хърватите победиха съперника си на два пъти в квалификации за европейското първенство през 1996 година и също толкова пъти в контроли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация