Спасов: Ботев ще бъде фактор в новото първенство

12:41
Спасов: Ботев ще бъде фактор в новото първенство
Ръководството на новия член на "А" група Ботев Пловдив даде днес пресконференция, на която разясни плановете си за бъдещето - в инфраструкстурен и в спортно-технически план. Клубът беше представен от изпълнителния директор Ангел Палийски, както и от новоназначения треньор Ферарио Спасов.

"Оглеждаме много голям брой футболисти. Но подписан към момента договор или споразумение, няма", заяви Ферарио Спасов днес.

Той допълни, че до една седмица ще бъдат анонсирани трима или четири играчи, с които Ботев е в преговори. До 25-и юни е несериозно да се говори, че отборът ще бъде окомплектован. Сигурен съм, че дори и на лагера в Австрия ще идват играчи на проби.

"Целта е да направим отбор, който да радва феновете, когато дойдат на стадиона. Българският футбол има нужда от силен Ботев и мисля, че ние ще бъдем другия отбор, който ще се намеси решително и ще бъде един от факторите в нашето първенство", каза още Спасов.

"Като гледаме това, което ни се предлага, мисля че чужденците са на по-разумни цени и по-добри футболисти. Ще има и българи, но те не са толкова много тези играчи, които могат да дадат класа. Това е пътят, който ще следваме".

Все още не са ясни съперниците за контролните срещи, но в четвъртък новият спортен директор на жълто-черните Александър Александров ще пътува за Австрия, където ще подпише договори за порверките. Както се знае, заради многото съмнения за уреждане на контролни мачове в полза на заложните къщи, ФИФА изисква подписани договори за този тип мачове, както и да не се играе повече от една проверка на ден.

"В Австрия ще изиграем пет мача. Целта е Ботев да играе атакуващ футбол. Но какви ще бъдат точните ни цели, ще обявя когато приключи селекцията. Да, наясно сме с кого ще се разделим. Това е труден момент. Съгласувано е с Коце Видилов и с Александър Александров. Но решението преди всичко е мое и аз няма да прехвърлям отговорността на друг по този въпрос. Ще останат тези, които са показали, че търпят развитие. И са на добра футболна възраст. Имена още не мога да кажа, те все още си имат договори."

Спасов, който досега беше шеф на Академия Литекс, отрече информациите, че Ботев ще взима играчи от Литекс.

"Това, което се прави в Ловеч, се вижда ясно. Това е най-добрата школа и на този етап не мисля, че може да се вземат играчи от там. Като направим базата в Ботев и до 1-2 години имаме по-добри условия, мисля, че можем да бъдем и ние на такова ниво. Затова и в Ботев тези неща могат да се получат, тъй като има традиции при влизането на момчета от школата в първия отбор. Тогава ще имаме гръбнак, ядро на отбора. Младите ходят в школата в Ловеч, защото виждате колко момчета от там сега са при мъжете. Мисля, че и в Ботев може да се получи".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация