Трансферен дневник - 12 юни : Юнайтед подписва с Пауъл, а не с Левандовски

19:14
Трансферен дневник - 12 юни : Юнайтед подписва с Пауъл, а не с Левандовски
Вижте най-интересното от случилото се на трансферния пазар през днешния ден. Ето акцентите за 12 юни:

►Шалке 04 взе предимство срещу Ливърпул в битката за трансфера на Саломон Калу. Наставникът на "кралскосините" Хууб Стевенс потвърди пред "Дейли Мирър", че са един от отборите, които се борят за подписа на котдивоарския футболист.

"Калу вече е свободен футболист и много отбори искат да се подсилят с неговите услуги. Например Ливърпул е един от тях. Не мога да кажа коя ще е следващата му спирка, но знам, че той иска да продължи кариерата си далеч от Англия, а това открива добра възможност пред нас" заяви Стевенс, цитиран от "Дейли Мирър".

►Нападателят на Манчестър Сити Джон Гуидети, който през миналия сезон игра под наем във Фейенорд, е трансферна цел на Борусия Мьонхенгладбах, твърди "Voetbal International". Официално лице от немския признал, че се интересуват от шведския голмайстор.

►Арсенал и Зенит отново са стартираха преговори за закупуването на правата на Андрей Аршавин, пише английският вестник "Метро". Според новината, руският тим се подготвя да предложи 5 млн. паунда за атестата на футболиста, но най-вероятно офертата няма да бъде приета от "топчиите", които не са съгласни на по-малко от 8 млн.

►Легендата на италианския футбол Филипо Индзаги все още обмисля дали да продължи активната си състезателна кариера.

"Знам, че всички очакват окончателното ми решение по този въпрос, но аз все още не знам какво ще правя. Сърцето ми казва, че трябва да продължа да играя, но от друга страна пък от ръководството на Милан ми предложиха да застана начело на младежката формация на клуба" заяви Индзаги за "Ла Гадзета дело Спорт".

►Длъжностните лица на Манчестър Юнайтед постигнаха договорка с Крю Александра за Ник Пауъл срещу сумата от 4 млн. паунда. Трансферът на 18-годишния атакуващ полузащитник се очаква да бъде официално финализиран до края на седмицата, информира "BBC".

"Ник все още е с нас, но мениджърът му и Манчестър Юнайтед са на финалната права на преговорите", коментира наставникът на Крю Стив Дейвис.

►Ювентус е на крачка от привличането на вратаря на Бреша Никола Леали, информира "Тутоспорт". 19-годишният страж, който е определян от мнозина за новия Буфон, ще премине медицински прегледи, след които ще подпише със "Старата госпожа".

►Жозе Моуриньо включи Майкон в трансферния си списък, съобщи "Marca". Според информацията на авторитетния испански вестник, португалският специалист възнамерявал да привлече в състава си десния бек на Интер. "Специалния" планирал да култивира Серхио Рамос като централен защитник и затова се е насочил към бившия си възпитаник, за който се говори, че почти сигурно ще напусне "нерадзурите".

►Левски официално привлече Базил Де Карвальо. Днес футболистът, заедно с агента си Мадам Ба, е бил в офисите на стадион "Георги Аспарухов". Нападателят ще парафира за две години със "сините".

Колумбийският национал Карлос Санчес Морено е трансферна цел номер 1 на ЦСКА, пише "Тема Спорт". 26-годишният играч е с прякор Скалата. За последно вътрешният халф е играл във френския Валансиен, а преди това е носил екипа на уругвайския Ривър Плейт.

Холандският клуб Твенте има интерес към привличането на крилото на шампиона Лудогорец Михаил Александров, твърди "Тема Спорт". 23-годишният халф е попаднал в плановете на треньора на тима Стив Макларън за лятна селекция, като холандците вече обмислят оферта за играча.

Защитникът Валентин Илиев напусна румънския гранд Стяуа, съобщи главният мениджър на клуба Михай Стойка.

Договорът на българина изтече и няма да бъде подновен, тъй като играчът е получил друга оферта, която вероятно ще приеме. Защитникът на няколко пъти бе пред завръщане в ЦСКА, като е твърде вероятно този път това да се случи.

Тиаго Силва е близо до трансфер в Пари Сент Жермен, призна мениджърът му Фернандо Тонието.

"Факт е, че ПСЖ и Милан преговарят за трансфера на Тиаго", споделя агентът Тонието, цитиран от "TMW".

Вчера медиите във Франция написаха, че Силва вече се е съгласил да играе в ПСЖ, като столичният клуб ще плати 50 милиона евро на Милан за сделката. Фактът, че вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани отиде в Париж тази сутрин, засили тези спекулации.

Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Валцке категорично отрече информациите, че звездата на тима Роберт Левандовски ще премине в Манчестър Юнайтед.

"Омръзна ми да го повтарям. Роберт остава в Дортмунд. Не е имало официални запитвания, а ние не се интересуваме от опцията да го продаваме. В нашия клуб уважаваме Франтишек Жмуда и не вярваме, че той е казал подобни неща", коментира Валцке, цитиран от "Ruhr Nachrichten".

Фабио Куалярела: Ван Перси е добре дошъл в Юве

"Робин Ван Перси е добре дошъл в Ювентус. Ние сме сплотен колектив и никой от другите нападатели няма да му завижда. Абсолютна глупост е да се вярва, че който и да е от отбора, ще бъде фрустриран от факта, че прибира по-малко от футболист като Ван Перси. Напълно нормално е, когато един играч на топ ниво подписва с даден клуб, той да получава солидно възнаграждение", заяви Фабио Куалярела, цитиран от "Sky Sport Italia".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivanka.mardacheva
13.06.2012 10:34

манчестър юнайтед направиха много голяма грешка като не подписаха с левандовски а другата година кат не станат шампиони ще се оплакват

metallingus
13.06.2012 00:45

Момчето има добър удар, добра техника. Да се надяваме, че ще развие таланта си в Юнайтед !

denis_raim_2000
12.06.2012 23:09

Сър Алекс е ТЪП вместо да подпишат с головата машина да Дортмунд Левандовски зимат ми слабака от Крю Ник Пауъл тъпанери :@ :@ :@

Atrocious
13.06.2012 10:55

Аз съм сигурен,че ти даже не си чувал за Ник Пауъл..И не знам с кой акъл,можеш да кажеш,че мениджър с реномето на сър Алекс бил тъп.Това,че Левандовски играе добре и бележи много в Дортмунд не е никаква гаранция,че ще прави същото и в Юнайтед.Аз лично много го харесвам,но повярвай,Съра си знае работата. *wink*

qjtemihuq
13.06.2012 00:02

и каква е гаранцията че Левандовски ще бележи в Юнайтед? аз мисля че това момче ще се впише по добре в отбора. Успех на Пауъл през сезона

adr
12.06.2012 23:42

Не знам дали Сър Алекс е тъп, ама ти чупиш тъпометъра.

Madridist1902
12.06.2012 21:21

За десния бек аз лично предпочитам да вземем Лукас Пишчек(Борусия Дортмунд),а също така се говори, че следим и Матю Дебюши(Лил) и Бенедикт Хьоведес(Шалке 04).

Manchester_1878
12.06.2012 20:22

Мен това доста ме впечатли [@link http://www.youtube.com/watch?v=4-ive7204xs&feature=related] .Не го бях чувал този играч,но явно е някаква сензация в долните дивизии.Млад е има техника и удар.Не знам само крило или атакуващ полузащитник е ?

haidukovi
12.06.2012 20:48

По принцип играе зад нападателя, но може да се изявява и като нападател

Premierleague9
12.06.2012 19:25

Ето клип с изявите на Пауъл : [@link http://www.youtube.com/watch?v=jxBGmPUDG5Y&feature=player_embedded]
Невероятен играч!

Double_De
12.06.2012 21:00

Изглежда доста обещаващ. Има невероятен и точен завършващ удар.