Коринтианс се закотви на последното място в Бразилия

10:29
Коринтианс се закотви на последното място в Бразилия
Защитаващият титлата си в Бразилия отбор на Коринтианс остана на последно място след поражението с 0:2 при гостуването на Гремио в мач от 4-ия кръг. Така най-богатият клуб в Бразилия има едно равенство и три поражения, а малка утеха може би е гова, че и Палмейрас е в същото положение.

Гремио постигна победата с головете на Марко Антонио в 21-ата минута и на Андре Лима в 28-ата. Гремио ще играе на полуфиналите за Купата на Бразилия срещу отбора на Палмейрас и треньорът им Вандерлей Люксембурго даде почивка на голяма част от основните футболисти. След началната загуба от Васко да Гама, сега Гремио навъртя три поредни победи и се изкачи до 3-ото място.

Роналдиньо направи дебют за Атлетико Минейро и помогна на отбора си да спечели с 1:0 срещу Палмейрас. Така тимът от щата Минас Жерайс е на 2-о място с 10 точки, след като Жозе Алвеш-Жо се разписа в 49-ата минута.

Лидерът и миналогодишен вицешампион Васко да Гама се справи с 2:1 при гостуването си на Баия и води в класирането с 12 точки. Така мореплавателите са единственият отбор, който пордължава с пълен актив. Двама ветерани вкараха за Васко, като Жуниньо Пернамбукано откри в 8-ата минута, а Диего Соуза покачи на 2:0 в 32-ата минута.

В дербито на щата Сао Пауло едноименният отбор се наложи с 1:0 над Сантос, за който не игра Неймар. Сантос беше и без останалата част от важните си футболисти, съхранени за двубоя с Коринтианс в турнира Копа Либертадорес.

Резултати от 4-ия кръг: Крузейро- Спорт Ресифе 1:1, Баия- Васко да Гама 1:2, Фигейрензе- Понте Прета 0:0, Флуминенсе- Интернасионал 0:0, Гремио- Коринтианс 2:0, Наутико- Ботафого 3:2, Португеза- Атлетико Гоянензе 2:0, Сао Пауло- Сантос 1:0, Палмейрас- Атлетико Минейро 0:1.

Класиране в челото:
Васко да Гама- 12 точки, Атлетико Минейро- 10, Гремио- 9, Интернасионал и Крузейро по 8.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация