Спасиха отвлечения съотборник на Божинов

09:42
Спасиха отвлечения съотборник на Божинов
Отвлеченият нигерийски футболен национал Кристиан Ободо беше освободен в хода на спецоперация на правоохранителните органи в африканската страна, съобщиха местните медии.

На 9-и юни играчът, който е бронзов медалист от Купата на Африканските нации през 2006-а година, влязъл в църква, когато върху него се нахвърлили въоръжени бандити и го отвели в неизвестна посока. Както се разбра малко след това, похитителите поискали за заложника 190 хиляди долара. За времето, в което е бил в плен, Ободо отказа да говори. Единственото, което каза е: "Сега не съм в състояние да давам обяснения. Само мога да благодаря на бога за това, че съм жив."

Кристиан Ободо е играч на Удинезе, но през сезона 2011/2012 беше даден под наем на Лече, където беше съотборник с Валери Божинов.

Ободо се връщал рано сутринта от нощен клуб, като по пътя спрял в местната църква в град Уори. След инцидента похитителите известно време държали всички в неизвестност, но след това се свързали със семейството му и поискали пари като откуп.

В Нигерия отвличането на футболисти или техните близки е доходоносен бизнес за банди, които се крият около делтата на реката Нигер. Така например през август миналата година войници предотвратиха отвличането на бащата на звездата на Челси Джон Оби Микел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация