Залог на деня: Коста Рика – Ел Салвадор (загубен)

23:24
Залог на деня: Коста Рика – Ел Салвадор (загубен)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на
Winner.bg.

Статистика:

м. Юни: 7 познати от общо 10 мача - 70.00% успеваемост

Залог на деня за 09.06.12г.:



Това е среща от квалификациите за Мондиала през 2014 година от зона КОНКАКАФ, която противопоставя Коста Рика и Ел Салвадор. Фаворитът тук безспорно е домакинският отбор, а тази среща, въпреки че е първа от тази фаза и за двата тима, е от доста ключово значение предимно за домакините. В тази група големият фаворит е Мексико, като борбата за второто място ще бъде между Коста Рика и Ел Салвадор и ако днес домакините спечелят и в следващите срещи покажат определена доза постоянство, могат без много усилия да продължат напред. Победа още в първата домакинска среща от тази фаза за Коста Рика ще означава освен 3 точки в техния актив и -3 точки от актива за един от конкурентите. Основният фаворит Мексико е домакин на аутсайдера Гаяна и няма как да пропусне 3-те точки, което подсказва, че ако и Коста Рика стартира с пълен актив от точки и не загуби преките си двубои с Мексико, може смело да мисли, дори за първото място в групата. Селекцията на домакините е доста класна, като в нея личат имената на 5-ма представители на елитната американска МЛС и 4-ма представители повикани от елитни норвежки тимове. В отбрана за домакините се подвизава Брайян Овиедо от датския Копенхаген, а в средата на терена темпото диктува хлафът на Генчлербирлиги Рандал Азофейфа. Двете звезди на отбра са капитанът Браян Руис от Фулъм и голмайсторът на френския Лориен Джоел Кембъл, който е под наем във френския тим от английския Арсенал. Джоел Кембъл се разписва доста често и за родната Коста Рика, като в 11 изиграни срещи има 4 отбелязани попадения. Ел Салвадор се намира в добра победна форма, но в предишната фаза мереше сили с тимове като Суринам, Каймановите Острови и Доминиканската Република и закономерно ги победи. Споменатите съперници на Ел Салвадор все пак имат само бегли футболни умения, а се разписваха дори срещу Ел Салвадор. Селекцията на гостите е съставена почти изцяло от играчи подвизаващи се в клубове, които са част от елита на Ел Салвадор, като изключение правят само нападателят Лестер Бланко, част от норвежкия Консвингер, халфът Артура Алварес от португалския Пасош де Ферейра и защитникът Стив Пърди, част от американския Портланд Тимберс. Възможностите на двата тима са коренно различни, а и на доста малко тимове от тази зона се отдава възможността да си тръгнат с точки от стадиона в Сан Хосе и Ел Салвадор определено няма да бъде сред тях. В последните си 9 домакинства на този съперник Коста Рика е спечелила 7 пъти.

► Прогноза: 1 - коефициент - 1,52

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Malkiq2010
12.06.2012 21:04

Абе брат ти си в шок бе,какво си мислиш САЩ на кое място ще са на 4то,5то или 6то?

Vikingit
09.06.2012 00:37

Тоя мач е хубав за игра с още един, обаче по много кофти време се играе. Тука си мисля, че е бетон 1- цата. За утре съм си харесал Кабо Верде- Тунис 2, на 2.30 коефиц.