Залог на деня: Акранес – КР Рейкявик (познат)

20:20
Залог на деня: Акранес – КР Рейкявик (познат)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на
Winner.bg.

Статистика:

м. Юни: 6 познати от общо 9 мача - 66.66% успеваемост

Залог на деня за 08.06.12г.:



Този сблъсък е от турнира за Купата на Исландия. В него лидерът в момента в таблицата Акранес приема миналогодишния шампион КР Кейкявик. Домакините тук са новак в елита, но пък са тим със сериозни традиции, като и името им помогна в момента те да бъде на първа позиция и то без загуба. КР Рейкявик има само една загуба до тук през сезона, която обаче дойде точно във визитата му на Акранес в началото на надпреварата. КР Рейкявик поведе във въпросното гостува след което изостана в резултата, след това отново изравни, но с гол няколко минути преди края Акранес успя да спечели с крайното 3:2. Програма минимум за Акранес този сезон вероятно е била утвърждаване в средата на таблицата, но след подобен отличен старт на кампания отбора може да се надява и на нещо повече. При това стечение на обстоятелствата срещите за купата се превръщат в така да се каже излишен ангажимент, а и отборът няма толкова класна селекция, че да мери сили с грандовете постоянно. КР Рейкявик е печелил тази купа в два от предишните три сезона, като единственият случай в който не я спечели в изминалите три сезона беше все пак на финал, който загуби. Тази среща в БГ вариант би излгеждала като Ботев Пловдив срещи Лудогорец. КР Рейкявик също финишира изминалия сезон със дубъл в Исландия. КР Рейкявик излиза за тази среща е отлична форма след като се намира в серия от 4 поредни победи. В последните 2 кръга Акренес не успя да победи във двете си гостувания и сякаш еуфорията от дълго жадуваната промоция отминава. Акранес въпреки традициите си е новак и няма как да не настъпи спад във формата му, като днешният опонент е един от най-класните в страната и загубата тук няма да бъде нелогична и сензационна. Ставката при това моментно представяне на тимовете е доста висока за победа на гостите, а фаворитът според мен са точно те и предпоставките за тяхна победа и продължаване напред турнира изобилстват.

► Прогноза: 2 - коефициент - 2,11

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mistral
09.06.2012 00:04

Много добра прогноза, но едва сега я видях. То в Еврото бях вързал доста средства и нищо друго не погледнах. Жалко. Рейкявик са им ядосани за първия мач, защото Акранес с 3 удара вкараха 3 гола и сега даже още ще им вкарат. Поздравления за избора, дори да не излезе. За статистиката - 1,91.

Vikingit
08.06.2012 21:12

Хаха, Сотирка много ме кефиш човек. Говоря сериозно. Сега заради теб, въпреки че не мислех нищо да играя- ще пусна 10 кинта на единицата