Нейков и Бербатов дадоха старт на финалния турнир "Купата на Coca-Cola: Играй с нас!"

17:12
Нейков и Бербатов дадоха старт на финалния турнир "Купата на Coca-Cola: Играй с нас!"
Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов откриха официално финала на ученическия футболен турнир "Купата на Coca-Cola: Играй с нас!", който е част от Националната кампанията на МФВС "Аз обичам спорта".

На церемонията присъстваха и Светослав Атанасов - търговски директор на Coca-Cola в България, Красимир Вълчев - главен секретар на Министерство на образованието, младежта и науката и Ирена Димитрова директор на дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм" в Столична Община.

Над 4000 участници се включиха в пилотното издание на програмата, което се реализира само на територията на София. Намерението на организаторите е в следващите години тя да се
развие в национален мащаб. В спортната инициатива се включиха ученици на възраст между 12 и 14 години от всички столични училища.

"Много се радвам, че съм тук на финала на първото издание на "Купата на Coca-Cola: Играй с нас". Вярвам, че тази прекрасна инициатива ще стане традиционна и ще се разрасне в цялата.
Благодаря на организаторите, на всички партньори и на Димитър Бербатов, че са част от този спортен празник и така подкрепят училищния спорт", каза на официалното откриване министър Нейков.

На четвърто място се класира отборът на 79 СОУ. На третата позиция се подредиха учениците от 120 СОУ, второто място спечелиха претендентите от 75 ОУ и заслужената шампионска купа
извоюваха футболистите на 78 СОУ. Инициативата се организира от системата на Coca-Cola в
България с партньорството и подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на физическото възпитание и спорта и Столична община. Oфициален посланик на състезанието е футболният идол Димитър Бербатов.

Голямата награда за шампионите е 5-дневна екскурзия в Манчестър (Англия), където ще посетят легендарния стадион "Олд Трафорд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация