Пенев: Давам много добра оценка и за двата мача

17:37
Пенев: Давам много добра оценка и за двата мача
Селекционерът на националния отбор на България Любослав Пенев даде много добра оценка за първите три мача, в които той води състава. Днес футболистите се прибраха след двете контролни срещи, които изиграха- победа с 2:1 над Холандия и поражение с 0:2 от Турция снощи.

"Давам много добра оценка и за двата мача. Работя с футболистите вече два лагера, в които изиграхме три мача. Включвам и срещата с Унгария, така че давам положителна оценка. Имаме една победа, едно равенство и една загуба- така че, от всичко по малко. Сега трябва да намалим грешките и да повишим резултатите", каза Любослав Пенев.

"Победата ни срещу Холандия е логична, с оглед на случилото се на терена. Срещу Турция не играхме чак толкова добре, но мисля, че ние сме в правилната посока. Естествено, има и доста за изчистване. Имаме статистика и от трите мача, имаме видео. Сега ще направим анализи, за футболистите е важно да се възстановят, а тези с контузии, да се излекуват", каза още националният селекционер.

Той допълни, че президентът на БФС Борислав Михайлов е бил и на двата мача и между ръкововството и отбора имало много добра комуникация.

"Няма да ми бъде трудно да избера състава за квалификациите, защото аз избирам тези играчи, които са във форма. Дано колкото се може повече футболисти да бъдат на ниво за старта на кампанията през есента. Това би ме радвало."

"Видяхте, че за двата мача взехме група от 24 футболисти, а исках те да се срещнат с максимално силни съперници. Във вчерашния мач не съм доволен, че пропуснахме 3-4 добри положения, както и че не играхме на ниво в един период от 25-30 минути. Но като идея за играта, като поставяне на терена - беше същото, както с холандците. Разбира се, няма как да избегнем загубите в този порцес."

Следващата контролна среща на България е на 15-и август с Кипър на стадион "Георги Аспарухов" в София. Така след два месеца и половина ще бъде направена и генерална репетиция за световните квалификации.

"Момчетата разбраха какво искам от тях. Включват се с голямо желание и на тренировките, и в мачовете. Виждам го и съм доволен от това, каза още треньорът. Той се срещнал на летището с Мартин Петров и двамата разговаряли.

"Все още не знам какъв състав ще повикам за мача с кипърците. Мисля, че през август ще имаме отговори на някои въпроси, които вълнуват футболната общественост. Всякакви изненади са възможни в състава, не отписвам никой", завърши бившият наставник на Литекс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация